• دوشنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1400011606791
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی:

برداشتهای بی رویه زنگ انقراض گیاهان کوهی خوراکی را به صدا در آورده است

برداشتهای بی رویه زنگ انقراض گیاهان کوهی خوراکی را به صدا در آورده است

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی رویشگاه ۵۲۰ گونه از گیاهان دارویی است.

محمد رضایی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه آذربایجان غربی، رویشگاه ۵۲۰ گونه از گیاهان دارویی بوده که ۷۰ تا ۱۰۰ گونه از این تعداد گیاهان خوراکی است، ادامه داد : از مجموع ۸۰۰۰ گونه گیاهی کشور، آذربایجان غربی بیش از ۱۴۰۰ گونه را در خود جای داده است.

وی بااشاره به دلایل انقراض گونه های گیاهی بیان کرد: تغییرات اقلیمی از یکسو و برداشتهای بی رویه از سوی دیگر زنگ انقراض گونه های گیاهی خوراکی را به صدا در آورده است.

رضایی ادامه داد: مناطقی مانند دره شهدا ، قاسملو و کوه سیر و قوشچی و ... در شهرستان ارومیه بیشتر مورد توجه مردم در زمینه برداشت گیاهان است و این مناطق در معرض خطر انقراض گونه های گیاهی خوراکی قرار دارد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان ادامه داد: هر چند آمار دقیقی از میزان برداشت گیاهان خوراکی در این استان وجود ندارد، اما هرساله به هنگام فصل بهار هزاران کیلوگرم از انواع گیاهان خوراکی استان به بازارهای محلی و استان‌های همجوار عرضه و ارسال می ‌شود.

رضایی گفت: باید فرهنگ استفاده از گیاهان خوراکی و دارویی در جامعه نهادینه سازی شود.

وی اظهار کرد: با هدف تعیین جایگاه حفاظتی گونه های گیاهی کشور به منظور تهیه برنامه های حفاظتی و مدیریت منابع طبیعی ، بررسی اکوسیستم های در معرض خطر به منظور تعیین جایگاه حفاظتی آنها و ارایه برنامه حفاظتی و تهیه و انتشار لیست قرمز گیاهان و اکوسیستم های ایران در دستور کار قرار گرفته است.

رضایی با اشاره به اینکه برخی از این گونه ها جزء گیاهان دارویی مهم نیز هستند، گفت: با جمع آوری این تعداد گونه و حفاظت از آنها در هرباریوم گیاهی استان می توان از انقراض آنها پیشگیری کرد.

وی با تاکید بر اینکه رویشگاه برخی از گیاهان به طور خاص شناسایی شده است، ادامه داد: ۶۰ گونه از گیاهان شناسایی شده در این استان از جمله بیزه، اله گز، نعناع کوهی، ریواس، کنگر و ثعلب بومی منطقه است.

رضایی خاطر نشان کرد:  شنگ، کاسنی ، گندله، قازیاغی، دوه دابانی، آویشن، کهلک اوتی، نعناع کوهی، گول اقا، مزره کوهی، کنگر، ریواس و بولاغ اوتی و چندین نمونه دیگر از جمله گیاهان دارویی خوراکی محلی آذربایجان غربی و گونه های در حال انقراض استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha