• دوشنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400062215931
  • خبرنگار : 50253

خبر به روزرسانی شد

زلزله قوچان ۲۳ مصدوم در پی داشت/ آسیب ۴۳ روستا پس از زلزله

زلزله قوچان ۲۳ مصدوم در پی داشت/ آسیب ۴۳ روستا پس از زلزله

ایسنا/خراسان رضوی زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۵.۲ ریشتر در ساعت ۸:۳۲:۳۰ به‌ وقت محلی امروز، ۲۲ شهریور ماه، قوچان را لرزاند.

بنا بر گزارش سازمان لرزه‌نگاری کشور در ساعت ۸:۳۲:۳۰ به‌ وقت محلی امروز، ۲۲ شهریور ماه، زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۵.۲ ریشتر قوچان را لرزاند.

مختصات و مرکز این زمین‌لرزه که در عمق ۶ کیلومتری زمین رخ داد که ۳۷.۰۸ شمالی و ۵۸.۸۶ شرقی بوده است.

همچنین این زلزله ۳۱ کیلومتری قوچان در خراسان رضوی، ۳۶ کیلومتری چاپشلو در خراسان رضوی و ۴۳ کیلومتری چکنه در خراسان رضوی به وقوع پیوسته است.

شدت این زمین لرزه به حدی بود که در شهرهای مشهد، نیشابور، درگز و بجنورد هم احساس شد.

۹:۵۰/زمین لرزه ۳.۵ ریشتری بار دیگر قوچان را لرزاند

پس از زمین‌لرزه ۵.۲ ریشتری که قوچان را لرزاند، دو زمین‌لرزه دیگر نیز این شهرستان را لرزاند.

بنا بر گزارش سازمان لرزه‌نگاری کشور این زمین‌لرزه ۳.۵ ریشتری، ۲۲ شهریور، ساعت ۹:۰۸:۲۰ در عمق شش کیلومتری زمین قوچان را لرزاند.

این زمین لرزه در ۲۴ کیلومتری قوچان، ۳۷ کیلومتری چکنه و ۴۱ کیلومتری چاپشلو رخ داد.

همچنین زلزله دیگری با قدرت ۲.۸ در عمق هفت کیلومتری زمین و در ساعت ۸:۵۶ به وقوع پیوسته است.

۱۰:۲۱/شبکه‌های گاز در قوچان و درگز پایدار است

رئیس امور HSE و مدیریت بحران شرکت گاز خراسان رضوی گفت: زلزله امروز دوشنبه ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۰ خساراتی به شبکه‌ها و تاسیسات گازرسانی استان در قوچان و درگز وارد نکرده است.

محمد ایمانی فر با اعلام این خبر اظهار کرد: با بررسی‌های انجام شده تاکنون وضعیت شبکه‌ها و ایستگاه‌های گازرسانی خراسان رضوی در مناطق قوچان و درگز پایدار است و خسارتی ناشی از وقوع زلزله به تاسیسات وارد نشده است.

وی افزود: هم‌اکنون تیم‌های امدادی شرکت گاز استان در سطح روستاهای قوچان و درگز حضور دارند. شهروندان می‌توانند در صورت مواجهه با مسائل حوزه گاز طبیعی با تلفن ۱۹۴ تماس بگیرند.

۱۰:۲۷/آماده‌باش اورژانس مشهد در پی زمین لرزه صبح امروز

مدیر روابط عمومی اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در پی زلزله اخیر در مشهد تاکنون هیچ تماس یا موردی در خصوص مصدومیت مردم با اورژانس نشده، اما نیروها در حالت آماده‌باش هستند.  

محمد علیشاهی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در پی زلزله اخیر در مشهد تاکنون هیچ تماس یا موردی در خصوص مصدومیت مردم با اورژانس نشده است.  

وی افزود: پایگاه اورژانس شهرستان قوچان نیز در حالت آماده‌باش بوده و به محل‌های زلزله‌زده اعزام شده است. همچنین نیروهای بیمارستانی و بهداشت درمان قوچان نیز درحالت آماده‌باش قرار دارند.  

مدیر روابط عمومی اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: همچنین اورژانس و کادر درمان مشهد نیز درحالت آماده‌باش هستند تا در صورت تماس یا موردی در این خصوص به محل اعزام شوند. امیدواریم که هیچ اتفاقی رخ ندهد.  

۱۱:۰۴/اعزام ۱۰ تیم ارزیاب به مناطق زلزله‌زده خراسان رضوی

سخنگوی هلال احمر خراسان رضوی با بیان اینکه زلزله ۵.۲ ریشتری که به مرکزیت حوالی قوچان و عمق ۶ کیلومتری در ساعت ۸:۳۲ دقیقه صبح امروز دوشنبه رخ داد، گفت: در طی این زلزله، بلافاصله وضعیت زرد امدادی و آماده باش در هلال احمر اعلام شد و درحال حاضر پنج تیم ارزیاب در قوچان و پنج تیم دیگر در درگز به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند تا خسارت‌ها و تلفات احتمالی را برآورد کنند.

مجتبی محمودی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: زلزله ۵.۲ ریشتری که به مرکزیت حوالی قوچان و عمق ۶ کیلومتری در ساعت ۸:۳۲ دقیقه صبح امروز دوشنبه رخ داد.

وی افزود: در طی این زلزله، بلافاصله وضعیت زرد امدادی و آماده باش در هلال احمر اعلام شد.

سخنگوی هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: همچنین به دستور معاون امداد و نجات هلال احمر استان تیم‌های ارزیاب جمعیت هلال‌احمر در شهرهای قوچان، چناران، مشهد، کلات، درگز و نیشابور در حالت آماده‌باش درآمدند.

محمودی خاطر نشان کرد: درحال حاضر پنج تیم ارزیاب در قوچان و پنج تیم دیگر در درگز به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند تا خسارت‌ها و تلفات احتمالی را برآورد کنند.

وی تاکید کرد: تاکنون هیچ‌گونه خبری از تلفات و یا تخریب گسترده اعلام نشده است. با دهیاران روستاها در ارتباط هستیم تا در صورت خسارات یا تلفات امدادگران هلال‌احمر به موقع و به سرعت در محل حاضر شده و کمک کنند.

سخنگوی هلال احمر خراسان رضوی عنوان کرد: از مردم درخواست می‌کنیم که هشدارهای زمان زلزله را توجه کرده و بدون استرس در حالت آماده‌باش قرار گیرند. همچنین از مردم درخواست می‌کنیم ترجیحا در فضای باز حضور داشته باشند.

محمودی بیان کرد: احتمال پس‌لرزه وجود دارد اما معمولا زلزله اصلی همان زلزله اولی است اما امکان زلزله شدیدتر نیز وجود دارد. آن‌چیزی که در زلزله خود باعث مشکل خواهد شد، ترس بیش از حد و فرار است.

وی افزود: بهترین کار در زمان زلزله پناه‌گیری است. از مردم خواهش می‌کنم که در فضای باز حضور پیدا کرده و از حضور در محل‌هایی که احتمال ریزش وجود دارد، پرهیز کنند.

۱۱:۱۲/تاکنون خسارتی از زلزله قوچان گزارش نشده است؛ احتمال وقوع زلزله قوی‌تر تا یک هفته آتی

فرماندار شهرستان قوچان در شورای هماهنگی مدیریت بحران این شهرستان گفت: تا کنون خسارت مالی و جانی از زلزله قوچان گزارش نشده است.

امین رضا مرآتی صبح امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان قوچان که پس از وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری این شهرستان برگزار شد، عنوان کرد: با توجه به سابقه وقوع زلزله در منطقه امکان وقوع زلزله‌ای قوی‌تر تا یک هفته آتی محتمل است.

فرماندار شهرستان قوچان افزود: به همین دلیل تمام اعضای شورای مدیریت بحران تا یک هفته به صورت آماده‌باش هستند و تمام مرخصی‌ها لغو می‌شود.

وی ادامه داد: کانون اصلی زلزله محور روستاهای عمارت، دیزادیز و محور روستاهای یدک، حد فاصل گسل‌های ریشخوار و پشته در امتداد غرب گسل امرودک، بوده است.

رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان قوچان با بیان اینکه هیچ گونه خسارتی به زیرساخت‌ها وارد نشده است، گفت: تنها خسارتی که تا این لحظه گزارش شده خسارتی اندک به برخی خانه‌های روستایی با بافت قدیمی بوده است.

۱۳:۰۵/چهارمین زلزله قوچان نیز ثبت شد

زلزله ۳.۲ ریشتری بار دیگر قوچان را لرزاند.

بنا بر گزارش سازمان لرزه‌نگاری کشور زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۳.۲ ریشتر ساعت ۱۱:۰۷ امروز برای چهارمین بار قوچان را لرزاند.

این زمین‌لرزه در ۲۹ کیلومتری قوچان، ۳۸ کیلومتری چاپشلو و ۴۰ کیلومتری چکنه رخ داده است.

گفتنی است از صبح امروز در شهرستان قوچان چهار زلزله‌ ۵.۲، ۲.۸، ۳.۵ و ۳.۲ ثبت شده است.

۱۴:۴۱/بیش از ۳۰ پس‌لرزه در قوچان تاکنون به ثبت رسیده است

رئیس مرکز لرزه نگاری شهرستان قوچان از وقوع ۳۲ پس لرزه پس از وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری تا ساعت ۱۴ امروز خبر داد.

علیرضا محراب رئیس مرکز لرزه نگاری شهرستان قوچان در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: پس از وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری صبح امروز در قوچان تا ساعت ۱۴ بعد از ظهر امروز ۳۲ پس لرزه در این شهرستان به وقوع پیوسته است.
 
وی با تاکید بر اینکه سایت سازمان لرزه نگاری تنها زلزله‌های بیش از ۲.۵ ریشتر را منتشر می‌کند، افزود: بزرگترین این پس لرزه‌ها ۳.۵ ریشتر بوده و ۵ زلزله بیش از ۲.۵ ریشتری نیز ثبت شده است.

۱۵:۳۲/آسیب ۴۰ درصدی به برخی خانه‌های کاهگلی بر اثر زلزله قوچان

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان قوچان از تخریب ۳۰ تا ۴۰ درصدی برخی از منازل کاهگلی روستایی این شهرستان در پی زلزله اخیر خبر داد.

علی اکبر قوی هیکل امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیشترین خسارتی که وارد شده، مربوط به دره عمارت و مربوط به روستاهای خلکانلو، عمارت، دیزادیز و آبشوری است که دلیل اصلی آن نزدیکی به مرکز زمین لرزه بوده است.
 
وی با بیان اینکه ۵ اکیپ ارزیابی از بنیاد مسکن شهرستان قوچان با ۱۰ نفر نیرو در منطقه دره عمارت حضور دارند، گفت: بر اساس ارزیابی‌های اولیه و مشاهده تک تک منازل خسارت دیده شده برآورد هزینه انجام می‌شود تا به زودی موضوع بازسازی در منطقه اجرایی شود.
 
قوی هیکل افزود: از آن جایی که اکثر خانه‌هایی که  آسیب دیده‌اند،  کلنگی و گلی بوده‌اند، این خانه‌ها دچار  ۳۰ تا ۴۰ درصد خسارت شده‌اند و امکان زندگی در آن‌ها وجود ندارد.

علی فضائلی‌نیا، بخشدار بخش مرکزی شهرستان قوچان، نیز امروز در حاشیه بازدید از یکی از منازل مسکونی تخریب شده در روستای دیزادیز شهرستان قوچان در جمع خبرنگاران عنوان کرد: خوشبختانه در این حادثه خسارت جانی نداشتیم و عمده خسارت‌ها مالی بوده است اما یکی از ساختمان‌هایی که خسارت زیادی دیده، پاسگاه انتظامی روستای دیزادیز است.

وی ادامه داد: اکیپ‌هایی از هلال احمر و بنیاد مسکن کار ارزیابی در مسیر را انجام می دهند تا پس از جمع بندی نهایی گزارش کامل اعلام می‌شود.

۲۰۲۰:۴۳/زلزله قوچان ۲۳ مصدوم در پی داشت

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان از مصدومیت ۲۳ نفر بر اثر وقوع زمین لرزه ۵.۲ ریشتری صبح امروز در این شهرستان خبر داد.

فرشید فتحی مقدم در جمع خبرنگاران عنوان کرد: ۱۵ نفر از شهروندان به صورت حضوری به بیمارستان موسی ابن جعفر(ع) قوچان مراجعه کردند که از این میان ۱۲ نفر ترخیص و سه نفر بستری شدند؛ همچنین چهار نفر پس از وقوع حادثه با اورژانس تماس گرفتند که ۲ نفر به صورت سرپایی مداوا و ۲ نفر نیز به بیمارستان موسی بن جعفر (ع) منتقل شدند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان با بیان این نکته که عامل اصلی مصدومیت افراد بروز حادثه در حین فرار بوده و ضمن تاکید بر لزوم آرامش در حین وقوع حوادث تصریح کرد: در پی این حادثه تعداد چهار نفر از مادران باردار به بیمارستان شهدا مراجعه کردند که سه نفر ترخیص و یک نفر بستری شد.

۲۳:۲۳/آسیب ۴۳ روستا پس از زلزله قوچان

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان قوچان از آسیب‌دیدگی ۴۳ روستا در اثر زلزله صبح امروز در این شهرستان خبر داد؛ همچنین رئیس هلال‌احمر شهرستان قوچان گفت: وسایل مورد نیاز برای اسکان اضطراری برخی از روستاییان ارسال‌ شده است.

علیرضا محراب رئیس شبکه لرزه‌نگاری شهرستان قوچان در جلسه فوق‌العاده شورای هماهنگی مدیریت بحران که امشب در سالن اجتماعات شهدای دولت فرمانداری این شهرستان برگزار شد، عنوان کرد: کانون زلزله صبح امروز در ۶ کیلومتری جنوب روستای یدک و ۴ کیلومتری روستای گوگانلو بوده است.

وی ادامه داد: این زلزله اولین زمین‌لرزه بیش از ۵ ریشتر است که طی ۵۳ سال اخیر در شهرستان قوچان رخ‌ داده است و بر اساس مطالعات انجام‌ شده عامل اصلی این زمین‌لرزه زون غربی گسل کشف رود بود که با توجه به فعالیت این گسل این زمین‌لرزه محتمل بوده است.

محراب تصریح کرد: زمین‌لرزه‌ای که در سال ۴۷ با ۵.۱ ریشتر قدرت در شهرستان قوچان رخ‌ داده است ارتباطی با گسل کشف رود ندارد و این زمین‌لرزه نمی‌تواند دور برگشت زلزله ۵۳ سال گذشته باشد.

بیشترین خسارت مربوط به روستاهای عمارت، دیزادیز و ابشوری است

مسعود برازنده رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان قوچان، با بیان اینکه بیشترین خسارت مربوط به روستاهای عمارت، دیزادیز و ابشوری است، افزود: با توجه به برآورد اولیه در منطقه عمارت تعدادی از ساکنان نیاز به اسکان اضطراری دارند و وسایل مورد نیاز از قبیل چادر، پتو و موکت در حال ارسال است اما با توجه به سرمای هوا در شهرستان قوچان پیشنهاد می‌دهیم که از فضای فیزیکی کلاس‌های درس استفاده شود تا از هرگونه خطر احتمالی به دلیل استفاده از وسایل گرمازا در چادرها جلوگیری شود.

محدوده روستای یدک دچار افت آب دهی شده بود که این علامت امکان وقوع زلزله را محتمل می‌کرد

جواد سعادتی مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان قوچان، گفت: محدوده روستای یدک از ابتداء سال با پدیده کاهش میزان آب‌های چاه و افت آب دهی شده بود که این علامت امکان وقوع زلزله را محتمل می‌کرد.

وی اظهار کرد: پس از وقوع زلزله میزان آب دهی چاه‌های منطقه همچون عمارت، خلکانلو، الهیان و داوودلی کاهش‌یافته و در برخی مناطق به‌ صورت کامل خشک‌ شده است؛ همچنین مخزن همت‌آباد دچار ترکیدگی شده و در بخش آب شرب خسارتی به تجهیزات وارد شده اما روند آب‌رسانی ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha