آب برگ سبزیجات درون سالادهای بسته بندی شده می تواند مکان مناسبی برای گسترش باکتری سالمونلا باشد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه اصفهان و به نقل از پایگاه خبری وب مد، محققان دانشگاه لیکستر دریافتند که حتی آسیب جزئی برگهای سبزیجات موجود در سالاد های بسته بندی شده میتواند با ایجاد آب منتشر شده، به گسترش باکتری سالمونلا کمک کند. در واقع آب سبزی میتواند قابلیت تشکیل بیوفیلمهای باکتری را افزایش داده و در نتیجه قدرت چسبندگی آنها را به سطوحی که آلوده کردهاند، افزایش دهد.
سالمونلا عامل یکی از شایعترین مسمومیتهای غذایی است. اعضای خانواده سالمونلا از نظر مقاومت در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی شاخص و به سختی نابود میشوند. سالمونلاها از طریق آب و غذای آلوده وارد دستگاه گوارشی شده و به سطح سلولهای اپیتلیوم مخاط روده متصل و سپس در واکوئلهای درون این سلولها وارد میشوند.
سالمونلا گاهی نیز میان اتصالات میان سلولی وارد و باکتریها در محل ورود تکثیر میشوند و سپس به گردش خون وارد میشوند و در تمام قسمتهای بدن منتشر میشوند. آنها بخشهای مختلف سیستم لنفاوی را آلوده میکنند. در سلولهای سیستم ماکروفاژ و رتیکلواندوتلیال وارد شده و به تکثیر خود ادامه میدهند و علائمی نظیر اسهال و انقباضات شكمي و اسهال خونی را ایجاد میکنند.
گام بعدی در این تحقیق یافتن راههایی برای کاهش خطر مقاومت و رشد سالمونلا در بستههای سالاد آماده است که امروزه طرفداران بسیاری را نیز پیدا کرده است.
این یافته در مجله "Applied and Environmental Microbiology" منتشر شده است.
کد خبرنگار: 13032
نظرات