• پنجشنبه / ۲۸ مهر ۱۴۰۱ / ۲۰:۱۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 00062071460
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

افتتاح نخستین دفتر میراث بانی روستایی کشور در روستای پنداس کاشان

افتتاح نخستین دفتر میراث بانی روستایی کشور در روستای پنداس کاشان

ایسنا/اصفهان همزمان با همایش «بازنمایی هویت روستایی» نخستین دفتر میراث بانی روستایی کشور با حضور سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در روستای پنداس کاشان افتتاح شد.

احمد دانایی‌نیا، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان، امروز(پنجشنبه، ۲۸ مهرماه)، اظهار کرد: فرآیند ثبت ملی روستای پنداس با توجه به ویژگی‌ها و شاخص‌های گردشگری، معماری و طبیعی در حال انجام است که بر این اساس نخستین دفتر میراث بانی روستایی کشور در این روستا راه‌اندازی شد.

وی افزود: میراث‌بانی روستایی در روستاهای جوشقان مرکزی، استرک و جوشقان قالی به‌زودی دایر خواهد شد، تا با مشارکت مردم و اهالی محلی از هویت تاریخی، معماری و پتانسیل‌های گردشگری خود پاسداری کنند.

دانایی‌نیا، تصریح کرد: ایجاد دفتر میراث بانی روستایی فضایی برای علاقه‌مندان، دوستداران آثار تاریخی و تحصیل‌کردگان محلی است تا با تعامل و ارتباط مستمر با اداره میراث فرهنگی برای صیانت از داشته‌های تاریخی و بومی خود تلاش کنند و با جذب گردشگران موجب رونق اقتصادی و مهاجرت معکوس به روستا شوند.

به گزارش ایسنا، رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان با اشاره به اینکه میراث روستایی در کشور مورد غفلت واقع شده است، تاکید کرد: دایر شدن دفاتر میراث بانی روستایی به‌عنوان یک طرح سراسری در همه نقاط ایران می‌تواند با کمک مردم‌ مانع از بین رفتن پتانسیل‌های تاریخی و گردشگری و صنایع دستی روستاها شود.

وی افزود: صادرات فرهنگی سرفصل مباحث تاریخی است که باید به جهانیان صادر شود تا این پیام را برساند که هویت‌های تاریخی ایران قابل ستایش است.

دانایی نیا اظهار کرد: مثلث توسعه پایدار را مباحث فرهنگی، داشته‌های اجتماعی و ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی تشکیل می‌دهد که معماری و تاریخ یک شهر یا روستا تبلور نمی‌یابد مگر اینکه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی آن قابلیت لازم را پیدا کند.

وی افزود: روستای پنداس مصداق‌های لازم فرهنگی و تاریخی را دارد و انتخاب این روستا برای برگزاری این همایش که در منتهی الیه مرز جنوب غربی کاشان واقع شده است این پیام بزرگ را می‌دهد که روستاها قلب تپنده شهرها هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان، تصریح کرد: اگر مسئولان به طور جدی برنامه‌ریزی کنند روستایی‌ها ظرفیت لازم را دارند تا با اتکا بر توانایی و قدرت خود اقتصاد شهر را تامین کنند.

دانایی نیا با تاکید بر همکاری و نقش آفرینی میراث فرهنگی، بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تاکید و ایمان تمام مسئولان مبنی بر توجه به روستاها باید داشته‌های این مناطق مسکونی شناسایی و شناسانده شود.

اولین همایش بازنمایی هویت روستایی به مدت دو روز با افتتاح نخستین دفتر میراث بانی کشور، کارگاه‌های آموزشی، انجام بازی‌های بومی و محلی، پخت غذاهای محلی و تور طبیعت گردی در روستای پنداس از توابع بخش برزک کاشان در حال برگزاری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha