• چهارشنبه / ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400052719175
  • خبرنگار : 71129

گفتگوی بایدن و جانسون درباره افغانستان؛ برگزاری نشست گروه ۷ و خارج کردن افراد بیشتر

گفتگوی بایدن و جانسون درباره افغانستان؛ برگزاری نشست گروه ۷ و خارج کردن افراد بیشتر

نخست وزیر انگلیس درباره اوضاع افغانستان با رئیس جمهوری آمریکا گفتگو داشت و از تمایلش برای افزایش کمک‌های بشردوستانه به منطقه خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در بیانیه دفتر بوریس جانسون، نخست وزیر انگیس آمده است: جانسون با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا درباره اوضاع کنونی در افغانستان گفتگو کرد. دو طرف همکاری لندن و واشنگتن را در روزهای گذشته در روند تخلیه اتباع دو کشور و کارمندان آمریکایی و انگلیسی و همچنین اتباع افغان مورد استقبال قرار دادند.

در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: جانسون و بایدن همچنین درباره تداوم روند همکاری بین دو کشور در روزها و هفته‌های پیشرو برای تخلیه افراد بیشتر در صورت امکان از افغانستان صحبت کردند. بایدن و جانسون همچنین بر ضرورت همکاری مشترک جامعه بین‌الملل برای اجتناب از بحران بشری در افغانستان نیز توافق کردند.

در ادامه بیانیه دفتر نخست وزیری انگلیس همچنین آمده است: جانسون برنامه‌های انگلیس را برای افزایش کمک‌های بشردوستانه به منطقه و جابجایی و اسکان پناهجویان افغان اعلام کرد. نخست وزیر همچنین بر اهمیت از دست ندادن افغانستان، حفاظت از آن در برابر تهدید تروریسم و ادامه حمایت از مردم این کشور تاکید کرد.

در بیانیه دفتر جانسون همچنین آمده که وی و بایدن قرار است در نشست مجازی گروه هفت که در روزهای آتی انجام می‌شود درباره مسائل مورد به منطقه بیشتر گفتگو کنند.

کاخ سفید اعلام کرده که گروه طالبان برای تامین امنیت دسترسی به فرودگاه کابل ابراز آمادگی کرده است. بنا به اعلام مقامات آمریکا ارتش این کشور از زمان به قدرت رسیدن طالبان تاکنون ۳۲۰۰ نفر را از افغانستان خارج کرده است.

آمریکا در نظر دارد طی روزها و هفته های آتی بیش از ۳۰ هزار نفر را از افغانستان خارج کند. ارتش ایالات متحده این افراد را در گام اول به پایگاه های خود قطر و کویت منتقل می کند.

بعد از افتادن کنترل کابل به دست طالبان، دولت بریتانیا قول داده است تا ۲۰ هزار شهروند افغانستان را به عنوان پناهنده بپذیرد.

وزارت کشور بریتانیا گفت که این گروه به تدریج در سال های آینده فرآیند اقامت در بریتانیا را طی خواهند کرد.

در سال نخست پنج هزار پناهجو برای سکونت در بریتانیا واجد شرایط خواهند بود که علاوه بر پنج هزار مترجم و سایر کارکنانی است که برای دولت بریتانیا در افغانستان کار کرده‌اند.

زنان، دختران و سایر کسانی که در شرایط اضطراری هستند در این برنامه اولویت خواهند داشت.

کسانی که بیش از همه در معرض بدرفتاری و نقض حقوق انسانی خود از سوی طالبان قرار دارند در کانون توجه این برنامه جابجایی خواهند بود.

اعضای پارلمان که در تعطیلات تابستانی به سر می برند برای جلسه ای ویژه در روز چهارشنبه فراخوانده شده‌اند.

روز یکشنبه، طالبان کابل را گرفت و اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان هم با بیان اینکه نمی‌خواسته درگیری‌های خونین رخ دهد، افغانستان را ترک کرده است.

بسیاری از کشورها هیات‌های دیپلماتیک خود را یا تخلیه کرده یا از تعداد کارمندانشان در افغانستان کاسته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha