• دوشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1400022718874
  • خبرنگار : 50324

در وبینار "فرصت‌ها و چالش‌های اجتماعی دولت آینده" مطرح شد؛

ایران در آستانه بحران آب /سرعت بالای سالخورده شدن جمعیت کشور

ایران در آستانه بحران آب /سرعت بالای سالخورده شدن جمعیت کشور

ایسنا/بوشهر به گفته یک استاد دانشگاه کم آبی، پیامدهای مشکلات اقتصادی، شایسته سالاری، اعتیاد به مواد مخدر و سالمندی جمعیت، از چالش های مهم اجتماعی دولت سیزدهم خواهد بود.

به مناسبت برگزاری انتخاب ریاست جمهوری در خرداد ماه سال جاری سلسله وبینارهایی به همت مدیریت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه در حال برگزاری است که در دومین وبینار به مسائل اجتماعی پرداخته شد.

به گزارش ایسنا، عضو هیات علمی دانشگاه کاشان در این وبینار گفت: وظیفه جامعه شناسان و متخصصین رشته های مختلف مسئله یابی است، ولی اغلب سیاسیون هستند که تصمیم می گیرند کدام مسئله در اولویت باشد. جامعه شناسان می توانند جهت تغییر ذائقه و اندیشه و فرهنگ مردم جامعه پیشنهاد بدهند و موثر باشند.

مهران سهراب زاده افزود: اولین اولویت دولت آینده مشکل کم آبی است. طبق آمارهای رسمی و به اعتقاد کارشناسان ایران در آستانه بحران آب به سر می برد و طی سال‌های آینده تامین آب به یکی از بزرگ ترین چالش های کشور در بسیاری از استان‌ها، شهرها و مناطق تبدیل می‌شود. بحران آب در مسائل اجتماعی از این بابت مهم است که  بی اعتنایی به این موضوع تبدیل به ده ها مشکل اجتماعی دیگر همچون بیکاری، مهاجرت و... خواهد شد.

وی با توجه به تاثیری که مشکلات اقتصادی در ایجاد آسیب های اجتماعی دارد، گفت: مشکلات اقتصادی باید در صدر اولویت‌های دولت آینده قرار گیرد زیرا هر مشکل اقتصادی سبب ایجاد مشکلات اجتماعی گسترده تری خواهد شد. مسائلی همچون فقر اقتصادی، مشکلات روحی و روانی، افت ارتباطات خانوادگی، مشاجره، خلاف‌کاری و عدم توجه به بنیان‌های خانواده.

سهراب زاده معضل اجتماعی دیگر را  عدم شایسته سالاری در کشور دانست و گفت: متاسفانه شایسته سالاری در کشور ما محلی از اعراب ندارد و معمولاً پست‌های مهم به هم حزبی ها واگذار می شود که شاید دانش و سواد کافی نداشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان اعتیاد به مواد مخدر را یکی دیگر از معضلات اجتماعی و اقتصادی کشور دانست و گفت: در حال حاضر الگوی مصرف از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر صنعتی و روانگردان‌ها تغییر یافته و جامعه را با خطرات و چالش جدی مواجه ساخته است. اعتیاد هم خود زیان‌آور است و هم عوارض و آثار آن آسیب‌ساز هستند، هزینه ای که دولت برای مبارزه با مواد مخدر انجام می دهد بسیار هنگفت است  اما آیا این میزان اعتبار باعث کم شدن مصرف مواد مخدر در کشور شده است؟

به گفته وی گسترش اعتیاد در بین جامعه و نابودی و خانواده و به نوعی همه اطرافیان درگیر با این معضل خواهد شد.

این مدرس دانشگاه بحث جمعیت را از دیگر معضلات دولت آینده دانست. زیرا کاهش باروری باعث ازدیاد افراد سالمند خواهد شد. به گفته سهراب زاده سرعت سالخورده شدن جمعیت ایران بسیار بالاست و دولت‌ها شاید آماده این موضوع نباشند بنابراین لازم است که برنامه ریزی در خصوص رشد جمعیت و همچنین توسعه نیروی انسانی جدی گرفته شود.

وی افزود: طلاق به عنوان یکی دیگر از آسیب های جدی اجتماعی جامعه ما هم خود آسیب است و هم بستر آسیب‌سازی جامعه.

این کارشناس در خصوص یکی از مسائل اصلی اجتماعی گفت: مشکلات جوانان از دیگر مسائل اجتماعی دولت آینده خواهد بود و مسائلی همچون ازدواج، مسکن و بیکاری. کاهش ازدواج و افزایش طلاق در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا مردم و نخبگان ما نسبت به بسیاری از بحران‌ها بی توجه شده اند، گفت: بی‌توجهی به مسائل جامعه و انفعال در مقابل آسیب‌ها مهم‌ترین مشکلات اجتماعی کشور ما هستند. جامعه ما باید مشارکت پذیر باشد و مردم را به مشارکت دعوت کنیم و از وجودشان استفاده کنیم قطعاً مردم که مشارکت بینند با دولت همراه خواهند شد. ما مردم را زینتی ندانیم و از آموزش و پرورش مشارکت را به آنها بیاموزیم و آنها را در همه امور مشارکت بدهیم.

گفتنی است وبینار "چالش های اجتماعی دولت آینده" به میزبانی دانشگاه پیام نور استان بوشهر برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۳۰ ۰۲:۳۲

بنظر من که یک پزشک دستیار تخصص ۳۵ ساله که فقط ساکن منزل پدرم و در شرف جدایی از نامزدم که پزشک و همسن بنده هستند زیاد نباید به ازدواج و جمعیت در این برهوت انسانیت و فقر تاکید کنید و همه رو تشویق کنید از ۱۲ سالگی بیفتن دنبال یک لقمه نان رانندگی و دلالی فرش و زعفران وپسته و واردات و همین شاید وقتی این پست نشر میشه من زنده باشم ولی بخدا زندگی نمیکنم بخصوص که ۱۵ سال دیگه ۵۰ سالمه ...