• سه‌شنبه / ۸ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400040805447
  • خبرنگار : 50046

موج پنجم کرونا نزدیک تر از همیشه/ خطر بیخ گوش مردم خراسان شمالی

موج پنجم کرونا نزدیک تر از همیشه/ خطر بیخ گوش مردم خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی از ابتدای هفته جاری تعداد شهرستان های نارنجی از خراسان شمالی به چهار شهرستان رسید و چهار شهرستان دیگر از نظر رنگ بندی به صورت زرد هستند.

افزوده شدن شهرستان مانه و سملقان از شنبه هفته جاری به تعداد شهرستان های نارنجی زنگ خطری برای افزایش شیوع ویروس کرونا در این استان است.

ابراز نگرانی علوم پزشکی خراسان شمالی از شیوع ویروس دلتا کرونا

دکتر افشین دلشاد معاون دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، از شیوع ویروس دلتا کرونا ابراز نگرانی کرد.

وی گفت: متاسفانه در حال حاضر تعداد زیادی از افراد جامعه نسبت به این گونه از ویروس ایمنی ندارند.

وی با اشاره به اینکه دلتا کرونا با سویه های کرونای انگلیسی و یوهان متفاوت است، اظهارکرد: حتی واکسن های موجود نیز در مقابل دلتا کرونا کم اثر است.

دلشاد خاطرنشان کرد: نکته دیگری که بیشتر نگرانی ها را افزایش می دهد، رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم است و رفتار تعدادی از مردم به گونه ای است که کرونا را فراموش کرده اند و گویا کرونا وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر روند شیوع ویروس کرونا در استان رو به کاهش است، افزود: متاسفانه تعدادی از افراد مشکوک به کرونا نیز در جامعه وجود دارند که حاضر به انجام تست نیستند و یکی از علل آن، کاهش یافتن ترس از بیماری است.

این مقام مسئول در ارتباط با انجام واکسیناسیون در استان نیز ادامه داد: میزان واکسیناسیون انجام شده در استان در گروه سنی مشخص شده حدود ۷۰ درصد است.

به صدا درآمدن زنگ خطر موج پنجم کرونا در خراسان شمالی

دکتر سید احمد هاشمی نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: آمار ابتلا و بستری کووید ۱۹ شرایط باثباتی را در استان گذرانده است و روزانه تعداد موارد جدید بستری به ۳۰ تا ۴۰ نفر رسیده است.

وی افزود: اما آن سیر نزولی که بعد از پیک چهارم مورد نظر دانشگاه علوم پزشکی بوده هنوز اتفاق نیفتاده است و عوامل مختلفی همچون عادی انگاری موجب شده تا به آن نرسیم.

هاشمی با اشاره به شیوع دوباره ویروس کرونا در استان های جنوبی کشور ادامه داد: شیوع این ویروس دوباره در سطح کشور افزایش یافته است و بقیه استان ها را تحت تاثیر قرار داده است و اگر استان ما نیز با همین شیب حرکت کند به طور حتم شاهد افزایش شیوع و شروع پیک چهارم خواهیم بود.

وی تاکیدکرد: اگر پروتکل های بهداشتی را جدی نگیریم به طور حتم دوباره پیک پنجم عزیزان ما را داغدار خواهد کرد چراکه هنوز برای کرونا درمان قطعی وجود ندارد.

میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی در خراسان شمالی ۷۵ درصد است

طاهر رستمی رئیس کمیته نظارت و ارزیابی ستاد کرونای خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: در حال حاضر میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی در این استان حدود ۷۵ درصد است.

وی افزود: متاسفانه در پارک های استان شاهد عادی انگاری از سوی مردم بوده ایم، به همین دلیل نظارت های جدی تر در آنجا انجام خواهد شد و افرادی که دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند به آن ها تذکر داده خواهد شد.

رستمی ادامه داد: از سوی دیگر برای جلوگیری از شیوع پیک پنجم کرونا در استان قرار بر این است تا محدودیت هایی انجام شود به عنوان مثال اتوبوس و مسافرانی که از استان های جنوبی وارد استان می شود مورد نظارت ها قرار می گیرند.

رعایت دستورالعمل بهداشتی تنها راه پیشگیری از ابتلا به دلتا کرونا

پسندیده کارشناس بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا گفت: سویه های قبلی ویروس کرونا با نام آلفا و بتا نام گذاری شده بود و ویروس کرونای هندی با نام دلتا نام گذاری شده است.

وی با تاکید براینکه دلتا ویروس نسبت به سایر گونه های ویروس کرونا هچون یوهان و انگلیسی جهش یافته تر و خطرناک تر است، اظهار کرد: قدرت انتقال گونه یوهان ویروس کرونا به ازای هر یک بیمار دو تا پنج نفر و در گونه انگلیسی به ازای هر فرد بیمار تا هشت نفر بوده است.

وی افزود: اما در گونه دلتا، هر فرد بیمار می تواند ویروس کرونا را به هشت تا ۱۲ نفر منتقل و آن ها را بیمار کند و قدرت سرایت پذیری آن سه برابر است.

پسندیده ادامه داد: علائمی که در ویروس دلتا مشاهده می شود شدیدتر و قدرت مرگ و میر آن نسبت به گونه های انگلیسی و یوهان بیشتر است.

وی در پاسخ به این سوال آیا افرادی که واکسن را دریافت کرده اند باز هم در خطر ابتلای به این ویروس قرار دارند و یا خیر؟ تاکیدکرد: تا زمانی که ۹۰ تا ۹۵ درصد جامعه واکسن را دریافت نکرده باشند، از نظر ما ایمنی ایجاد نشده و حتی این افراد نباید ماسک ها را کنار بگذارند و در تجمعات شرکت کنند.

مسئول بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ واکسنی به صورت ۱۰۰ درصد قدرت ایمنی را در افراد ایجاد نمی کند مگر اینکه ۱۰۰ درصد جامعه واکسن را دریافت کرده باشند و از سوی دیگر در تعدادی از افراد با وجود اینکه واکسن کرونا را دریافت کرده اند مشاهده شده که به علت سهل انگاری دوباره بعد از گذشت دو تا سه هفته بعد از تزریق به کرونا مبتلا شده اند و از آنجایی که آنتی بادی و آنتی ژن با یکدیگر در بدن آن ها وارد شده حال این افراد نیز بدتر شده است.

وی در پاسخ به این سوال نیز که تعدادی از افراد که به تازگی از ابتلا به کرونا بهبود یافته اند تصور می کنند بدنهایشان نسبت به این ویروس ایمن شده و دیگر به کرونا مبتلا نمی شوند و یا حداقل دو سه ماهی از ابتلا به این ویروس در امان هستند، آیا آن ها نیز در معرض خطر دلتا کرونا هستند؟ گفت: امکان ابتلای این افراد نیز به دلتا ویروس وجود دارد.

پسندیده تاکیدکرد: مهمترین راه جلوگیری از ابتلا به دلتا ویروس(کرونای هندی) جلوگیری از حضور در تجمعات و دورهمی ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

وی در ارتباط با اینکه دلتا ویروس بیشتر کدام افراد را درگیر می کند، افزود: گونه یوهان بیشتر افراد مسن، گونه انگلیسی افراد مسن و جوانان اما گونه دلتا، کودکان، جوانان و میانسالان را درگیر می کند.

پسندیده ادامه داد: در حقیقت گونه دلتا بسیار جهش یافته و همه گروه های سنی را درگیر می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha