• سه‌شنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 99111410275
  • منبع : نمایندگی مازندران

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران:

مصرف کود در مازندران از حد نرمال هم کمتر است

مصرف کود در مازندران از حد نرمال هم کمتر است
عکس تزیینی است

ایسنا/مازندران معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: هیچگونه سند، مدرک و دلیلی مبنی بر اینکه نشان دهد مصرف کود در استان مازندران خارج از استاندارد است وجود ندارد و ما بر اساس مدارکی که وجود دارد نشان خواهیم داد مصرف کود در استان از نُرم استاندارد هم کمتر است.

 مجید بهادری به مناسبت گرامیداشت ایام اله دهه فجر با حضور در استودیو انقلاب در جمع خبرنگاران ضمن تبریک ایام اله دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدای ایران و سنگرسازان بی‌سنگر که نقش مهمی را در دفاع از کیان و سرزمین ایران اسلامی داشتند، گفت: اقدامات ارزشمندی در جهت فعالیت‌های علمی و کاربردی استفاده از فناوری‌ها در بخش کشاورزی انجام شد که منجر به ترقی و توسعه خوبی در کشاورزی استان مازندران شد.

وی ادامه داد: مازندران با دارا بودن ۲.۳ درصد اراضی کشاورزی، از لحاظ اقتصادی دارای رتبه نخست تولید محصولات کشاورزی در کشور است که سه برابر میانگین کشوری است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مازندران رتبه دوم تولید محصولات کشاورزی و رتبه اول ارزش اقتصادی را در کشور به خود اختصاص داده است، گفت: فعالیت‌های خوبی در زمینه پژوهشی، فنی، اجرایی و آموزشی انجام شده است که توانستیم رتبه‌های خوبی را در بخش تولید محصولات کشاورزی داشته باشیم.

این مسؤول به مقوله آموزش در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: دارابودن نیروی انسانی با دانش و آگاهی مطلوب بسیار مهم و اثرگذار است و جذب نیروهای مروج در سازمان جهاد کشاورزی مازندران کمک خوبی برای توسعه کشاورزی دانش محور بوده است.

وی به استفاده از بذور اصلاح شده در مزارع کشاورزی استان اشاره کرد و افزود: تولید و توزیع بذور اصلاح شده از سیاست‌های محوری بخش کشاورزی است که در چند سال اخیر با جدیت پیگیری شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تولید سالانه بذر اصلاح شده گندم از هزار تن به سه هزار و ۵۰۰ تن خبر داد و افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای سال زراعی جدید، چهار هزار و ۵۰۰ تن بذر اصلاح شده گندم در اختیار کشاورزان گندمکار قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه امسال ۶۰۰ تن بذر شبدر از استان خوزستان برای کشاورزان استان مازندران تامین شد، ادامه داد: سال گذشته ۸۰۰ تن بذر اصلاح شده برنج بین کشاورزان توزیع شد که امسال به یک‌هزار و ۶۰۰ تن و به دو برابر افزایش یافته است.

بهادری با اشاره به اینکه درصددیم تا سه سال آینده میزان تولید بذر اصلاح شده گندم، برنج، جو و سایر محصولات زراعی را به ۱۰ هزار تن در سال افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سه شرکت تولیدکننده بذر در زمینه تولید بذرهای اصلاح شده فعالیت دارند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران به بخش باغبانی هم اشاره کرد و افزود: با توجه به تولید سالانه دو میلیون و ۷۰۰ هزار تنی مرکبات در مازندران به عنوان استان نخست در تولید مرکبات کشور، در زمینه تولید نهال استاندارد بجز چند مورد، تولید نهال استاندارد خوب در استان نداریم.

این مسؤول تولیدات گیاهی بخش کشاورزی مازندران اضافه کرد: با برنامه‌ریزی مدون و مشخص  به دنبال این هستیم سیاست تولید نهال را به محیط‌ ‌های بسته و ایزوله گسترش دهیم تا شاهد آفات و بیماری کمتر و تولید نهال‌های استاندارد باشیم و بتوانیم نهال‌های با کیفیتی را در اختیار باغداران قرار دهیم.

وی اضافه کرد: تا پایان امسال ۱۵ نهالستان استان را به سمت تولید نهال سالم پیش خواهیم برد و نهالستان‌های بالای یک هزار و ۵۰۰ مترمربع که در گذشته وجود داشته است را در قالب نهالستان‌های بسته و مدیریت شده اجرا می کنیم.

بهادری به استفاده از فناوری‌های نوین در بخش مکانیزاسیون در راستای توسعه کشت مکانیزه در بخش‌های مختلف کشاورزی اشاره کرد و افزود: برنج یه عنوان یک محصول استراتژیک، نشاکاری آن تا دو سال گذشته ۶۰ هزار هکتار بود که این عدد اکنون به ۱۰۰ هزار هکتار افزایش یافته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ۹۵ درصد برنج مازندران به صورت مکانیزه برداشت می‌شود، گفت: به عنوان نمونه در برخی از روستاهای مازندران ۹۰ درصد کشت برنج به صورت مکانیزه انجام می‌شود.

این مسؤول تولیدات گیاهی بخش کشاورزی مازندران به استفاده از پهپادها در مزارع کشاورزی اشاره کرد و افزود: علم جدید که به عنوان کشاورزی هوشمند در دنیا مطرح است امروزه توانسته به خوبی در بخش کشاورزی نمود پیدا کند و به همین منظور استفاده از فناوری‌های هوشمند و بکارگیری پهپادها در مبارزه با آفات، بیماری‌ها، علف‌های هرز و محلول‌پاشی تغذیه‌ای را به همراه دارد.

وی اضافه کرد: سال گذشته سه هزار هکتار از مزارع گندم، جو و کلزا علیه بیماری‌های قارچی با استفاده از پهبادها سمپاشی شدند.

بهادری ادامه داد: تاکنون ۱۰۰ نفر متقاضی دریافت مجوز برای استفاده از پهپاد برای فعالیت در مزارع کشاورزی هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره حفاظت محصولات کشاورزی مازندران گفت: محصولات کشاورزی باید در زمان داشت مورد حفاظت قرار گیرد و به همین منظور در زمینه حفاظت گندم در برابر بیماری‌های قارچی اقدامات خوبی انجام شد و از کاهش عملکرد به شدت جلوگیری شد.

این مسؤول اظهار کرد: عملیات رصد و پایش مزارع برای جلوگیری از آفات با همکاری مراکز تحقیقاتی استان صورت می‌گیرد و تاکنون موردی در خصوص علائم بیماری گندم مشاهده نشده است.

بهادری به مبارزه با مگس میوه در باغات اشاره کرد و افزود: اطلاع‌رسانی و نقش رسانه‌ها در این زمینه بسیار کمک کننده بود و حساسیت لازم در باغداران ایجاد شد و میزان خسارت مگس میوه کمتر از یک درصد بود به گونه‌ای که توانستیم امسال ۲۰۰ هزار تن مرکبات را صادر کنیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران مدیریت تغذیه را مهمترین اصل در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: اهمیت تغذیه سبب می‌شود تولید کیفی و کمی محصولات زراعی و باغی خود را به خوبی در عرصه های تولیدی شاهد باشیم.

وی بیان کرد: در برخی محافل صحبت می‌شود مصرف کود و سم در استان مازندران زیاد است اما باید گفت هنوز فاصله زیادی بر اساس استاندارد موسسه تحقیقات خاک و آب داریم و معتقدیم مصرف کود در مازندران بهینه است و قابل اعتماد و اعتناست.

بهادری ادامه داد: هیچگونه سند، مدرک و دلیلی مبنی بر اینکه نشان دهد مصرف کود در استان مازندران خارج از استاندارد است وجود ندارد و ما بر اساس مدارکی که وجود دارد نشان خواهیم داد مصرف کود در استان از نُرم استاندارد هم کمتر است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره مصرف سم در استان گفت: با نُرم مصرف جهانی سم که ۱.۵ لیتر ماده موثره در هکتار است هنوز فاصله داریم و کمتر از این میزان مصرف داریم.

این مسؤول بخش کشاورزی با بیان اینکه تاکنون ۱۲ گواهی استاندارد را اخذ کردیم، گفت: امسال کشاورز نمونه تولید محصول ارگانیک کشور از استان مازندران است.

وی ادامه داد: یکی از سیاست‌های ما توسعه کشت محصولات سالم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha