• دوشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400102720234
  • خبرنگار : 50455

رئیس مجتمع عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی:

مهم ترین پیام بیانیه گام دوم، تمدن سازی نوین اسلامی است

مهم ترین پیام بیانیه گام دوم، تمدن سازی نوین اسلامی است

ایسنا/قم دبیر علمی کنگره و رئیس مجتمع عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی گفت: مهم ترین پیام بیانیه گام دوم این بود که در ۴۰ سال دوم انقلاب به دنبال تمدن سازی نوین اسلامی باشیم و الگوسازی و انتقال این تفکر به خارج از کشور و بین المللی کردن بیانیه گام دوم یکی از رسالت‌های کنگره بود.

در نشست خبری کنگره بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی از منظر قرآن و حدیث که امروز با حضور اصحاب رسانه در سالن عارف الحسینی مجتمع امام خمینی برگزار شد دکتر محمد علی رضایی اصفهانی دبیر علمی کنگره و رئیس مجتمع عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی با بیان اینکه کنگره بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی از منظر قرآن و حدیث از اسفند ۱۳۹۷ شروع به کار کرد، گفت: کمتر از یک ماه بعد از صدور بیانیه گام دوم در بهمن ۹۷ توسط مقام معظم رهبری کنگره اعلام و مقدمات آن فراهم شد البته شرایط کرونا هم باعث تأخیر شد و حدود ۳سال به طول انجامیده و همین وقفه هم برکت و عظمت کنگره را افزود.

رضایی لبیک گویی به مقام معظم رهبری، جریان سازی گفتمان بیانیه گام دوم در بین فرهیختگان، مستند سازی بیانیه بر اساس قرآن و سنت، تولید آثار و ادبیات خاص بیانیه برای آموزش و پژوهش، بین المللی کردن پیام بیانیه (تمدن سازی) و چهار جلد مقالات به ۱۶ زبان غیر فارسی تولید شد را چهار ثمره و نتیجه مهم کنگره اعلام کرد.

 وی ادامه داد: مهم ترین پیام بیانیه گام دوم  این بود که در ۴۰ سال دوم انقلاب به دنبال تمدن سازی نوین اسلامی باشیم و الگوسازی و انتقال این تفکر به خارج از کشور و بین المللی کردن بیانیه گام دوم یکی از رسالت‌های کنگره بود.

رضایی افزود: شورای سیاست گذاری و شورای علمی کنگره از شخصیت‌های بزرگ حوزوی و دانشگاهی همچون آیت الله اعرافی رئیس حوزه‌های علمیه و دکتر عباسی رئیس جامعه المصطفی و بسیاری از بزرگان دیگر تشکیل شد.

دبیر علمی کنگره بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی از منظر قرآن و حدیث در خصوص تعداد آثار ارسالی به کنگره که با توجه به شرایط کرونایی آمار بسیار مطلوبی است، تصریح کرد: از ۱۶۹۶ چکیده ارسالی۱۰۸۲ مقاله به کنگره رسید و بعد از ارزیابی‌ها و اصلاحات ۹۵۸ مقاله پذیرفته شد و در مجموع ۲۸۲ مقاله و در واقع یک چهارم مقالات در ۲۲ جلد به چاپ می‌رسد.

رضایی بیان کرد: مقالات کنگره توسط بیش از ۸ نفر از اساتید جامعه المصطفی و مراکز دیگر ارزیابی شده است و بیش از ۲۰ مرحله در مسیر ارزیابی مقالات کنگره تا چاپ آثار صورت گرفته است.

رئیس مجتمع عالی قرآن و حدیث با بیان اینکه هفت مجله منتشر کننده مقالات این کنگره هستند، اظهار کرد: چهار مجله علمی- پژوهشی همچون مجله علمی قرآن و علم، مجله مطالعات قرائت قرآن، مجله قرآن پژوهی خاورشناسان و مجله علوم حدیث تطبیقی مجموعا ۴۲ مقاله از کنگره را به چاپ می‌رسانند همچنین سه مجله تخصصی قرآنی شامل مجله تخصص قرآن و علوم، مجله تخصصی مطالعات قرآن پژوهی نور وحی از مجلات منتشر کننده مقالات کنگره هستند.

رضایی  یکی از نوآوری‌های این کنگره را برگزاری ۸ کرسی علمی- ترویجی عنوان کرد و گفت: در طی سه سال ۱۶۳ پیش نشست برگزار شد که با توجه به شرایط کرونایی اکثر پیش نشست‌ها به صورت مجازی بوده است و در قالب یک جلد، تولید محتوا شد و همچنین ۴۰ کارگاه‌ مقاله نویسی در سطح دیگر شهرستان‌ها برگزار شد.

وی توضیح داد: کمیته علوم انسانی با ۳۸۷ مقاله، کمیته دانش‌های قرآنی و حدیثی با ۱۶۰ مقاله و کمیته سبک زندگی قرآنی و حدیثی با ۱۵۲ مقاله، کمیته بین الملل با ۱۴۴ مقاله و کمیته آینده پژوهی با ۱۰۹ مقاله و کمیته تمدن با ۱۰۵ مقاله و کمیته بانوان و همچنین کمتیه عقلانیت از کمیته‌های علمی کنگره هستند.

رضایی در خصوص مقالات غیر فارسی کنگره بیان کرد: مجموعه مقالات غیر فارسی چهار جلد از ۱۶ زبان را به خود اختصاص داده است و ۵۶ مقاله به زبان انگلیسی، ۵۵ مقاله به زبان اردو و همچنین مقالاتی به زبان‌های روسی، فرانسه، آلمانی و عربی، بنگالی، تاجیکی و برمه‌ای از جمله مقالاتی بوده که به کنگره ارسال شده است.

وی متذکر شد: با توجه به اینکه نگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ملی است اما چون می‌توانست پیام آن به عنوان الگو به خارج از کشور صادر شود به این سمت حرکت کردیم که مقالاتی را از زبان‌های غیر فارسی هم دریافت کنیم و  حتی روز برگزاری همایش به صورت مجازی در برخی کشورها برگزار می‌شود.  

رضایی عنوان کرد: ۴۰ مرکز علمی و فرهنگی با کنگره همکاری کردند و کنگره به صورت  ISC پایگاه استنادی جهان اسلام ثبت شده است.

وی ویژگی‌های برجسته این کنگره را استقبال گسترده از نهادهای مختلف، توجه به ابعاد مختلف بیانیه در کمیته‌ها و تشکیل کمیته ویژه بین الملل، همکاری اساتید حوزه و دانشگاه، جوان گرایی (چرا که بسیاری از نویسندگان مقالات ارسال شده از جوانان بودند) معرفی کرد.

رضایی در پایان به سابقه برگزاری کنگره‌های ملی و بین المللی در مجتمع قرآن و حدیث افزود: کنگره بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی از منظر قرآن و حدیث پنجمین کنگره‌ای است که در مجتمع قرآن و حدیث به ثمر می‌رسد و دارای گواهی ISC است.

لازم به ذکر کنگره بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی از منظر قرآن و حدیث احتمالا ۲۸بهمن ماه در تالار قدس مجتمع امام خمینی برگزار می‌شود.

در ادامه نشست سید یوسف موسوی معاونت پژوهش مجتمع عالی قرآن و حدیث گفت: ۵ کمیته را مختص برگزاری این همایش تشکیل دادیم که شامل  کمیته اجرایی، کمیته علمی، کمیته تشریفات و کمیته پشتیبانی است و همچنین یک کمیته هماهنگی هم در سطح کل جامعه المصطفی به صورت کمیته هماهنگی ستادی تشکیل شد و تا امروز در خصوص برگزاری همایش ۵۴ جلسه برگزار شده است.

موسوی با بیان اینکه کنگره بیش از ۳۰ اثر خواهد داشت گفت: این آثار ۲۲ جلد کتاب را در برمی‌گیرد که در انتشارات جامعه المصطفی در دست چاپ است و در زمان برگزاری کنگره رونمایی خواهد شد و همچنین ۷ مجله در دست چاپ  و یک نرم افزار کنگره که در حال آماده سازی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha