• دوشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402101107547
  • خبرنگار : 50184

مدیرپایگاه ملی تاق بستان:

گورستان پارتی "تاق‌بستان" می‌تواند ظرف ۲ سال سایت موزه شود

گورستان پارتی "تاق‌بستان" می‌تواند ظرف ۲ سال سایت موزه شود

ایسنا/کرمانشاه مدیر پایگاه ملی تاق بستان از پیگیری برای تبدیل گورستان پارتی تاق بستان به سایت موزه خبر داد و گفت: این محوطه باستانی قابلیت این را دارد که ظرف مدت دو سال به سایت موزه تبدیل شود.

محمدمهدی فیض آقایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به بازدید اخیر مدیرکل ثبت حریم، آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشور از محوطه گورستان پارتی تاق بستان، اظهار کرد: مجموعه فرهنگی تاریخی تاق بستان حدود هشت هکتار وسعت دارد که حدود چهار هکتار آن را محوطه گورستان پارتی تشکیل داده است.

وی افزود: گورستان پارتی اواخر دهه ۴۰ بصورت اتفاقی کشف شد و بدنبال آن طی دو مرحله یک بار توسط مرحوم سیف الله کامبخش فرد و یک بار هم توسط دکتر علی بیگی مورد کاوش باستان شناسی قرار گرفت.

مدیر پایگاه ملی تاق بستان تصریح کرد: طی کاوش های باستان شناسی صورت گرفته در این محوطه حدود ۴۰ خمره حاوی مردگانی که به شکل جنین همراه با آذوقه تدفین شده بودند، کشف شد.

وی اضافه کرد: همچنین در این کاوش ها، آثاری از دوره مفرغ میانی، عصر آهن سه، دوره اشکانی، بقایایی از یک روستای ۵۵۰۰ ساله و تعدادی مواد فرهنگی کشف شد.

فیض آقایی به در دستور کار بودن تبدیل این محوطه باستانی به یک سایت موزه برای بازدید عموم گردشگران اشاره کرد و گفت: طی بازدیدی که اخیرا آقای ایزدی - مدیرکل ثبت حریم، آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشور – از این  محوطه تاریخی داشت، موافقت و حمایت خود را از تبدیل این محوطه به یک سایت موزه اعلام کرد.

وی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم این محوطه باستانی را به یک سایت موزه تبدیل کنیم، نیاز است حداقل یک تا دو فصل دیگر کاوش باستان شناسی در آن انجام گیرد.

مدیر پایگاه ملی تاق بستان خاطرنشان کرد: باتوجه به وسعت زیاد محوطه، این کاوش های باستان شناسی می تواند از مرکز گورستان پارتی به سمت بخش جنوبی آن با انجام گمانه زنی هایی در ابعاد مختلف باشد.

وی اظهار کرد: گورستان پارتی تاق بستان این قابلیت را دارد که با انجام حدود دو فصل کاوش باستان شناسی طی مدت حدود دو سال به یک سایت موزه  تبدیل شود.

به گفته این مسئول، اخذ مجوز برای انجام کاوش باستان شناسی و تامین منابع اعتباری مورد نیاز می تواند به تسریع در تحقق این هدف کمک کند.

وی در ادامه با اشاره به لزوم تشدید حفاظت از محوطه گورستان پارتی تاق بستان، عنوان کرد: از مدت ها قبل حصار کشی دور این محوطه باستانی به شکل دیوار آغاز شده و تنها بخشی از آن باقی مانده که ظرف چند ماه آینده هم آن را انجام می دهیم

فیض آقایی گفت: نورپردازی و نصب دوربین حفاظتی از دیگر اقداماتی است که در محوطه باستانی گورستان پارتی باید اجرایی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۱ ۱۷:۳۸

منطقه گردشگری و باستانی طاق بستان کرمانشاه قابلیت بسیاری دارد اما مهم این است که چه میزان برنامه و طرحها برای به فعلیت در آوردن این قابلیت بالقوه در این منطقه بکر و منحصر بفرد تاکنون اجرایی شده است ؟؟؟؟؟ ........ قضاوت با شهروندان و گردشگران و کارشناسان................