• یکشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400032316617
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطرح کرد

اجرای ۵۰ درصدی نسخه الکترونیک در اصفهان

اجرای ۵۰ درصدی نسخه الکترونیک در اصفهان

ایسنا/اصفهان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر نسخه الکترونیک به صورت فیزیکی نوشته و ارسال می شود، گفت: اما نوشتن و ارسال نسخه الکترونیک در حدود ۵۰ درصد از بیمارستان ها و مراکز درمانی استان انجام می شود که انتظار داریم خیلی بیشتر از این باشد.

طاهره چنگیز در نشست بررسی مشکلات نسخه نویسی الکترونیکی که امروز (یکشنبه_۲۳ خردادماه) با حضور مجازی روسای بیمارستان‌های استان اصفهان، برگزار شد، اظهار کرد: نسخه نویسی الکترونیکی یکی از تکالیف قانون برنامه ششم است که تاکنون به طور جدی اجرا نشده است. پیش از آن تبادل الکترونیک اسناد به عنوان پایلوت کشور در اصفهان اجرا شد، اما در مورد نسخه الکترونیک تاکنون اقدام اساسی انجام نداده ایم، چون معتقد بودیم کار باید اصولی انجام شود.

وی با بیان اینکه نسخه نویسی الکترونیک، وسیله است که برای استفاده از آن باید از مواهبی نیز برخوردار شویم، گفت: باید به نوعی از این وسیله برای نظارت بهتر استفاده کنیم، در عین حال معتقد بودیم استفاده از این مسیر نباید کار حوزه درمان را مضاعف یا سخت‌تر کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه ابزارهای الکترونیک معمولا کار را تسهیل می کنند، اما اگر خدمات تحت شعاع قرار گیرد نقض غرض است، تصریح کرد: خدمات الکترونیک باید در خدمت درمان باشد و نه برعکس.

وی ادامه داد: اصرار داشتیم نسخه نویسی الکترونیک در یک بستر واحد باشد و بتوان از داده ها استفاده کرد، امکان نسخه نویسی الکترونیک فقط روی کامپیوتر نباشد و بر روی وسایل الکترونیک دیگر هم قابل اجرا باشد و مواردی از این دست، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و در عمل با وجود همه گلایه ها و ناخرسندی ها از نحوه انجام کار، باید این کار را انجام دهیم.

چنگیز با اشاره به اینکه نسخه نویسی الکترونیک تکلیف بالادستی برنامه ششم توسعه است و اگر انجام ندهیم محکوم به ترک فعل هستیم، افزود: علاوه بر این اگر این کار را انجام ندهیم مطالبات ما از سازمان های بیمه گر پرداخت نمی شود و مجبوریم اشکالات را برطرف کنیم، هرچند برخی از اینها در اختیار استان نیست و باید از طریق کشور انجام شود.

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه هنوز اشکالات نرم افزاری وجود دارد، گفت: محدودیت سخت افزاری وجود دارد و اعتباری برای تامین سخت افزارهای مورد نیاز در اختیار دانشگاه قرار نگرفته است، ضمن اینکه مشکلات مدیریتی و نبود پانل مدیریتی هم وجود دارد، اما ناچار به اجرا هستیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تصور نشود شرایط بیمارستان ها را درک نمی کنیم، در شرایطی هستیم که تعلل در انجام نسخه نویسی الکترونیکی آسیب بیشتری به مجموعه می زند، بنابراین چاره ای نداریم جز اینکه شروع کنیم و به مرور مشکلات را برطرف کنیم.

چنگیز، تهیه زیرساخت‌های سخت افزاری و سیستم های کامپیوتری را بخشی از دغدغه های دانشگاه علوم پزشکی برای اجرای نسخه الکترونیک دانست و افزود: باید سیستم‌هایی داشته باشیم که قابلیت های لازم را داشته باشد.

وی در مورد بیمارانی که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند اعم از ایرانی و اتباع خارجی، توضیح داد: تا زمانی که تحویل نسخه در داروخانه ها به صورت فیزیکی امکانپذیر است، باید همان روال سابق طی شود، اما اگر به جایی رسیدیم که داروخانه به هیچ عنوان و بدون نسخه الکترونیک به بیمار دارو تحویل ندهد که فکر نمی کنم کمتر از یکی دو سال آینده انجام شود، باید فکر دیگری کرد، اما تا آن زمان کما فی سابق خدمات رسانی به این بیماران از طریق نسخ فیزیکی انجام می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بزرگترین کمکی که تأمین اجتماعی می تواند به اجرای نسخه الکترونیک کند را شبیه شدن دو سیستم بیمه دانست و گفت: لزومی ندارد برای هر بیمار بسته به اینکه چه بیمه ای دارد سیستم تغییر کند و امیدواریم خود بیمه ها نیز این مطالبه ما را دنبال کنند.

وی با بیان اینکه نسخه نویسی الکترونیک، به این معنا که نسخه به صورت الکترونیک نوشته شود، نه اینکه نسخه را بنویسیم و از طریق سیستم الکترونیک ارسال کنیم، هنوز درصد بالایی در استان ندارد، گفت: ارسال نسخه به شکل الکترونیک بیش از ۵۰ درصد انجام شده است.

چنگیز نسخه نویسی الکترونیک را مستلزم این دانست که نرم افزارها و سخت افزارهای مورد نیاز به طور کامل در اختیار و به سهولت قابل استفاده برای کاربران باشد و افزود: در این زمینه مشکلاتی وجود دارد؛ ازجمله اینکه مسیر استفاده برای بیمه های مختلف، متفاوت است، بنابراین پزشک برای بیمه تامین اجتماعی با یک سیستم و برای بیمه سلامت باید با یک سیستم دیگر کار کند که کار را سخت و استقبال پزشکان را کم کرده است.

وی با تاکید براینکه تهیه سخت افزارهای مورد نیاز برای بخش خصوصی و دولتی هزینه بسیار سنگینی دارد و منبعی برای تامین این هزینه حداقل در بخش دولتی دیده نشده، توضیح داد: درست است بیمه ها بخشی از مطالبات ما را به صورت پیش پرداخت می دهند ولی این پرداختی بابت خدماتی است که از قبل ارائه شده و ما به کسانی که خدمت ارائه کرده یا تجهیزات و دارو از آنها خریداری کرده ایم بدهی داریم و باید این پول را بابت دیون خود هزینه کنیم. همچنین در مود نرم افزار هم تفرق و چندگانگی بیمه ها در حوزه نرم افزاری به شدت آزار دهنده است و رضایتمندی را کم کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه نسخه نویسی الکترونیک بحث مهم و زیربنایی است، گفت: باید نقش دانشگاه های علوم پزشکی و دسترسی به داده ها دیده شود وگرنه از مزایایی که باید از نظر اعمال نظارت و اطمینان از اجرای دستورالعمل داشته باشد بهره مند نمی شویم. در حال حاضر نسخه به صورت الکترونیک ارسال می شود، یعنی نسخه فیزیکی نوشته و ارسال می شود، اما اینکه نسخه الکترونیک نوشته و ارسال شود حدود ۵۰ درصد در بیمارستان ها و مراکز انجام می شود که انتظار داریم خیلی بیشتر از این باشد.

وی خاطرنشان کرد: در نسخه نویسی الکترونیک مزایای زیادی داریم از جمله اینکه اشکال در خواندن نسخه حذف و داروها شخصی می شود، داروهای خارج از دارونامه رسمی کشور تجویز نمی شود و ... بنابراین باید به سمت نسخه نویسی الکترونیک برویم، اما باید از نظر زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری مساعدت هایی بیشتری شود تا این تغییر به درستی انجام شود، برای این منظور باید برنامه ریزی هوشمندی داشته باشیم و در مقابل مزایای خوبی به دست آید.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha