• یکشنبه / ۲ دی ۱۳۹۷ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: yasouj-42626
  • خبرنگار : 50223

زنان بی‌سواد کهگیلویه و بویراحمدی از مردان بیشتر است

زنان بی‌سواد کهگیلویه و بویراحمدی از مردان بیشتر است

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس سرشماری سال 95 میزان باسوادی مردان این استان 96.1 درصد و زنان 89.4 درصد بوده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد هادی زارع پور در نشست خبری با خبرنگاران با محوریت چهل سالگی انقلاب اسلامی افزود: اولین سرشماری که در کشور ما انجام گرفت، مربوط به سال 55 بود که در آن سال استان کهگیلویه و بویراحمد 186هزار و 576 نفر جمعیت داشت و از این تعداد 58 هزار و 91 نفر دارای سواد بودند،  معادل 31.1 درصد در سطح استان سال 55 باسواد بودند .

وی اظهارکرد: براساس آخرین سرشماری سال 95 جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد 625 هزار و 586 نفر بود که از این تعداد 527 هزار و 688 نفر معادل 84.4 درصد با سواد هستند در حالی که میانگین باسوادی کشور 87درصد است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: نرخ رشد در جمعیت 6 سال به بالاتر را 53.3 درصد بود در حالی که میانگین کشوری 47.2 درصد بود و این نشان دهنده برداشتن گام های بلندتری در استان کهگیلویه و بویراحمد برای باسواد کردن مردم است .

زارع پور تصریح کرد: بر اساس سرشماری سال 55، جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در گروه سنی 10 تا 49 سال 129 هزار و 971 نفر بودند که از این تعداد 37 هزار و 513 نفر  معادل 38.86 درصد استان با سواد بودند .

بالاتر بودن 18 درصدی سواد کهگیلویه و بویراحمدی ها از میانگین کشوری

وی ادامه داد: در سال 95 جمعیت گروه سنی 10 تا 49 سال استان 437 هزار و 155 نفر بود که از این تعداد 34 هزار و 106 نفر بی سواد بودند که معادل 92.7 درصد باسواد هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: رشد با سوادی استان کهگیلویه و بویراحمد در چهل سال انقلاب اسلامی در گروه سنی 10 تا 49 سال، 63.84 درصد بوده در حالی که نرخ رشد کشور در همین گروه سنی 45.93 درصد بوده است. میزان رشد سواد در دوران ۴۰ سال نظام مقدس جمهوری اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد ۱۸ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

زارع پور در گروه سنی 10 تا 49 سال شهرستان گچساران را با سوادترین شهرستان دانست و گفت: این شهرستان 79 هزار و 373 نفر با سواد و دو هزار و 756 نفر بی سواد دارد که نرخ رشد با سوادی این شهرستان 96.6 درصد است.

کهگیلویه بی سواد ترین شهرستان

وی تصریح کرد: شهرستان کهگیلویه با احتساب بخشهای چاروسا و دیشموک پایین ترین نرخ با سوادی استان را معادل 88.2 درصد در سال 95 داشت بطوریکه از 85 هزار  و 101 نفر جمعیت، 75088 نفر از این تعداد باسواد و 10 هزار و 13 نفر هم بی سواد هستند .

زارع‌پور بی سواد را به دو دسته سفید و سیاه تقسیم کرد و گفت: سیاه آن دسته ای هستند که هیچ گونه سوادی ندارند، و سفیدها هم آن دسته از بی سوادهایی هستند که سواد بهداشتی، درمانی، عاطفی و ... را ندارند و تنها توانایی"خواندن و نوشتن و حساب کردن" را دارند. 44 نوع سواد در دنیا احصا شده است .

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص علت بیشترین بی سواد در شهرستان کهگیلویه با بیان اینکه 20 طرح و راهکار برای برون رفت کهگیلویه تدوین و برای اجرا ابلاغ شده است، اظهارکرد: برنامه ی چهار ساله ای را تدوین و هدف گذاری کردیم که نرخ رشد سواد کهگیلویه را به 92.7 درصد برسانیم .

ادامه داد: برای این کار از ظرفیت دهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز بهره خواهیم برد و قبلاً 730 هزار تومان سرانه به ازای هر نفر با سواد، پرداخت می کردیم که این میزان را در شهرستان کهگیلویه به مرز یک میلیون تومان رساندیم. در دهستان "زیلایی" هم با توجه به شرایطی که وجود داشت به ازای هر نفری که با سواد می شوند،  یک میلیون تومان پرداخت می کنیم .

زارع پور از گذاشتن مشوق های برای باسواد کردن افراد بی سواد خبر داد و گفت: سیاست های تشویقی را مدنظر گرفته ایم و مصوب شده و با بانک ها هم هماهنگی لازم انجام گرفته است که هر نفری که با سواد می شود، یک میلیون وام قرض الحسنه به او پرداخت می کنیم .

کرد: انگیزه با سواد شدن در کهگیلویه کاهش پیدا کرده یعنی سواد عرضه محور شده، وجود دانش آموختگان بیکار در خانواده‌ها و گرفتن انگیزه سایر اعضا، افزایش تصاعدی هزینه‌های آموزشی در روستاها و مناطق محروم و دور افتاده، نامناسب بودن مدارس شبانه‌روزی و عدم اجرای طرح روستا مرکزی و وجود آموزش اختیاری در بعضی مقاطع از مهمترین دلایل بی سوادی در کهگیلویه است.

با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال ۹۵ تعداد ۳۴ هزار و ۱۰۶ نفر بی‌سواد هستند که ۲۴ هزار نفر زن و بقیه مرد هستند، گفت: بر اساس این سرشماری میزان باسوادی مردان 96.1 درصد و زنان 89.4 درصد بوده که این میزان در کشور برای زنان 93.4 و برای مردان 96.2درصد است.

در خصوص اختلاف حدود 7 درصد باسوادی مردان و زنان استان  طرح تحقیقی و پژوهشی در حال انجام است .

مدیر کل آموزش وپرورش استان گفت:امسال ۵ هزار و ۶۳۵ نفر در سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم سواد زیر پوشش قرار گرفتند . طرح خواندن با خانواده در دو دوره انتقال و سواد آموزی برای ۲هزار و ۷۲ سوادآموز اجرا می شود .

وی گفت:در حلقه های کتابخوانی ویژه دوره تحکیم یک هزار و ۸۳۸ سواد آموز زیر پوشش سوادآموزی قرار گرفتند .

بر اساس ارزیابی در ۱۶ شاخص ارزیابی ملی فعالیت های سواد آموزی استان رتبه دوم کشور را کسب کرده و در ۵ شاخص رتبه اول و ۱۱ شاخص از میانگین کشوری بالاتر بوده است .

وی گفت: برای توسعه و آموزش مهارت ها در سال گذشته ۸ مرکز یادگیری محلی راه اندازی شد طی سالجاری سه مرکز راه اندازی شده که این تعداد تا پایان امسال به 5 مرکز دیگر راه اندازی می شود. در این  مراکز ۴۰ مهارت شامل مهارت زندگی، مهارت اجتماعی و حقوق شهروندی آموزش داده می شود .

وی گفت: با هدف توسعه و ترویج فرهنگ نماز و آموزش عملی نماز طرح نماز کلید بهشت با شرکت ۳ هزار و ۵۳۶  نفر از آموزش دهندگان و سوادآموزان اجرا می شود . همچنین امسال ۲۰۰ سوادآموز تخحت پوشش آموزش ICDL  قرار می گیرند .

همچنین سید حمدالله خواهش، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: ۹۹ درصد فعالیت‌های سوادآموزی استان به صورت برون سپاری و در قالب واگذاری به بخش غیردولتی به ۱۰ موسسه مردم نهاد واگذار شده است .

وی افزود: امسال ۸ طرح تحقیقی و پژوهشی در موضوع سواد آموزی در استان اجرا می شود.۲ هزار  و ۹۸۰ سواد آموز در مسابقات پرسش مهر ریاست جمهوری و کتابخوانی شرکت کردند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: فعالیت های سواد آموزی با مشارکت یک هزار و ۳۷۴سواد آموز و ۷۵ فرهنگی به صورت فرد به فرد و کلاسی انجام و تمامی آموزش دهندگان مشمول بیمه هستند . نظارت و ارزیابی مستمر؛تشکیل شوراهای پشتیبانی و گروه بهبود کیفیت از مهمترین برنامه های کیفی بخشی سواد آموزی است .

به گزارش ایسنا، از یکم تا هفتم دی ماه به عنوان هفته سواد آموزی نامگذاری شده است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha