• پنجشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۷ / ۱۴:۴۴
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: kerman-58739

سرپرست استانداری کرمان:

فضا را برای کار کردن محققان فراهم نکرده‌ایم

فضا را برای کار کردن محققان فراهم نکرده‌ایم
سرپرست استانداری کرمان با اشاره به مهاجرت نخبگان گفت: به دلیل اینکه نتوانسته ایم جایگاه خوبی برای تحقیق و پژوهش ایجاد کنیم، کسانی که خیلی اهل تحقیق هستند، کشور را ترک کنند و این موضوع بسیار بدی است.

به گزارش ایسنا منطقه کویر،
"محمدجواد فدایی" امروز در کارگاه آموزشی نظرسنجی الکترونیکی ویژه مدیران پژوهش مراکز استان های صدا و سیما در کرمان با اشاره به اهمیت پژوهش اظهار کرد: صدا و سیما برای تاثیر در مخاطبان و اینکه به عنوان یک دانشگاه بخواهد در رشد و ارتقاء فرهنگ تاثیر بگذارد، باید با انجام پژوهش های کاربردی برنامه های مناسب را تهیه کند.

وی با اشاره به اینکه نظرسنجی یکی از روش های میدانی پژوهش است، افزود: اگر بخواهیم تحقیق در دانشگاه ها، دستگاه های دولتی و صدا و سیما گسترش یابد، باید به مشکلات این حوزه توجه و آنها را رفع کنیم.

فدایی با اشاره به اینکه اولین مشکل، بودجه پژوهش است که یک شاخص است، تصریح کرد: در سرعت تولید علم جایگاه خیلی خوبی در دنیا داریم اما از نظر هزینه کرد در حوزه پژوهش فاصله زیادی با کشورهای دنیا داریم.

وی بیان کرد: قرار بود در برنامه های چهارم و پنجم توسعه سهم بودجه تحقیقاتی از تولید ناخالص داخلی سه تا چهار برابر افزایش یابد که اکنون سهم بودجه تحقیقاتی ما از تولید ناخالص داخلی نیم درصد است در حالی که در کشورهای پیشرفته یک و نیم درصد و در ژاپن سه و نیم درصد است.

سرپرست استانداری کرمان گفت: در جامعه ما جایگاه خوبی برای محقق و پژوهشگر ایجاد نشده و اشکال دیگر این است که پژوهش در دستگاه های اجرایی به خوبی جا نیفتاده و دستگاه ها برای تحقیقات ارزش قائل نیستند.

وی با اشاره به مهاجرت نخبگان اظهار کرد: به دلیل اینکه نتوانسته ایم جایگاه خوبی برای تحقیق و پژوهش ایجاد کنیم، کسانی که خیلی اهل تحقیق هستند، کشور را ترک کنند و این موضوع بسیار بدی است و ما فضا را برای کارکردن محققان فراهم نکرده ایم که باید این کار انجام شود.

فدایی تصریح کرد: مشکل بعدی، فقر منابع و عدم تسلط به زبان های خارجی است لذا پژهشگران دسترسی کمتری به منابع علمی دارند.

وی بیان کرد: فضای نا امنی و عدم اعتماد در بین پژوهشگران، عدم آشنایی با روش های نوین پژوهش، عدم وجود رابطه تعریف شده منظم بین دستگاه های اجرایی و تحقیقاتی، عدم خلاقیت و نوآوری در پژوهش، عدم اطلاع رسانی تبلیغاتی درباره پژوهش و نبود ارتباط سیستماتیک بین محققان و ... از دیگر مشکلات در حوزه تحقیق و پژوهش است.

سرپرست استانداری کرمان گفت: به طور عمومی در کشور ما فرهنگ پژوهش وجود ندارد و پژوهش به عنوان یک کار جاری دیده می شود و به پژوهش نگاه سرمایه گذاری نداریم.

وی افزود: نگاه صرف اقتصادی به پژوهش مشکل دیگر است که برخی از پژوهشگران به عنوان کار اقتصادی و درآمدزا نگاه می کنند.

فدایی بیان کرد: نبود مراکز خصوصی تحقیقاتی مسئله دیگر است. زیرا هر چه انجام می شود دولتی است و باید مراکز خصوصی داشته باشیم که پژوهش ها را انجام بدهند.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha