• پنجشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-138907

افزایش کارایی انرژی با رنگدانه‌های باستانی

رنگی که هزاران سال پیش توسط مصری‌ها ساخته شده در دنیای مدرن امروزی نیز کاربردی است و از  این رنگدانه می‌توان برای خنک کردن روکش‌ها، دیوارها و افزایش بهره‌وری انرژی و حتی تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریکی استفاده کرد.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از فیز، رنگ آبی مصری که از سیلیکات مس کلسیم حاصل می‌شود و در تصاویر باستانی سلاطین مصری مورد استفاده قرار گرفته کارایی زیادی دارد. بر اساس نتایج تحقیقات پیشین، نور توسط رنگ آبی مصری جذب شده و سپس در محدوده نزدیک به مادون قرمز منتشر می‌شود.

در حال حاضر گروهی به سرپرستی محققان آزمایشگاه ملی لارنس برکلی تایید کردند که فلوئورسانس این رنگدانه می تواند 10 برابر قوی‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد باشد.

محققان با بررسی دمای سطوحی که با ترکیبات آبی مصری و ترکیبات مرتبط با آن پوشش داده شده بودند و قرار گرفتن آنها در معرض نور خورشید دریافتند تقریبا 100 درصد از فوتون‌ها جذب می‌شوند و انرژی کارآمد آن 70 درصد است.

نتایج این تحقیق به طراحان ساختمان در انتخاب رنگ پوشش‌ها و روکش‌های ساختمان کمک خواهد کرد.

محققان آزمایشگاه برکلی نشان دادند رنگدانه‌های فلوئورسنت قرمز یاقوتی جایگزین موثری برای رنگ سفید در پوشش ساختمان‌ها هستند و آبی مصری نیز در  منوی انتخاب رنگ‌های سرد رنگ مناسبی است. علاوه بر این آنان دریافتند که رنگ‌های سبز و سیاه رنگ فلوئورسنت را می‌توان با ترکیب رنگ زرد و نارنجی تولید کرد.

استفاده از آبی مصری در پنجره‌ها و سلول‌های فتوولتائیک در تولید الکتریسیته نیز موثر است.

نتایج این تحقیق در نشریه Applied Physics منتشر شده است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha