• شنبه / ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400052316410
  • خبرنگار : 71021

ادامه کاوش‌ها برای کشف شهر گمشده «اوجان»

ادامه کاوش‌ها برای کشف شهر گمشده «اوجان»

با آغاز فصل چهارم کاوش باستان‌شناسی در قلعه و ارگ حکومتی شهر تاریخی «اوجان»، جست‌وجوها برای کشف جزئیاتی بیشتر از شهر گمشدۀ سلجوقی ـ ایلخانی ادامه دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، رحیم ولایتی، سرپرست هیأت باستان‌شناسی مستقر در این منطقه، گفت: در این فصل از کاوش طبق برنامه شش ترانشه به اندازه ۱۰ در ۱۰ انتخاب شده که تا پایان فصل باید به صورت کامل کاوش شود تا بتوان فضای کلی قلعه و ارگ حکومتی را شناسایی کرد. به دلیل پیشبرد سریع‌تر کار، کاوش در دو قسمت ضلع غربی (ادامه فصل ۲) و ضلع جنوبی (ادامه فصل ۳) در حال انجام است.

او با اشاره به این‌که هیأت باستان‌شناسی شهر تاریخی اوجان در سال ۱۳۹۵ با حفر گمانه‌های متعدد در محدوده، حریم و عرصه شهر را معین کرد، مهم‌ترین اثر معماری شهر تاریخی اوجان را قلعه و ارگ حکومتی دانست که در شمال شهر و در داخل حصار قرار دارد.

ولایتی علت انتخاب این بنا را برای کاوش در چهار فصل گذشته، کشف پایه‌های سالم قلعه، ویژگی‌های خاص این اثر و معماری بی‌نظیر آن دانست که برای بازدید و مطالعه پژوهشگران، گردشگران و بازدیدکنندگان مناسب است.

این باستان‌شناس ادامه داد: بقایای این شهر باستانی در قسمت شمالی اوجان از جنوب و شرق شهرک صنعتی شماره یک تا غرب روستای اشرف‌آباد در ناحیه موسوم به «دالی‌دره‌سی» امتداد یافته است که مطالعات میدانی در محدوده شهر اوجان به صورت بررسی‌های پیمایشی دقیق، عملیات گمانه‌زنی و کاوش، به کشف و شناسایی آثار مختلف از این دوره منجر شد.

او بیان کرد: وجود سفال‌های مختلف دوره اسلامی از قرن ششم هجری تا ۱۴ هجری (از سلجوقی تا قاجار)، مسکوکات مفرغی متعلق به دوره ایلخانان، فضاها و ساختارهای معماری، ابعاد مختلفی از سکونت و تداوم استقرار را در این شهر به نمایش می‌گذارد.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی قلعه و ارگ اوجان با اشاره به کاوش‌های صورت‌گرفته در فصل‌های گذشته اظهار کرد: در فصل اول کاوش پنج ترانشه ۱۰ در ۱۰ در قست شمالی قلعه انتخاب شد و پس از کاوش برج مدور شمال‌شرقی و همچنین دیوارهای شمالی بنا پدیدار شد که از داده‌های مهم این فصل از کاوش می‌توان به تکه‌های سفال مربوط به دوره‌های سلجوقی، ایلخانی، صفوی و قاجاری اشاره کرد.

او با اشاره به انجام فصل دوم کاوش باستان‌شناسی در قلعه یا ارگ حکومتی شهر تاریخی ـ ایلخانی اوجان با هدف آزادسازی دیوارها و برج مدور شمال غربی، از یافته‌های کاوش باستان‌شناسی فصل سوم قلعه و ارگ حکومتیِ شهر تاریخی را، دیوار برج سوم عنوان کرد.

شهر تاریخی اوجان از جمله شهرهای مهم دوره سلجوقی ـ ایلخانی در آذربایجان شرقی است که بنای اولیه آن در دوره سلجوقیان بنیان گذاشته شد و در دوره غازان‌خانِ ایلخانی بازسازی شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

محل دقیق شهر تاریخی اوجان توسط هیأت باستان‌شناسی دانشگاه تهران در بررسی باستان‌شناسی منطقه اوجان در سال ۱۳۹۲ مورد شناسایی و مکان‌یابی قرار گرفت و از مستندات مهم این شهر می‌توان به  توصیف‌های ارائه‌شده از شهر اوجان در متون تاریخی و جغرافیایی به‌ویژه تصویری که مطراقچی نقاش سلطان سلیمان عثمانی از آن به یادگار گذاشته است، اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۴ ۱۵:۵۳

منظورتون سالطان سلیمان قانونی بود دیگه :))

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۴ ۱۹:۰۰

منظورشان،سلطان محمود،امیر تیمور،شاه اسماعیل،شاه عباس،نادر شاه،اقا محمد خان قاجار تا احمد شاه است یعنی نا قابل ۱۶۰۰ سال حکومت ترکان بر ایران است. که در مقابل حکومت ۳۵۰ سال یونانیان،و۳۵۰ سال اعراب، و۱۵۳ ساله پارسیان بر ایران خیلی بیشتر از بقیه است!

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۴ ۲۲:۴۱

منظور اینه که اگر بری کمی مطالعه داشته باشی ضرر نمیکنی عمی جان

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۵ ۱۱:۲۲

یاشا

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۶ ۰۷:۰۷

باکدوم جرأت گفتی پارس‌ها١۵٣سال حکومت کردند🥴. درثانی نادرشاه تورک بود😮؟؟؟ 🤥🤥🤥🤥🤥

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۴ ۲۲:۲۹

سلام این منطقه در حدود پنج کیلومتری شهرستان بستان آباد قرار دارد. تعجب می کنم چرا از نوشتن نام بستان آباد اجتناب کردید!؟!؟

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۵ ۰۱:۰۴

الان فکرکنم بستان اباد رومیگن روشهر اوجان گمشده ساختن..خودمون ساکن بستان ابادیم

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۵ ۱۸:۳۴

زودتر انجام بدهند

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۶ ۰۳:۲۶

یعنی‌کلا‌ایران‌ترک‌بودن

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۶ ۰۳:۳۴

چشم

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۶ ۲۱:۵۵

پارس ها اولین کسانی بودند که در دنیا بیشترین ماندگاری در یک سرزمین سکونت داشتند بدون جابه جایی

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۷ ۰۲:۵۵

طبق شنیده ها نام قبلی بستان آباد اوجان بوده است

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۸ ۰۳:۰۹

آقای هاتفی الحق درست فرموده شهرگم شده اوجان امروز درمحدوده شهرستان آباد هست اما دریغ ازاسم بردن ازبستان آباد

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۹ ۱۸:۲۴

دوست عزیز اسم بستان آباد بیاد یا نیاد همان ترکستان برای تمام ترکها وایران یان کافی میباشد جنابعالی غیر ترک که نیستی سرزمینت بوستان آباد عزیز هم از مراکز ترکها در آذربایجان میباشد

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۹ ۱۸:۳۵

چرا نوشته های بنده را نشر نمیدهید آقا

avatar

درود بر پارسیان و ننگ بر ایل قزلباش قاجار که کشور ایران را پاره پاره و تقدیم روس و انگلیس کردند