• چهارشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۰ / ۰۰:۳۸
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1400043021706
  • خبرنگار : 50448

جاذبه‌های گردشگری جزیره مرجانی خارگ

جاذبه‌های گردشگری جزیره مرجانی خارگ

ایسنا/بوشهر خارگ جزیره‌ای مرجانی که با لقب «دُرّ یتیم خلیج فارس» آن را می‌شناسند و از نظر استراتژیکی در اقتصاد ایران نقش بسیار پر رنگی دارد.

جزیره خارگ با وسعتی به طول ۸ کیلومتر و عرض ۴ کیلومتر در جنوب استان بوشهر به فاصله حدود ۴۸ کیلومتری قرار گرفته و دارای جاذبه‌های طبیعی و تاریخی منحصر به‌فردی است.

جاذبه‌های متعددی از نظر تاریخی و طبیعی در دل این جزیره مرجانی قرار گرفته است که همه گواه قدمت و جایگاه مهم این جزیره در طول تاریخ است.

بقعه میر عبدالله با بیش از ۱۰۰ سال قدمت ، اهمیت زیادی برای مردم جزیره خارگ دارد.

جزیره خارگ دارای قنات های متعددی است که همچنان آب در آنها جریان دارد و به دلیل مرجانی بودن جزیره ، آب درون قنات‌ها شیرین است.


 این گور دخمه‌ها مربوط به قوم پالمیرها (قومی که در محدوده سوریه‌ی امروزی می‌زیسته‌اند ) نشان از قدرت بالای تجاری این قوم بوده که حتی تا خلیج فارس و جزایر این دیار نیز آثاری از آنان وجود دارد. 

 یکی دیگر از گوردخمه های قوم پالمیران که در بستر سنگی کوهی به نام خضر در جزیره خارگ وجود دارد . درب ورودی داری اشکال خطی و گل حکاکی شده است.


 درون یکی از گوردخمه های قوم پالمیران که با توجه به نوع بستر کوه قرار گرفته در این گوردخمه‌ها هوا نسبت به بیرون خنک‌تر است.

در گوردخمه‌ها صندوق‌های به‌صورت کشویی وجود داشته که اجساد مردگان را نگهداری و در مراسم خاصی تدفین می‌کردند و در این عکس جای کشوها را می‌توان حدس زد.

 جزیره خارگ دارای گونه جانوری مختلفی است که مهم‌ترین آن آهو است.

این حیوانات به‌صورت دسته جمعی در این جزیره زندگی می‌کنند و گاهی جهت تامین غذا به مرکز شهر و محل زندگی انسان‌ها می‌روند و حضور این آهوان برای مردم جزیره خارگ اهمیت بالایی دارد و به هیچ عنوان این گونه را شکار نمی‌کنند.


 آهوان جزیره خارگ هر ساله جمعیت‌شان با سرشماری افزایش می‌یابد و همین موضوع نشان می‌دهد که این جزیره محل مناسبی برای زاد و ولدشان است. در نتیجه تعدادی از این آهوان را به مناطق حفاظت شده داخل کشور انتقال می‌دهند.


 میرمحمد حنفیه ، امامزاده‌ای مقدس برای مردم خارگ و گنبد آن دارای معماری زیبا و منحصربه‌فردی است. قدمت این امامزاده حدود ۸۰۰ سال تخمین زده می‌شود.

این بقعه به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین امامزاده‌های کشور ثبت شده است.


  کلیسای نسطوریان که مربوط به دوره ساسانیان است ، امروزه به دلیل بی توجهی و حفاری های متعدد در محدوده این بنای تاریخی تخریب شده است.


 در نزدیکی کلیسای نسطوریان مجتمع های پالایشگاهی نفتی قرار گرفته که آلایندگی های این مجتمع آسیب جدی به این اثر وارد می‌کند.
 
 عکاس : حامد آبزن

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha