• چهارشنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۷:۱۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: qom-44967

از هجوم مگس ها تا خشک شدن قنات و تخریب مراتع در روستای حسن آباد قم

از هجوم مگس ها تا خشک شدن قنات و تخریب مراتع در روستای حسن آباد قم
مردم منطقه حسن آباد بخش سلفچگان قم با تجمع مقابل استانداری خواستار رسیدگی مسئولین استان به مشکلات ناشی از فعالیت مرغداری ها و کارخانجات در این منطقه شدند.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، پیش از ظهر روز چهارشنبه اهالی روستاهای نیزار با تجمع مقابل استانداری قم خواستار رسیدگی به مشکلات ناشی از احداث کارخانجات و مرغداری های موجود در حاشیه روستا و جلوگیری از احداث کارخانه جدید جوجه کشی در این منطقه شدند.

دپوی غیر اصولی ضایعات مرغداری و هجوم مگس‌ها

عضو شورای روستای حسن آباد در حاشیه این تجمع به خبرنگار ایسنا گفت: اهالی روستا سال هاست که به دلیل مسائل زیست محیطی که در منطقه ایجاد شده، در شرایط نامناسبی زندگی می کنند و با مسائل عدیده ای روبرو شده اند.

وی با اشاره به فعالیت مرغداری در حاشیه روستا افزود: دپوی غیر اصولی فضولات و ضایعات مرغداری سبب ایجاد بوی بد و وجود حشرات موذی در روستا شده است، چندین سال پیگیری‌های اهالی از جهاد کشاورزی، دامپزشکی، محیط زیست و ... نتیجه ای نداشته و هیچکس پاسخگو نبوده است.

عضو شورای حسن آباد با اشاره به مشکلات بهداشتی و تنفسی که مرغداری برای اهالی روستا ایجاد کرده است، گفت: علاوه بر مشکلات بهداشتی، مسئله جدی که مرغداری ایجاد کرده است، حضور تعداد زیادی کارگر غیر ایرانی در 4 مجموعه مرغداری منطقه است، که شرایط نامناسب بهداشتی محیط زندگی آنها سبب نگرانی اهالی شده است.

حفر چاه های عمیق توسط کارخانجات و خشک شدن قنات های روستا

دلاوری به مشکلات دیگر روستائیان این منطقه اشاره کرد و افزود: وجود معادن سنگ و کارخانجات سیمان در این منطقه و واگذاری مراتع به آنها، بخش دیگری از مشکلات را برای اهالی رقم زده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اهالی این منطقه کشاورز و دامدار هستند، حفر بدون مجوز چاه‌های عمیق و برداشت آب با دبی بالا در حوزه آبریز قنات های روستا توسط این کارخانجات، دو قنات را خشکانده و کاهش شدید دبی دو قنات دیگر را در پی داشته و این اتفاق عملا کشاورزی منطقه را زمین زده است.

تخریب مراتع، از بین رفتن پوشش گیاهی و تلف شدن دام ها

وی با بیان اینکه از سال 84 و با واگذاری معادن سنگ و احداث کارخانه سیمان در این منطقه، بخش عمده ای از مراتع در اختیار آن بخش قرار گرفت، عنوان کرد: در همان سال ها بهره برداری از معادن سنگ به دلیل بی کیفیت بودن سنگ ها متوقف شد و تنها مرتع تخریب شد، از سوی دیگر مشکلات زیست محیطی که کارخانه سیمان ایجاد کرده، موجب تلف شدن دام و از بین رفتن پوشش گیاهی شده است و دامداری که شغل دوم اهالی روستاهای منطقه میباشد نیز تضعیف و تعداد دام بسیار تنزل پیدا کرده است.

دلاوری با بیان اینکه با تمام این مسائل اخیرا احداث کارخانه جوجه کشی نیز به مشکلات اهالی منطقه اضافه شده است، اظهار داشت: ادعا می کنند احداث این کارخانه طرح ملی و با مجوزهای حکومتی در حال انجام است، اما هیچگونه مجوزی ارائه نمی دهند، در عوض با اهالی به شکل بدی برخورد و مردم ناراضی روستا را که در محل پروژه تجمع کرده بودند را تهدید به تیراندازی کردند.

عدم پاسخگویی به مطالبات اهالی روستا

یکی از اهالی روستا که از تجمع در محل احداث پروژه نتیجه نگرفته و به مقابل استانداری قم آمده بود نیز عنوان کرد: روزها به دلیل وجود مگس و شب ها از بوی بد نمی توانیم در و پنجره خانه را باز کنیم، مگر مردم ضعیف روستا چه قدر تحمل دارند نه آبی برای کشاورزی مانده و نه زمینی برای دامداری و نه هوایی برای زندگی کردن؛ چرا بیست سال است که مسئولین به شکایات ما رسیدگی نمی کنند؛  مسئول ما روستائی‌ها کیست؟
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha