• چهارشنبه / ۱۵ دی ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1400101511549
  • خبرنگار : 71451

پنجمین ویژه‌نامه «منصور» منتشر شد

پنجمین ویژه‌نامه «منصور» منتشر شد

«منصور» ویژه‌نامه بیست‌وهفتمین سالگرد شهادت امیر سرلشکر منصور ستاری فرمانده فقید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.

به گزارش ایسنا، پایگاه اطلاع‌رسانی شهید ستاری هر ساله در سال‌روز گرامی‌داشت یاد و خاطره فرمانده آسمانی نیروی هوایی، ویژه‌نامه‌ای را با هدف معرفی، ترویج و اطلاع‌رسانی فعالیت‌ها، دستاوردها و معرفی ابعاد کم‌تر شناخته شده شخصیتی و عملی این شهید والامقام منتشر می‌کند.

کیمیای ناب

در نخستین بخش از این ویژه‌نامه دکتر محسن رضائی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس، به بیان توانمندی‌های شهید ستاری برای تصدی‌گری این سمت اشاره کرده و در بخشی از سخنانا خود بیان می‌کند: «هنگامی که قرار شــد فرمانده جدیدی برای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسالمی ایران انتخاب شــود، گزینه‌هــای متعددی مطرح شــد. نام شــهید بزرگوار عباس بابایی برای فرماندهی نیروی هوایی مطرح شــد و ایشان را به شــورای عالی دفاع دعــوت کردیم، آن زمان هنوز شــورای عالی امنیت ملی شــکل نگرفته بود. به ایشــان پیشــنهاد کردیم کــه فرماندهی نیروی هوایی ارتش را عهده‌دار شــوند. خب شــهید بابایی یکــی از فرماندهان، خلبانان و مدیــران توانمند و متخصص کشــور بود و به نیروی هوایی نیز اشراف و احاطه کافی داشت.

وقتی موضوع را با ایشان مطرح کردیم، شهید بابایی فرمودند نه شهید منصور ستاری از من برای این سمت لایق‌تر هستند. پس از مشــورت‌ها و ارزیابی‌های فراوان، همگی به این باور رســیدیم که شهید ســتاری از تخصص، تعهــد و توانایــی بســیار بالایی برخوردار هســتند و می‌تواننــد ایــن کار را به خوبی عهده‌دار شــوند.»

دار دل

در بخش دیگری از پنجمین ویژه‌نامه، مشاور فیلم‌نامه فیلم سینمایی منصور، در یادداشتی به بیان ویژگی‌ها و ابعادی از روحیات و شخصیت فرمانده فقید نهاجا پرداخته است. در بخشی از یادداشت پرویز کرمی می‌خوانیم: «منصور ســتاری مهم اســت؛ برای همه ما. اما آن‌چه ازاو مهم‌تر اســت، الگوی منصور ســتاری است. انســان فانی اســت اما رفتار و کردارش ریشه در ابدیت دارد. با مشــاهده دست‌نوشته‌هایش ودیدن فیلم‌ها و آثار او دریافتم که شهید ستاریشعارهای زیادی داشت، اما آن را آرام و بی صدادر دفتر یادداشــت و خاطراتش می نوشت که اول از همه، خودش حواس‌اش به آنها باشــد.»

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، مشــتاقانه و متواضعانه، مهمان این شماره از ویژه‌نامه «منصور» است و به پرسش‌هایی درباره شهید ستاری پاســخ می‌دهد و از دوران دفاع مقدس، نــکات و خاطراتی بیان می‌کند که جذاب، شــنیدنی و البته خواندنی اســت. امیر سرتیپ ســید عبدالرحیم موســوی فرمانده کلارتش جمهوری اســامی ایــران مهمان منصور در این گفتوگوی صمیمی است و از ویژگیهای فردی، نظامی و شخصیتی شــهید ســتاری می‌گوید.

الگوی امروز

همچنین امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده سابق نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و معاون کنونی هماهنگ کننده ارتش جمهوری اســامی ایران دیگر مهمان پنجمین شماره از ویژه‌نامه «منصور» است. فرمانده ای که ســال های دفــاع مقدس را به عنوان تکاور نیــروی دریایی ارتش جمهوری اســامی ایران حضوری اثرگذار داشــته و افتخارآفرینی‌هــای ارزنــده‌ای را به یادگار گذاشته اســت. گفت و گو با امیر دریادار ســیاری، درباره ویژگی‌های شــخصیتی، نظامی و فردی شهید ســتاری را در این ویژه‌نامه بخوانید.

فیلم سینمایی منصور چگونه ساخته شد؟

این شماره از ویژه‌نامه، به چگونگی شکل‌گیری ایده، نگارش فیلم‌نامه و در نهایت آغاز پروژه فیلم سینمایی منصور پراخته است. فیلمی به کارگردانی سیاوش سرمدی و تهیه‌کنندگی جلیل شعبانی از تولیدات سازمان سینمایی اوج، که ابتدا با نام اوج ۱۱۰ کلید خورد و در ادامه، به «منصور» تغییر نام داد. به همین بهانه، مشاور و مسوول تحقیق و پژوهش فیلمنامه این فیلم، نکاتی درباره آن بیان می‌کند.

فراموش ناشدنی

در پنجمین شماره از ویژه نامه منصور، امیر سرتیپ واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اســلامی ایــران، که از خلبانان تیزپرواز دفاع مقدس اســت و دراین دوران فرصت و تجربه شــهید ستاریرا داشته، از ویژگی های منحصر به فرد اینشهید والامقام می‌گوید.

بدل به عمل

همچنین امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مهمان دیگر این شماره از ویژه‌نامه است و در گفتاری، به بیان نکاتی راجع به شهید منصور ستاری و الگوی عملی و شخصیتی این شهید والامقام پرداخته است.

در ویژه‌نامه پنجم «منصور»، اسناد دیده‌ نشده‌ای از تقدیر اولین فرماندهان شهید ستاری تا چگونگی نشستن نشان درجه یک فتح بر سینه ستاری، توسط فرمانده معظم کل قوا برای نخستین بار منتشر شده است.

همچنین مطالب متنوع و خواندنی دیگری از زبان همسنگران این شهید والامقام، گزارش‌هایی درباره اقدامات و رویکردهای او در دوران دفاع مقدس و پس از آن برای تعامل بین‌المللی، خودکفایی و سربلندی ایران آمده که در نسخه دیجیتال این ویژه‌نامه قابل مشاهده است.

متن کامل و مفصل گفت‌وگوها، یادداشت‌ها و گزارش‌های منتشر شده در پنجمین شماره از ویژه‌نامه منصور را می‌توانید در نسخه دیجیتال این ویژه‌نامه و در پایگاه اطلاع‌رسانی شهید ستاری مطالعه کنید. نسخه دیجیتال پنجمین شماره ویژه نامه «منصور» از این‌جا دانلود و مطالعه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha