• جمعه / ۱۰ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400101006930
  • خبرنگار : 71021

«مالدیو ایران» ورود ممنوع شد

«مالدیو ایران» ورود ممنوع شد

ورود به تالاب بین‌المللی شیدوَر در کنار جزیره مارو (شیدور) برای همه گردشگران ممنوع شد. تبلیغ غیراصولی جزیره شیدور با عنوان «مالدیو ایران» حیات این پناهگاه حیات وحش را به خطر انداخته است.

به گزارش ایسنا، جزیره مارو یا شیدوَر (Shidvar) که خالی از سکنه است از مهم‌ترین پناهگاه‌های حیات وحش خلیج فارس شناخته می‌شود که محل زیست گونه‌های در معرض انقراض، از جمله لاک‌پشت پوزه‌عقابی است و ورود به آن با مجوز اداره محیط زیست و دریابانی استان هرمزگان امکان‌پذیر است.

با این وجود در سال‌های اخیر با تشبیه جزیره مرجانی با ماسه‌های سفید مارو یا شیدوَر به «مالدیو ایران» و تبلیغ غیراصولی آن به عنوان جزیره بکر و دست‌نخورده، زیست این جزیره با سفرهای انبوه، رها شدن زباله و تخریب‌های محیطی، به مخاطره افتاده است. بسیاری از گردشگران و تورها با وجود ممنوعیت سفر به این جزیره از بنادر محلی با کرایه قایق‌های ماهیگیری، خود را به این جزیره می‌رسانند و درحالی که شیدوَر فاقد هرگونه امکانات اولیه است، اما شب‌مانی‌های طولانی‌مدت دارند.

به دنبال اعتراض اداره محیط زیست استان هرمزگان با گسترش حجم این سفرها به محل زیست گونۀ در انقراض لاک‌پشت پوزه‌عقابی که حیات و روند تخم‌گذاری آن را به خطر انداخته و همچنین تقارن افزایش این سفرها با فصل مهاجرت پرندگان به تالاب شیدوَر، اداره نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تمام تورگردانان، راهنمایان تور و مجریان سفر اطلاع داد ورود به تالاب بین‌المللی شیدوَر در کنار جزیره مارو (شیدوَر) ممنوع است.   

از تورگردان‌ها، فعالان گردشگری و به‌ویژه راهنمایان درخواست شده است برای جلوگیری از اجرای برنامه‌های سفر به این مقصد و بروز هرگونه تبعات و مشکلات احتمالی بعدی، از اجرای تور به این منطقه خودداری کنند.

«مالدیو ایران» ورود ممنوع شد

تالاب شیدوَر در سال ۱۹۹۹ میلادی در کنوانسیون رامسر به‌ عنوان چهارمین تالاب بین‌المللی هرمزگان ثبت شد. جزیره کوچک شیدوَر تنها آبسنگ مرجانی حفاظت‌شده‌ کشور نیز به حساب می‌آید که در فهرست مهم‌ترین آبسنگ‌های مرجانی اتحادیه‌ بین‌المللی حفاظت و منابع طبیعی (IUCN) به ثبت رسیده است.

شیدوَر همچنین یکی از مناطق مهم تجمع پرندگان از سوی مؤسسه بین‌المللی حیات پرندگان شناخته شده است. در سال ۱۳۹۵ میلادی نیز دبیرخانه کنوانسیون گونه‌های مهاجر واقع در دفتر منطقه‌ای یونپ در بانکوک، این مکان را یکی از زیستگاه‌های مهم لاک‌پشت دریایی در اقیانوس هند و جنوب شرق آسیا معرفی کرد.

این جزیره‌ ذوزنقه‌ای‌شکل با وسعت حدود ۱٫۲ کیلومتر مربع، غیرمسکونی و خالی از سکنه است که ۹۸ هکتار از آن را پناهگاه حیات وحش و ۸۷۰ هکتار را تالاب تشکیل می‌دهد. سواحل مارو بیشتر به‌صورت صخره‌ای هستند که در بین آن‌ها، سواحل ماسه‌ای با طول ۵۰ تا ۲۰۰ متر وجود دارد.

از جمله تخریب‌هایی که در سال‌های اخیر با سفرهای غیراصولی به این جزیره و تالاب شده می‌توان به جمع‌آوری تخم پرندگان و لاک‌پشت‌های دریایی و قاچاق آن‌ها، آلودگی ناشی از تردد شناورها، آلودگی ساحل در نتیجه برنگرداندن زباله‌ها به‌ویژه از نوع پلاستیکی، برداشت بی‌رویه ماسه سفید، تخریب لانه‌ها و مرجان‌های آبی، خشکسالی و فرسایش ساحلی و صید بی‌رویه صدف اشاره کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۰ ۱۴:۱۰

چه عجب یه حرکت کوچولویی هم کردن البته احتمالا دستشون خورده ممنوع شده

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۰ ۱۴:۳۶

خدا خیرتون بده که دوستدار محیط زیست هستید

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۰ ۱۶:۳۳

بهترین کار رو انجام دادید سپاس از تصمیم گیرندگان

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۰ ۱۷:۲۱

کاشکی یه جزیره ای هم بود که یک سری از این ایرانی های همه چی نابود کن رو میذاشتن توش و حیات وحش رو به صورت انبوه ول میکردن تو اون جزیره تا نسل این نوع از انسان ها منقرض بشه!!!

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۰ ۲۰:۵۷

سلام فکر کنم تاریخ ها رو صحیح نوشتید.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۰۸:۰۴

عجیبه که درست نوشتن؟!

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۰ ۲۲:۴۴

صورت مسئله را حذف کردن بجای مدیریتش

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۱ ۰۷:۳۴

آدمیزاد پایش را هر کجا بگذارد آنجا نابود میشود به خصوص اگر ایرانی باشد.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۱ ۰۷:۴۴

متاسفم که یکعده دم از تمیزی سواحل کشورهای همسایه و قانون مندی میزنن ولی خودشون تو کشور اصلا هیچی رعایت نمیکنن وبا خودخواهی چه لطمه های جبران ناپذیری میزنن

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۱ ۱۰:۲۳

کمی سرمایه کنیم بهتر از نفت میتونیم از این جزیره در بیاریم توریسم خیلی بهتر از نفت هست امنیت نفت شکننده هست ولی توریسم همیشه هست فقط تبلیغ کنیم و کمی برسیم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۱ ۱۴:۲۶

به شتر گفتن چرا گردنت کجه ؟. گفت مگه کجام راسته ! تو روز روشن در قلب پایتخت گوشیتو ازت میقاپند یا چاقو میزارن زیر گلویت برای دارایی ات . صحبت از پژمردن یک برگ نیست ! مرگ یک قناری در قفس هم مرگ نیست ! یه روز میگفتن : ایران سرزمین دلیران و شیران ؛ الان ما ملت به چی کشورمونو میشناسیم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۰:۲۴

خدا رو شکر که این دفعه محیط زیست به موقع وارد شد تا از نابودی محیط زیست پیگیری بشه

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۵

چرا با مدیریت صحیح فرهنگ درست استفاده از طبیعت را در جامعه راه نیندازیم با ممنوعیت چیزی درست نمیشه وبعدش هم آدمها هم جزئی از طبیعتند باید استفاده کنند اما به درستی.