• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: tabriz-45903

گزارش

نگاهی به استفاده مفید از آب در آبیاری قطره ای

در آبیاری قطره ای تلفات آب از طریق تبخیر از خاک به علت کاهش سطح خیس شدگی خاک به حداقل می رسد، همچنین تلفات پخش آب در هوا و یا خیس شدن شاخ و برگ نیز در این روش وجود ندارد. استفاده از این روش باعث کاهش رویش علف هرز و درنتیجه کاهش مصرف آب غیرمفید که توسط علف های هرز به مصرف می رسد، خواهد شد.

 مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: صرفه جویی در مصرف آب به علت به کار بردن میزان دقیق آب مورد نیاز در آبیاری قطره ای به سادگی میسّر است.

سعید سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه آذربایجان شرقی، افزود: آبیاری قطره ای در استفاده سودمند از آب، عملیات زراعی و مهندسی و ازنظر اقتصادی دارای مزایای مشخصی است. وی از برتری آبیاری قطره ای و افزایش کمیّت محصولات گفت و تشریح کرد: جوابگویی گیاه ازنظر رشد، کمیّت و کیفیّت محصول با بهره گیری از آبیاری قطره ای نسبت به سایر روش های آبیاری برتری دارد.

وی ادامه داد: امکانپذیر بودن مصرف کود با آبیاری قطره ای موجب افزایش عملکرد می شود. مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: درنتیجه حداقل خیس نمودن سطح زمین و شاخ و برگ گیاهان در آبیاری قطره ای، رشد و توسعه بسیاری از بیماری ها و آفات محدود می شود.

وی آبیاری قطره ای را حداقل آب مصرفی دخیل دانست و تاکید کرد: آشنایی با استفاده صحیح از آبیاری قطره ای باعث می شود آب کافی به اندازه و به موقع به گیاه برسد و حداکثر تولید با حداقل آب مصرفی حاصل شود.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به خبرنگار ایسنا گفت: تلفات آب در آبیاری قطره ای پایین و کم است.

کامران یوسفی راد ضمن اشاره ای به امکانپذیر بودن بهره گیری از آب شور در آبیاری قطره ای افزود: در آبیاری قطره ای به دلیل حفظ رطوبت خاک، غلظت نمک های محلول خاک کم شده و می توان با آب شور آبیاری کرد.

وی  با بیان اینکه اجرای عملیات زراعی در حین آبیاری قطره ای به سهولت امکانپذیر خواهد بود،  ادامه داد: مهم ترین عامل محدود کننده در تولید محصولات گیاهی، آب در آبیاری است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در آبیاری قطره ای می توان با مصرف کودهای محلول پُرمصرف نظیر فسفر، ازت و پتاس و کم مصرف مثل آهن، روی و مس با آبیاری ضمن افزایش محصول در مصرف کود نیز صرفه جویی کرد.

یوسفی راد از بی تاثیر بودن آبیاری قطره ای در فرسایش خاک گفت و تاکید کرد: برخلاف روش های آبیاری سطحی، آبیاری قطره ای باعث فرسایش خاک بر اثر جریان آب نمی شود.

معاون مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اذعان داشت: با توجه به ماهیت و خصوصیات فنی روش آبیاری قطره ای، مصرف آب در این روش کمتر از سایر روش های آبیاری است.

میرجواد تاج الدینی افزود: درآبیاری قطره ای آب قبل از وارد شدن به سیستم از صافی های مخصوص عبور نموده و تصفیه می شود، بنابراین امکان وارد شدن بذرعلف های هرز به داخل زمین وجود دارد.

 وی تشریح کرد: سیستم آبیاری قطره ای را به سادگی می توان خودکار نمود و نیاز آن را به کارگر کاهش داد.

تاج الدینی با اشاره ای به فشار کمتر آب در آبیاری قطره ای ادامه داد: سیستم آبیاری قطره ای در مقایسه با سایر روش های آبیاری تحت فشار به انرژی کمتری نیاز دارد، زیرا فشار آب در این سیستم به مراتب کمتر از سیستم بارانی است.

معاون مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: سیستم های قطره ای به آب کمتری نسبت به سایر سیستم های متداول آبیاری نیاز دارد .

تاج الدینی از امکانپذیر شدن تهویه محیط ریشه با آبیاری قطره ای گفت و تاکید کرد: آبیاری قطره ای باعث تهویه مناسب محیط ریشه شده و شرایط مناسب رطوبت قابل استفاده در خاک را تامین می کند.

 بر اساس این گزارش، آبیاری قطره ای تضمین کننده حفظ و دوام هرچه بیشتر منابع محدود آب و خاک بوده و موجب توسعه روز افزون کشاورزی و افزایش محصول در برابر مصرف هر واحد از آب آبیاری می شود.

گزارش: امیر مسعود طایفه سلطانخانی

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha