• دوشنبه / ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۰:۴۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400033123340
  • خبرنگار : 80001

قیمتهای پیشنهادی ۸ درصد پایین آمد

بازار مسکن بر مدار کاهش قرار گرفت

بازار مسکن بر مدار کاهش قرار گرفت

جدیدترین آماراز وضعیت بازار مسکن شهر تهران حاکی از آن است که نرخهای پیشنهادی در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه ۸ درصد کاهش یافته و افت قیمت در مناطق شمالی، بیشتر بوده است.

به گزارش ایسنا، اولین آمار غیررسمی از رصد بازار مسکن شهر تهران در خردادماه ۱۴۰۰ عقبگرد محسوس قیمتها را نشان می‌دهد. تلفیق چند عامل فرعی با انتخابات ریاست جمهوری و گفت‌وگوهای برجام، به عنوان دو متغیر اصلی به تعدیل انتظارات تورمی و حتی ریزش قیمتها در بازار مسکن، بخصوص در مناطق واقع در نیمه شمالی پایتخت منجر شده است. کاهش قیمتهای پیشنهادی که از بهمن ماه گذشته آغاز شده در خردادماه نیز ادامه پیدا کرد.

طبق داده‌های سامانه کیلید که تحولات بازار مسکن شهر تهران را بررسی می‌کند قیمت پیشنهادی هر متر مربع واحد مسکونی در آگهی‌های خردادماه ۱۴۰۰ نسبت به اردیبهشت ماه ۸ درصد کاهش یافته است. بیشترین افت قیمت به ترتیب در مناطق ۲، ۲۲، ۴، ۶ و ۵ اتفاق افتاده است. از طرف دیگر مناطق ۱۲، ۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ با مقدار اندکی رشد قیمت مواجه شدند. نرخها در مناطق ۷، ۸، ۱۳ و ۱۷ نیز با ثبات همراه بود.

درصد تغییرات قیمت متر مربع آگهی‌های فروش مسکن حاکی از آن است که متوسط قیمت از ۴۶.۷ میلیون تومان در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به ۴۳ میلیون تومان در خردادماه رسیده که افت ۸ درصدی را نشان می دهد. البته میانگین قیمتهای قطعی بر اساس معاملات اردیبهشت ماه ۲۸.۸ میلیون تومان در هر متر مربع است.

متوسط قیمت هر متر مسکن در آگهی‌های منطقه ۱ از ۷۹.۴ میلیون تومان به ۷۹.۱ میلیون تومان رسیده است. در منطقه ۲ نرخ هر متر مربع از ۶۴ میلیون به۶۰ میلیون، در منطقه ۴ از ۴۵ میلیون به ۴۳ میلیون، منطقه ۵ از ۳۹ به ۳۷.۹ میلیون، منطقه ۶ از ۵۰ به ۴۸ میلیون و منطقه ۲۲ از ۳۵.۷ به ۳۴ میلیون تومان رسیده است.

از طرف دیگر درصد تغییر بازدید آگهی‌ها که می‌تواند نشانه‌ای برای محاسبه میزان تقاضا باشد از رشد ۹.۳ درصد در خردادماه ۱۴۰۰ نسبت به اردیبهشت ماه حکایت دارد. میزان بازدید از آگاهی های اجاره نیز افزایش ۳.۴ درصدی را نشان می‌دهد.

با این حال نرخهای پیشنهادی اجاره نسبت به ماه قبل ۱.۹ درصد کاهش یافته و این در حالی است که حجم عرضه واحدهای اجاری در خردادماه ۱۴.۳ درصد در مقایسه با یک ماه قبل افزایش پیدا کرده است.

شاخص تقاضای خرید و فروش به تفکیک متراژ هم که از آگهی‌های سامانه کیلید استخراج شده نشان می‌دهد رتبه اول بازدید مربوط به واحدهای ۸۰ تا ۱۰۰ متر مربع است که ۲۱ درصد بازدیدها را شامل می‌شود. در رتبه دوم نیز واحدهای ۶۰ تا ۸۰ متر با ۱۵ درصد قرار دارند. واحدهای ۱۰۰ تا ۱۲۰ متر و ۱۲۰ تا ۱۴۰ متر نیز هریک ۱۲ درصد از بازدید کل آگهی‌ها را به خود اختصاص می‌دهند.

در بازار رهن و اجاره هم واحدهای ۸۰ تا ۱۰۰ متر مربع با سهم ۲۴ درصدی از بازدیدها رتبه اول را دارند. در رتبه دوم واحدهای ۶۰ تا ۸۰ متر با ۱۶ درصد قرار گرفته‌اند و خانه‌های ۱۲۰ تا ۱۴۰ متر با سهم ۱۴ درصدی جایگاه سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

انتظارات تورمی در بازار مسکن شهر تهران ناشی از دو متغیر اصلی، تعدیل شده است. از یک طرف، قرار گرفتن در بازه زمانی قبل از انتخابات ریاست جمهوری به رکود معاملات ملک منجر شد. نهایتا انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ با پیروزی حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی همراه بود. رئیسی که عنوان کرده مسکن را در اولویت برنامه های خود قرار می‌دهد، احداث سالیانه یک میلیون واحد مسکونی را هدفگذاری کرده است.

بر این اساس برخی کارشناسان از جمله مصطفی قلی خسروی ـ رییس اتحادیه مشاوران املاک ـ معتقدند در صورت تحقق این وعده، افزایش عرضه در میان‌مدت می‌تواند منجر به آرامش بازار مسکن شود. مذاکرات برجام نیز طی ماههای اخیر به عنوان یک عامل تاثیرگذار به ثبات بازارهای ارز و طلا انجامید و قیمتها در بازار مسکن را ریزشی کرد. کاهش شدید توان خرید طرف تقاضا، رکود معاملات و افت حدود ۶۰ درصدی قراردادهای خرید و فروش هم از دیگر عوامل کاهش قیمتها است.

با این وجود بعضی دیگر از کارشناسان در تحلیل چشم‌انداز بازار مسکن در پسا انتخابات بر این باورند که سیاستهای انبساطی پولی همچون پرداخت یارانه‌های نقدی می‌تواند به عنوان عامل بازدارنده در کاهش تورم در همه سطوح از جمله بخش مسکن عمل کند.

به هر ترتیب در شرایط فعلی بررسی‌ها از بازار مسکن شهر تهران حاکی از آن است که از اسفند ماه سال گذشته تا کنون قیمتهای پیشنهادی حدود ۲۰ درصد کاهش یافته و این در حالی است که نرخهای قطعی در دو ماه ابتدایی سال جاری طبق اعلام بانک مرکزی از افت ۵ درصد حکایت دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۰۸:۳۱

شما فکر میکنید که با گران شدن سیمان و میلگرد و غیره و هزینه دستمزد کارگر و هزینه ساخت مسکن مسکن پایین میاد من که فکر نمیکنم کسی بیاد مالش را مفت بده با این هزینه ها مردم این وسط چه گناهی کرده اند که دیگه باید خواب خرید خونه را ببینند خدا به همه رحم کنه

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۰۸:۵۴

افزایش فایل اجاره در خرداد ماه به علت شروع فصل جابجایی است و همه ساله اینطور است !

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۰۹:۱۳

تنها فقط گسترش ساخت و ساز می تواند بازار مسکن آرام کند. البته رفع تحریم ها و کاهش نرخ ارز هم می تواند تا حدودی رونق در بازار مسکن ایجاد کند. چون کاهش نرخ ارز باعث می شود قیمت لوازم ساخت و ساز کاهش یابد.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۰۹:۳۴

مسکن جز ضروریات جوانان است. قیمت مسکن باعث شده جوانان نمیتونن از پدرومادرشون مستقل بشن.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۱۰:۰۴

واقعا یه ظلم بزرگه که وقتی تمام منابع ساخت و ساز برای خود ایران هست و هیچ ربطی به تحریم و واردات نداره ،این قدر راحت قیمت های غیر واقعی به این مردم بیگناه تحمیل میشه..تو روبه جان عزیزانتان کاری کنید.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۱۰:۰۵

این شعار رو از برج ده پارسال هر روز میگید ولی بازم از اون موقع تا الان پنجاه درصد گرون شده ده روز پیش سیمان گران شد آهن گران شد بزارید بگم بخدا من سی سالمه زنم سه سال پیش بخاطر فقر طلاق گرفت خودم هر چقدر کار میکنم نمیتونم خونه بخرم دیگه خسته شدم از این به بد زندگی رو می‌خوام چیکار دلم نمی‌خواد کار کنم به مرگم راضی هستم حالا شما حساب کنید معجزه شدخونه خریدم که رویاست زن چطوری بگیرم جهیزیه چطور بخرم من دیگه نمی‌خوام این زندگی رو

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۱ ۲۱:۰۸

خدا به این‌مملکت رحم کنه دست نفوذی ها کوتاه شه دست خدانشناس ها کوتاه شه

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۱۱:۱۵

مسکن و اشتغال دغدغه ما جوانان است.الان نه تنها برای جوانان کار پیدا نمیشه مسکن هم پیدا نمیشه‌

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۲۲:۱۹

8درصد کاهش به چه درد میخوره؟ حتی 100 درصد هم پایین بیاد اکثر مردم توان خرید ندارن. با این درآمد مردم باید 300 درصد کاهش پیدا کنه.

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۱ ۰۵:۳۳

انشاءالله هیچکس در زمین و مسکن سرمایه گذاری نکند و زمین و خانه اینقدر ارزان شود که مردم بتوانند راحت تهیه و ساخت و ساز کنند و تشکیل خانواده و فرزند اوری داشته باشند درست برعکس خواست دشمن زمینی که خداوند به رایگان به انسان داده چرا باید توسط عده ای گروگان گرفته شود و با سودهای کلان بدون هیچ هزینه و تلاشی به مردم تحمیل شود زمین باید رایگان شود انشاءالله

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۱ ۰۸:۳۷

لطفا درسته تو رکود هست ولی از عید به این طرف یک تحقیق بکنید چقد ر مصالح گرون شده مگر میشه خرج ساخت گرون بشه خود ساختمون ارزو ن شما اهن سیمان و گچ و فقط تحقیق کن قیمت قبل عید تا الان بقیه پیش کش

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۱ ۱۱:۱۳

مسکن میلیاردی بالا رفته دو میلیون داره می یاد پائین اینکه درست نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۱ ۱۱:۴۹

خیلی هم عالی به امید خدا که همش کاهش داشته باشه تا کسانی که بدون سر پناه هستند بزودی طمع خانه دار شدن را بچشند تا نمردن

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۱ ۱۸:۳۵

اگه کاهشی هم باشه یک ساختمان ۲میلیاری می‌شود فوقش ۱/۵ باز هم افراد متوسط و پایین نمیتونه بخره تنها راه چاره اینکه دولت محترم یک چاره ای برای این کار بیاندیشه با دادن زمین‌های ارزان قیمت به کارمندان دولت و وام های بلند مدت