حمیدرضا رحیمی در گفتوگو با ایسنا و با اعلام این خبر اظهار کرد: تعداد کل بیماران بستری در استان خراسان رضوی به بیش از هزار نفر رسیده است؛ یعنی اگر در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۱۲ شب گذشته را در نظر بگیریم، بیش از هزار بیمار بستری کرونا در استان داشتیم.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما یک مفهومی به نام «زمان دو برابر شدن» داریم. در حال حاضر سرعت زمان دو برابر شدن، در این پیک نسبت به پیک قبلی یعنی پیک سوم خیلی بالاتر است و ما ظرف مدت ۱۰ روز نیمی از راه پیک قبلی را طی کردیم.
وی بیان کرد: ما در اوج پیک سوم حدود ۲۰۰۰ بیمار بستری داشتیم. الان ظرف مدت ۱۰ روز به نصف پیک قبلی رسیدهایم. اگر اقدام محکم و پیشگیرانهای برای ایجاد محدودیتها در مشاغلی که میتوانند انتقال بیماری را به صورت محسوس داشته باشند، اعمال نشود، ممکن است عوارض جبرانناپذیری ایجاد کند.
رحیمی افزود: یکی از مهمترین مسائلی که در حال حاضر مطرح است، آگاهی مردم است. اگر بخواهم مثالی بگویم برای اینکه سرعت انتقال بیماری در این پیک بیشتر از پیک قبلی است، میتوان گفت که در پیک قبلی اگر به صورت پلکانی افزایش داشتیم، در این پیک به صورت آسانسوری افزایش تعداد بیماران را داریم.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: از طرف دیگر، این آگاهسازی باید در ذهن مردم ایجاد شود که با کوچکترین علائم حتما از ۱۹۱ مشاوره بگیرند و به مرکز بهداشت مراجعه کنند.
وی اظهار کرد: تجربه استان خوزستان مبنی بر این است که اگر ما در ابتدای بیماری از داروهای ضدویروس استفاده کنیم، که اختصاصا برای کرونا دو دارو داریم، قطع به یقین میتواند در درمان بیماری کمک کند. بر اساس گزارشی که ما از معاونت غذا و دارویی دانشگاه گرفتیم، حجم قابل توجهی دارو در استان و مشهد و انبار دانشگاه وجود دارد و نگرانیای از این بابت وجود ندارد.
رحیمی عنوان کرد: من خواهش میکنم مردم با کوچکترین علامتی که پیدا کردند و به بیماری شک کردند، حتما با تلفن رایگان ۱۹۱ تماس بگیرند و به نزدیکترین مرکز بهداشت کرونا معرفی شوند و در آنجا اگر لازم بود به صورت رایگان هم ویزیت و هم تست کرونا برایشان انجام میشود. همچنین خواهشمان از همه مردم این است که همکاری لازم را انجام دهند و مطابق محدودیتها و ابلاغهای پروتکلهای بهداشتی، در این مدت همراه تیم سلامت باشند تا ما بتوانیم بیماری را به خوبی کنترل کنیم.
انتهای پیام
نظرات