• چهارشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400050603776
  • خبرنگار : 50428

پژوهشگر تاریخ همزمان با روز اردبیل تشریح کرد:

نقش صفویان در رشد مدنی و فرهنگی اردبیل

نقش صفویان در رشد مدنی و فرهنگی اردبیل

ایسنا/اردبیل پژوهشگر تاریخ گفت: تعلق خاطر شاهان صفوی به اردبیل در رشد مدنی و فرهنگی این شهر نقش به سزایی داشت.

مهرداد جلیلی کیا در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: قبل از دولت صفوی، سرزمین ایران حاکمیت ملی یکپارچه نداشت.
وی با بیان اینکه ظهور صفویه مصادف قرن ۱۰ هجری بود، تصریح کرد: با ظهور صفویان یک نقطه عطف در دوران جدید ایران رقم زده شد.
این محقق تاریخ تصریح کرد: قبل از صفویان در اقصی نقاط ایران حاکمان محلی حکمرانی کرده و عملا حاکمیت ملی وجود نداشت.


وی با بیان اینکه در آن زمان کشورهای همسایه ایران دارای حاکمیت قوی بودند، ادامه داد: شاه اسماعیل کاری کرد که کارستان محسوب می شود زیرا تمام دولت های محلی را از بین برد و تنها به آن حکومت های محلی اجازه حکمرانی محلی داد که مورد تایید شاه صفوی باشند مشروط بر اینکه افراد مذهبی و از سادات باشند.

 
جلیلی کیا افزود: شاه اسماعیل اساس وحدت ملی را بر پایه مذهب بنیانگذاری کرده و تمام ایران را تحت یک حاکمیت قرار داده و مذهب تشیع را مذهب رسمی اعلام کرد.
 وی تشریح کرد: شاه اسماعیل صفوی تمام مردم ایران را متحد و متفق کرد و یکی دیگر از آثار سیاسی سلسه صفوی این بود که توانست به مجامع ملل اروپا وارد شده و روابط سیاسی با آنها برقرار کرد.


 جلیلی کیا با بیان اینکه بعد از اسلام، تاریخ عصر طلایی اردبیل از همان ظهور سلسله شیعی مذهب صفوی شروع شد، گفت: با توجه به اینکه خاستگاه صفوی اردبیل بوده و پیر طریقت عرفانی و صوفیانه شیخ صفی که پیشینه مذهبی و طریقت صوفی در شهر اردبیل بوده و حتی شیخ صفی توانست به جریان نیرومند سیاسی_اجتماعی کشور کمک کرده و سلسله صفوی را بنیان نهاد.


جلیلی کیا با بیان اینکه در اردبیل خانقاه بقعه شیخ صفی محل تجمع صوفیان و زیارتگاه پیروان شیعی صفوی ها از ایران و جهان است، تصریح کرد: زمانی که شاه اسماعیل به حکومت می رسد اردبیل از نظر دینی و مذهبی پایتخت مذهبی صفویان مطرح شده و به عنوان شهر مقدس اردبیل در زمان صفوی از شهرهای مهم تجارت ایران زمین بوده و القابی همچون دارالارشاد، دارالامان، دارالعرفان در آن زمان داده شد.


به گفته این کارشناس تاریخ، بقعه شیخ صفی جایگاه ویژه ای برای شهر اردبیل داشته و به عنوان مرکز دیوانی با سه رکن اقتصادی، اداری و مذهبی مطرح شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha