• چهارشنبه / ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۰
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99122015086
  • خبرنگار : 50214

مدیر کل میراث فرهنگی یزد:

صنعت منشاء شیوع کرونای انگلیسی در یزد است نه گردشگری!

صنعت منشاء شیوع کرونای انگلیسی در یزد است نه گردشگری!

ایسنا/یزد مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: شیوع اولیه ویروس‌های جهش‌یافته کرونا به‌واسطه فعالیت‌های صنعتی در استان رخ‌داده است و صنعت گردشگری در این زمینه سهم ناچیزی دارد.

«سید مصطفی فاطمی» در پنجاه و چهارمین نشست کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد که با محوریت ایجاد مکانیسم و استراتژی‌های مدیریت بحران در صنعت گردشگری با نگاه ویژه به ظرفیت رویداد بزرگ نوروز ۱۴۰۰، برگزار شد، شیوع اولیه ویروس‌های جهش‌یافته کرونا به ‌واسطه فعالیت‌های صنعتی و در شهرهای صنعتی رخ‌ داده است و این در حالی است که صنعت گردشگری سهم ناچیزی از میزان ابتلا در استان را به خود اختصاص داده اما توجه عمومی و انگشت اتهام به سمت این صنعت معطوف شده است.

وی در تائید این سخن از عدم ابتلای حتی یک مورد مسافر در تورها و اماکن اقامتی مجاز خبر داد و بیشترین نگرانی موجود را متوجه مقاصد غیرمجاز گردشگری دانست.

فاطمی مهم‌ترین برنامه‌های کنترلی در ایام نوروز را استعلام گردشگران و تشخیص افراد مبتلا بر اساس تست سامانه جانا و ماسک اعلام کرد که بر اساس اطلاعات هویتی فرم‌های مربوطه و QR کد، قابل‌پیگیری و رهیابی است.

وی تصمیمات مرکز، شرایط متغیر کشوری و استانی، واکنش‌ها و پیام‌های مؤثر را ازجمله علل نبود  امکان تصمیم‌گیری تخصصی در موضوعات مختلف ایام پیش‌رو عنوان کرد در حالی‌ که گردشگری جزو ۱۰ تهدید زیستی اصلی استان یزد گزارش نشده و تردد اتباع خارجی در حوزه درمان، ورود مواد غذایی در مسیر ترانزیت و سرویس مشترک بین‌راهی بیشترین آمار خطر آفرینی را به خود اختصاص داده است.

فاطمی، یزد را در زمره استان‌هایی قرارداد که بیشترین تعطیلی اماکن گردشگری را اعمال کرده و نقش متشنج شدن افکار عمومی در این اقدام بی‌تأثیر نبوده است.

سهم گردشگری از بیشترین بهره اقتصادی بخش خرد

«محمدمهدی شرافت» دبیر کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد نیز نوروز را نمونه بارز رویدادهای فرهنگی مؤثر در اقتصاد دانست که بیشترین بهره اقتصادی در بخش خرد را به‌طور سالانه برای اصناف رقم‌زده است.

وی با اشاره به خروج نیروی متخصص و آسیب‌های وارده به این صنعت، از تردید سرمایه‌گذاران و مدیران استانی مبنی بر کارآمدی گردشگری به‌عنوان پایه اقتصادی استان سخن به میان آورد.

شرایط مبهم صنعت گردشگری با وجود کرونای انگلیسی

«سعید عطار» رئیس دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد نیز با اشاره به پیچیدگی و پراکندگی موجود در بخش تصمیم‌گیری، تجربیات یک سال طی شده را سرمایه‌ای برای مدیریت با اهتمام به مسائل علمی و گردشگری دانست.

«سید محمد رستگاری» فرماندار یزد با اشاره به آسیب‌های واردشده به صنعت گردشگری، شرایط موجود را مبهم ارزیابی کرد که با وجود ویروس جهش‌یافته و فشار افکار عمومی در استان نگرانی‌های این حوزه نیز افزایش‌یافته است.

وی بر تشدید نظارت‌ها در ایام نوروز تأکید کرد و رعایت دستورعمل‌های بهداشتی را گامی مهم در جهت جلوگیری از آسیب‌های اقتصادی ناشی از تعطیلی اصناف دانست.

رستگاری ضمن اطمینان‌بخشی به مردم در حوزه برنامه‌ریزی برای سفر ایمن و تقویت مقاصد مجاز، از آمادگی مدیران استانی جهت کنترل شرایط و جلوگیری از تعطیلی مشاغل تا حد امکان خبر داد.

فقدان رسانه قدرتمند در بخش گردشگری

«سید رضا بهادری» راهنمای گردشگری و مسئول کمیته گردشگری پایدار، با اشاره به ناهماهنگی موجود میان وزارت گردشگری و بهداشت، فقدان رسانه قدرتمند در بخش گردشگری را یکی از علل سردرگمی مردم دانست که اخبار متناقض، برنامه‌ریزی غیر منسجم و نبود اتحاد ذینفعان این حوزه به آن دامن زده است.

وی سفر با اتومبیل شخصی را امن‌تر از وسایل نقلی عمومی تلقی کرد و اعتمادسازی و تبلیغ جهت سفر ایمن در استان را خواستار شد.

«محمدحسین ایران‌نژاد پاریزی» عضو هیات علمی گروه محیط‌زیست دانشگاه یزد اثرات ناشی از بحران کرونا را بحرانی دیگر عنوان کرد که مدیریت بحران مضاعفی را طلب می‌کند و ارکان پیش‌بینی، امکان‌سنجی، سیاست‌گذاری و مطالعات آن احصا نشده است.

«سید محمدرضا فهیمی» فعال حوزه میراث فرهنگی با اشاره به آسیب‌های وارده به صنعت گردشگری، جابجایی انرژی و سرمایه را در کنار خروج نیروی متخصص از مهم‌ترین عواملی دانست که بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران را در پی داشته و امکان بازگشت و جبران خسارت را بسیار پیچیده کرده است و نقش وزارتخانه این بخش را به‌عنوان متولی امر در ساماندهی و مدیریت گردشگری کشور را نمایان تر می‌کند.

«حسین دهقان منشادی» مسئول کمیته گردشگری خوراک زیرساختی نیز با اشاره به ظرفیت گردشگری روستایی استان بر رونق بخشی سفرهای درون استانی تأکید کرد.

«محمدمهدی لسان صدق» مدیرعامل توسعه گردشگری استان، پتانسیل‌های موجود در ارکان مختلف گردشگری استان را موردتوجه قرارداد و بر لزوم همکاری بین دستگاهی در ایام نوروز تأکید کرد.

«محمدمهدی رجایی فرد» کارشناس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، پیرامون مسئله حمل‌ونقل در ایام پیش رو گفت: بسیاری از مسافران با خودرو شخصی در دسته مسافران عبوری قرار گرفته که از اماکن اقامتی استفاده نمی‌کنند و این امر امکان نظارت و کنترل مخاطرات را به حداقل می‌رساند.

«منصور مهینی‌زاده» عضو هیأت علمی بخش علوم اقتصادی دانشگاه یزد با اشاره به ضعف مدیریتی موجود، شرایط حاکم را فرصتی برای تشخیص ضعف گردشگری در اتحاد بخش‌های مختلف جهت مدیریت بحران فعلی عنوان کرد.

به «علیرضا ثواچه» مدیر امور گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد نیز به گزارش رویداد استارت آپ شهرداری یزد پرداخت که با مشارکت ۱۰ استان و ۹۶ ایده برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha