• چهارشنبه / ۷ مهر ۱۴۰۰ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400070704794
  • خبرنگار : 71626

شهریار و «مثنوی‌خانی» در پاکستان

شهریار و «مثنوی‌خانی» در پاکستان

به مناسبت گرامیداشت محمدحسین شهریار و روز ملی شعر و ادب فارسی نشست ویژه «مثنوی‌خوانی» در پاکستان برگزار شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، به مناسبت سالروز درگذشت محمدحسین شهریار و گرامیداشت «روز ملی شعر و ادب فارسی» نشست شرح مثنوی و مثنوی‌خوانی با همکاری انجمن فارغ‌التحصیلان فارسی خانه فرهنگ ایران در راولپندی (افتخار) و رایزنی فرهنگی ایران در اسلام‌آباد با حضور احسان خزاعی، رایزن فرهنگی کشورمان و نماینده بنیاد سعدی، مظفر علی کشمیری، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین‌الملل اسلامی، چاند بی بی، استاد زبان فارسی دانشگاه سرگودا به عنوان میهمان ویژه و جمعی از اعضای این انجمن، استادان، دانشجویان و علاقه‌مندان به فرهنگ و زبان فارسی در محل سالن اجتماعات خانه فرهنگ کشورمان در راولپندی پاکستان برگزار شد.

در این نشست که با هدف گرامیداشت محمدحسین شهریار و نیز معرفی اندیشه‌های عرفانی و معنوی مولانا برگزار شد، رایزن فرهنگی ایران به معرفی زوایای مختلف زندگی استاد شعر و ادب، شهریار پرداخت و بخش‌هایی از اشعار مولانا توسط استاد کشمیری خوانده شد و با تفسیر و توضیحات ارائه‌شده، آموزه‌های مولانا در مثنوی به زبانی روشن و ساده برای حاضران ارائه شد.

در ادامه این برنامه، رایزن فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در پاکستان با سخنانی در خصوص شیرینی زبان و ادبیات فارسی و جایگاه زبان فارسی در شبه قاره به ویژه در پاکستان، به معرفی و تشریح جایگاه شهریار، شاعر شهیر ایرانی به عنوان احیاگر سبک کلاسیک در عصر معاصر پرداخت و گفت: استاد شهریار در اکثر زمینه‌های حماسی، آیینی و عاشقانه در قالب کلاسیک و شعر نو اشعار زیبایی را سروده است.

خزاعی افزود: شهریار در بین مردم ایران و بسیاری از کشورها از احترام بالایی برخوردار است چون شاعری مردمی، اهل بیتی، ساده‌زیست و بااخلاق بود لذا اشعارش تا ابد ماندگار شد.

او در پایان با خواندن بیت‌هایی از محمدحسین شهریار، اظهار امیدواری کرد: در پاکستان، همانند فردوسی‌شناسان برجسته‌ای که بوده و هستند، بتوان در زمینه شهریارشناسی و معرفی این شاعر معاصر نیز اقدامات موثری انجام داد.

در پایان این نشست به فارغ‌التحصیلان زبان فارسی دوره قبل گواهینامه اعطا شد.

 ‌انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۲۰:۱۲

پس مثنوی ترکیش را نخوانده اید تا بدانید زیبایی کلام چیست، همان کتابی که در بیشتر کشورهای جهان ترجمه شده و حتی تدریس می‌شود!...