• یکشنبه / ۱۴ آذر ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95091407638
  • خبرنگار : 71191

«گنج کوروش»، سناریویی دروغ در یک تونل تاریک!

«گنج کوروش»، سناریویی دروغ در یک تونل تاریک!

«راه ورودی به شهر ۷۰۰۰ ساله فاروق که دیروز پیدا شد!!!»، «تمام راه مرودشت به فاروق را بسته‌اند» یا «بزرگترین گنج کوروش پیدا شد...» تیترهای مختلف برای یک سناریوی تاریخی است که کمتر از یک ماه پیش کار نشر آن در فضای مجازی کلید خورد.

به گزارش ایسنا، داستان از فیلمی که ورودی‌اش یک درِ دایره‌ای شکل کوچک بود، در روستایی نزدیک تخت‌جمشید با نام «فاروق» آغاز شد و نور تلفن همراه یا چراغ قوه، دنیای کوچک آن درِ ورودی سنگی در فیلم را به یک دنیای بزرگ پر از اثر تاریخی یا همان «گنجِ» امروزی می‌رساند. واژه‌ای که از دوره‌ی قاجار مردم بیشتر با آن سر و کار پیدا کردند، تا امروز که خود یک شغلِ پول‌ساز هرچند غیرقانونی محسوب می‌شود.

نور چراغ داخل تونلی تاریک می‌شود و نخست دو اسکناس هزار و دو هزار تومانی را نشان می‌دهد، سپس دوربین روی یک‌سری مجسمه‌های کوچک از حیوانات و خدایان که بیشتر خدایان مِصر را به ذهن متبادر می‌کنند می‌رود، اسکلت و استخوان و کتیبه‌هایی که به خط میخی است نشان داده می‌شوند، اما یک نکته مهم نیز در میان این همه تصاویر جالب و پر متناقض وجود دارد و آن زردی بیش از حد مجسمه‌ها و کتیبه‌های موجود در این تونلِ است!

مصیب امیری، مدیرکل میراث فرهنگی وگردشگری استان فارس نیز که مانند دیگر مردم این فیلم و همه نقل‌های آن را دیده و شنیده، با دلایل علمی این مسئله را رد می‌کند، چون نسبت به همه یک وجه تمایز دارد؛ او سال‌هاست به عنوان باستان‌شناس، منطقه مرودشت را بررسی کرده است.

امیری به خبرنگار ایسنا توضیح می‌دهد: من به عنوان یک باستان‌شناس سال‌ها در مرودشت  و مناطق اطراف آن کار کرده‌ام و از همان سال‌ها آوازه‌ی کشف گنج میان مردم منطقه به شیرینی رد و بدل می‌شود، کلمه‌ای که از زمان قاجار در ایران رواج پیدا کرد، مانند «گنج دره»ی کرمانشاه یا «گنج‌دره» در همدان.

او با بیان این‌که برخلاف تصور مردمِ عامه، هیچ واژه خاصی برای «گنج» وجود ندارد، می‌گوید: همه‌ی کاوش‌هایی که در طول‌ سال‌های گذشته توسط پژوهشکده باستان‌شناسی در کل کشور انجام شده است، با این هدف بوده تا اشیاء و اموال فرهنگیِ به دست آمده را نخست بررسی و سپس در موزه‌های مختلف نمایش داده و نگهداری کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس در ادامه با بیان این‌که روستای «فاروق» - منطقه‌ای که در فیلمِ منتشرشده از آن یاد می‌شود - در مرودشت به عنوان یکی از دشت‌های غنی استان فارس قرار دارد و پیشینه‌آن به دوران پارینه سنگی تا متاخر اسلامی برمی‌گردد، ادامه می‌دهد: این دشت آثار زیادی دارد، چون با توجه شرایط زیست محیطی منطقه و وجود زمین‌های کشاوزی از دوران بسیار دور تا امروز مردم در دوره‌های تاریخی متفاوت در آن زندگی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه ۳۰۰ اثر تاریخی در مرودشت به ثبت رسیده‌اند و از این تعداد پنج اثر تاریخی متعلق به روستای «فاروق» است، بیان می‌کند: روستای فاروق در فاصله ۲۵ کیلومتری تخت جمشید قرار دارد و تراکم آثار در این منطقه که نزدیک روستای فاروق است، از سوی دیگر در دامنه کوه رحمت و حد فاصل رود کُر قرار دارد. همچنین از تخت‌جمشید با ۱۲ هکتار مساحت که از اوایل دهه ۱۳۰۰ کشف و بررسی روی آن آغاز شد، آن میزان اثر تاریخی به دست نیامد که امروز گفته می‌شود در روستای «فاروق» به دست آمده است! این نکته  یکی از دلایل رد ادعای مطرح شده درباره‌ی «گنج فاروق» است.

او تاکید می‌کند: باید به این نکته نیز توجه کرد که چطور ممکن است دو بنای مهم در یک فاصله بسیار کم از یکدیگر ساخته شوند؟

امیری  با اشاره به روش‌های مختلف شناساسی آثار و محوطه های تاریخی توسط پژوهشکده باستان‌شناسی تاکید می‌کند: در «بررسی و شناسایی محوطه‌های مختلف»، «انجام پیمایش در نقاط مختلف شهرها توسط باستان‌شناسان» و در ادامه «ثبت وضبط اطلاعات به دست آمده از این بررسی‌ها»، «اطلاع‌رسانی انجمن‌های دوستدار میراث فرهنگی» و حتی «انتشار اخبار مردمی» می‌توانند منابع خبری برای میراث فرهنگی در کشف چنین نقاط تاریخی باشند، مواردی که قاعدتا در صورت مطرح شدن در قالب یک حرف اولیه، میراث‌فرهنگی آن شهر موظف است بررسی‌های مورد نیاز را روی آن انجام دهد و به همین دلیل نیز حدود سه هفته‌ی پیش با مطرح شدن بحث «فاروق»، کارشناسان به منطقه مورد نظر رفتند و همه منطقه را وجب به وجب بررسی کردند؛ اما هیچ اثری از این محوطه مورد ادعا به دست نیامد.

او همچنین با بیان این‌که عکس‌های منتشر شده در فضای مجازی تقلبی و بدلی بودن این آثار را به وضوح نشان می‌دهد، می‌گوید: از سوی دیگر اگر گفته‌های همان افرادی که این خبر را در فضای مجازی منتشر کرده‌اند کنار هم بگذاریم، می‌توانیم از دروغ بودن آنها نیز اطمینان حاصل کنیم.

وی با اشاره با حرف‌های مطرح شده مبنی بر اینکه این مکان شبیه به یک زمین فوتبال است، به درِ ورودی و تونل کوچک نشان داده شده در فیلم اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: درِ وردوی آن فضا در فیلم بسیار کوچک است، حتی در ادامه یک تونل کوچک نشان داده می‌شود، این خود جای تعجب دارد که چطور ممکن است آثار از این محوطه خارج یا به آن وارد شده باشد؟ آن هم در شرایطی که برای ایجاد چنین فضایی باید خروارها خاک از همین در ِکوچک خارج شده باشد.

او همچنین با اشاره به چیدمان آثار به طور مرتب در کنار یکدیگر در فیلم منتشر شده اظهار می‌کند: چطور ممکن است از یک سایت  ۲۵۰۰ ساله پس  از این همه سال این آثار به طور منظم و کنار یکدیگر قرار گرفته باشند؟ همچنین همه آثار نشان داده شده زرد رنگ هستند، در حالی که در دوره‌های گذشته بیشترین آثار تاریخی کشف شده از جنس‌های مختلفی مانند شیشه، نقره یا حتی مفرغ بوده‌اند. همچنین تصاویر منتشر شده کاملا مشخص است که متعلق به ایران نیستند.

وی ادامه می‌دهد: کسی که فیلم را گرفته، در یک فضای سربسته با یک چراغ قوه و نشان دادن دو اسکناس متعلق به ایران که تلاش دارد ثابت کند این فیلم متعلق به ایران است، دروغ خود را نشان می‌دهد و چون مردم از نزدیک این منطقه را ندیده‌اند، آن را به راحتی باور می‌کنند. اما در حالی این سناریو چیده شده که همه‌ی کارها از همان ابتدا غلط است.

امیری تاکید می‌کند: در حالی که در این مدت به طور دائم از رسانه‌ها تاکید و ثابت کرده‌ایم این محوطه و اطلاعات منتشر شده درست نیستند، مردم زیادی به آنجا رفته‌اند، حتی اعضای شورای شهر نیز محل را بررسی کرده‌اند و خوشبختانه همه به یک نتیجه رسیده‌اند و«خبر منتشر شده کاملا  دروغ است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۵ ۱۳:۰۸

حال فرض کن که همه اینا دروغه یا راسته! پولایی که امریکا امسال و پارسال به حساب بانک مرکزی واریز کرده طی چند نوبت چی شده؟ پولایی که توسط اختلاسگران به خارج منتقل میشه کدوم کشور و بانک اونا رو قبول کرده و توی کدوم حساب واریز شده؟ اینا هر روز داره از کشور خارج میشه که از گنج کوروش بیشتره...

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۰:۰۷

آقار تابلوئه مال دوره همامنشیانه خدا ریشتونو بسوزونه که شرایط رو برای به یغما بردن هویت ما ایرانیا دارید فراهم میکنید.... به یه بچه هم نشون بدی میفهمه این مجسمه ها مال دوره هخامنشیانه... معلومه که از طلاست در گل نوشته های ترجمه شده توسط دانشگاه شیکاگو هم ثابت شده که گنج داریوش یکم وجود داره ....

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۲۷ ۱۷:۳۴

از کجا معلومه پروفسور؟باز توهم زدین؟این اگه واقعی هم باشه قدمتش هفت هزار ساله .هر چی تو این مملکت پیدا شه هخامنشیان صاحبشن لتبد.جمع کننین با مزخرفاتو الکی تاریخ سازی نکنید

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۳:۴۵

سلام

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۲۰:۵۶

رو ماهت. خوب بعدش؟

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۰:۴۹

جام ريتون توي ويدئو معلومه كه مال ايرانه. نكنه به نظرشما جام ريتون هم مال مصره!!!!

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۴:۰۲

دوست عزيز من فارس زندگي ميكنم ديروز رفتم و ديدم دورش پر از مأموران نيروي انتظامي بودن كه نميذاشتن ببينيمش. خودتونو مسخره كرديد؟؟!!!! اگه اونجا هيچي نيست چرا بستيد؟؟؟ ميخوايد اونارو به كي بفروشيد؟؟ به عربستان؟؟؟ يا انگليس؟؟

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۰۰:۲۳

بالا غيرتا هر كاري ميكنن فقط نزارين اصل و نسب ما از كشور بره بيرون چون اگه بزارين انگار زن و بچه تون رو فروخن بردن خارج . زنده باد ايران و ايراني🇮🇷🇮🇷🇮🇷

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۰۰:۴۰

دارن همرو منتقل ميكنن با هليكوپتر مثل گنجي كه توي بيستون كرمانشاه زير مجسمه هركول پيدا كردن همه گنج رو به خارج از كشور ميفرستن چند روز ديگه توي بازار سياه ميبيننشون

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۰۴:۱۷

خدا میدونه چقدر از این اموال را تا بحال از کشور خارج کردن.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۷:۲۱

خدا لعنتتون کنه چرا اینقد دروغ میگید میخاید سرو تهشو آروم هم بیارید؟ من شهرم کنار فاروقه یا شما؟؟؟؟؟؟ این همه گنجینه حق مردم درد کشیده ایرانه. چرا تا بحث میشه اینا همه نماد کفره و باید ویران بشه و بعد تا گنجینه هاش اینجور پیدا میشه همونا که اون حرفارو میزنن چه کارا که با این میراث گرانقدر نمیکنن. ما که دستمون کوتاهه اما خیر نبینن الهی اونا که این کارا رو میکنن در حق این آبو خاک

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۷:۳۷

من بچه همونجام. زنای اون منطقه از شدت فقر صبحا میشینن پست نیسان حدود 10 15 نفر صبح سرما میرن کارگری تا کمک خرج شوهرشون باشن. فقر داره غوغا میکنه تو همون محل. و پول این دفینه ها کجاها که نمیرهف تو جیب کیا که نمیره....... کاش بمیرم و این تضادها این همه درد و بی عدالتی رو نبینم

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۷:۵۱

میدونین اگه همه این مجسمه ها و عتیقه ها رو که همه رو دارن با هلی کوپتر بار میکنن میبرن، یه موزه درخور میساختن میزاشتن داخلش همه دنیا برا دیدنش میومدن؟؟؟ چه رونقی از جذب توریست شکل میگرفت؟!!!! چقدر میتونست کار شکل بگیره و رونق ایجاد بشه؟؟؟؟ یا الله صبر بده به اونا که میفهمن و درد میکشن....

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۹ ۱۲:۴۵

سلام.آقا اگه کسی عکس یا فیلمی از منطقه داره به شماره 0939.... تو واتس آپ یا تلگرام بفرسته

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۹ ۱۲:۴۵

سلام.آقا اگه کسی عکس یا فیلمی از منطقه داره به شماره 09397103732 تو واتس آپ یا تلگرام بفرسته

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۹ ۲۲:۱۲

سلام بر همه هموطنان . با این نوشته ها هیچ کاری درست نمیشود همه ما ایرانیان و کسانی که خود را از نژاد اصیل آریایی میدانیم باید به پا خیزیم . تا زمانیکه سکوت میکنیم دزدیها بیشتر و چپاولها یکی پس از دیگری اتفاق میافتد ما مردم ایران اگر غیرت داشتیم کار مملکتمان به اینجا کشیده نمیشد . دیگر وقت آن رسیده به جای نفرین کردن تکانی به خودمان بدهیم و جلوی چپاولهای بیشمار دزدان را بگیریم . همه چیز با وحدت ملی درست میشود .

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۹ ۱۳:۲۲

مزدور روس و انگليس لامذهب هدفش نابودي تاريخ و فرهنگ ايران هست اين خبر واقعي بوده و مسئله مالي اش مطرح ميست بلكه مسئله عقبه و تاريخ غني ايران هست كه هدف اصلي تكذيب كردن اين خبره

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۲۳:۳۹

من خودم فاروقیم شاید بعضی فیلما شایعه باشه ام اصل موضوع صحت داره و به زودی کسانی که تکذیب کردند و می خواهند حقی از ملت ضایع کنند روسیاه می شن شک نکنید واقعیت داره

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۰۳:۴۴

خدا بزنتتون.چرا دروغ میگین؟من خودم فاروقی ام.تو تنگ فاروق پیدا کردن.چرا میخواین هاپولیش کنین؟اگه چیزی نیس چرا نمیذارین احد الناسی نزدیک بشه؟و مامور گذاشتین.چرا میراث فرهنگی و اطلاعات ول نمیکنن اون منطقه رو؟ ایقد دروغ نگید به مردم. ملت دیگه خر نیستن

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۱۱ ۰۸:۵۷

دم مردم فهيم و با غیرت ایران گرم. زنده باد ایران.

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۲۵ ۱۳:۳۸

دلم تنگ است. دلم مي سوزد از باغي كه مي سوزد. ...