• یکشنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400050301590

عضو اتاق بازرگانی فارس تاکید کرد:

ضرورت افزایش صادرات غیرنفتی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها

ضرورت افزایش صادرات غیرنفتی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها

ایسنا/فارس عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس گفت: امروز با توجه به وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی، افزایش صادرات غیرنفتی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها، ضرورت دارد.

نادر طیبی یکشنبه سوم مرداد در جلسه بررسی راهکارهای توسعه صادرات خدمات فنی مهندسی کشور، گفت: آیین نامه اجرایی حمایت‌های دولت از صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی، اقدام موثری در جلوگیری از رقابت‌های مخرب خواهد بود.

او افزود: همچنین بررسی و ارائه نظرات کارشناسی فعالان بخش خصوصی در خصوص این آیین نامه می‌تواند به حفظ و توسعه بازارهای صادراتی موجود و زمینه سازی برای نفوذ در بازارهای جدید صادراتی کمک کند.

طیبی اظهار کرد: امروز با توجه به وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی، افزایش صادرات غیرنفتی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها، ضرورت دارد.

او اضافه کرد: صادرات به کشورهای منطقه بهترین گزینه برای گسترش صادرات غیرنفتی کشور است که تحقق این هدف، مستلزم توسعه بازار این کشورها با برنامه‌ریزی و اقدامات حمایتی و موثر از سمت دولت است.

ساختار صادرات ایران مناسب نیست

دیگر عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس نیز در این جلسه گفت: بخش صادرات کشور ما به لحاظ ساختاری مناسب نیست و تاکنون هیچ زمان نتوانسته ایم بیش از ۱۰ درصد توان صادراتی کشور استفاده کنیم و عدم پیشرفت ما در این زمینه نیز به دلیل ارزیابی‌های نادرست از وضعیت خودمان است.

خسرو فروغان با بیان اینکه استان فارس پتانسیل‌های فراوانی در حوزه‌های صادراتی دارد که می‌تواند بسیار ارزآور و ثروت آفرین باشد، ادامه داد: به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب صادراتی و اقتصادی و نبود حمایت دولتی، رقابت‌های ناسالمی در بخش اقتصاد کشور وجود دارد که آیین نامه پیشنهادی تا حدودی می‌تواند ساختارهای این بخش را سامان دهد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان فارس اضافه کرد: همچنین به نظر می‌رسد با این آیین نامه بتوان از طریق سازمان توسعه تجارت، مطالعه و نیازسنجی بازارهای کشورهای هدف و حمایت‌های لازم در این زمینه نیز محقق شود.

فروغان با تاکید بر اقدام مثبت ارزیابی از نخبگان و فعالان اقتصادی برای جمع آوری نظرات کارشناسی برای تدوین نهایی آیین نامه اجرایی حمایت‌های دولت از صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی، افزود: کارشناسی دقیق و تدوین این آیین نامه در جهت رونق و توسعه صادرات کشور کمک کننده خواهد بود و امکان رقابت مناسب در عرصه داخلی و خارجی را برای فعالان اقتصادی ما فراهم کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha