• یکشنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1400110301599
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

فراهم شدن ارتقای بستر جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های استان

فراهم شدن ارتقای بستر جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های استان

ایسنا/سیستان و بلوچستان همزمان با افتتاح مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی در اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی بستر افزایش جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه های سراسر استان فراهم خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی با ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان در راستای مهیا کردن بستر افزایش جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه های استان گفت وگو کرد.

سعیدی در این دیدار خاطرنشان کرد: نخستین مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی در کشور در محل اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان، جهت جذب پژوهش ها و دیدگاه های علمی برای پیدا کردن راهکارهای عالمانه و کاهش آسیب های احتمالی مترتب بر حضور غیرقانونی اتباع در استان و آموزش این قشر دایر شده است.

وی افزود: در شرایط کنونی به جهت جهانی شدن اقتصاد، فرهنگ و فناوری، جذب دانشجویان خارجی موجب مشارکت فعال در روند جهانی شدن تولید علم و تسهیل انتقال فناوری و غنی شدن فرآیند آموزش در کشور می شود علاوه بر آن جذب دانشجوی خارجی یکی از  معیارهای مهم در رنکینگ سطح بین‌المللی بوده و نقش کلیدی در ارتقاء سرمایه انسانی و توسعه کشوردارد.

وی ادامه داد: مهیا بودن بستر جغرافیایی سیستان و بلوچستان به لحظ همسایگی با دو کشور افغانستان و پاکستان و همچنین نگاه فرصت محور استاندار و این اداره نسبت به مهیا شدن بستر جذب نخبگان علمی و اقتصادی از بین اتباع خارجی در استان طلب می کند رابطه میان این ادراه کل با موسسات آموزش عالی بیش از پیش تقویت گردد.

سعیدی گفت: به دلیل ممنوع بودن سیستان و بلوچستان به لحاظ اسکان اتباع خارجی در استان همواره بیشتر نگاه ها به این قشر نگاهی صرفأ امنیتی بوده است اما با توجه به رویکرد دولت در خصوص داشتن دیدگاهی رئوفانه اسلامی و انسانی به مهاجرین لازم است، از این پس ضمن رعایت ملاحظات امنیتی، به این قشر نگاهی واقع گرایانه و فرصت محور به ویژه در جهت رفع ممنوعیت جذب دانشجو داشت کما اینکه تاکنون تلاش های زیادی در راستای رفع این معضل انجام شده است و امید می رود به دنبال موافقت نظر مثبت شورای تامین استان و کمیته ساماندهی اتباع خارجی رفع ممنوعیت جذب دانشجو در کمیته دائمی سازمان امور بین الملل دانشجویان خارجی نیز مورد تایید قرار گیرد.

سعیدی خاطرنشان کرد: با توجه به بافت متنوع و متکثر در استان لازم است تدابیری اندیشیده شود تا اساتید دانشگاه های استان در خصوص تعیین موضوع پایان نامه های دانشجویان اتباع خارجی ملاحظات بیشتری در نظر بگیرند.

فراهم شدن ارتقای بستر جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه های استان

رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز ضمن قدردانی و تشکر از نگاه مثبت اندیش آقای سعیدی در حوزه جذب و تربیت سرمایه انسانی خارج از کشور بیان کرد: جذب دانشجویان خارجی، یکی از مهم‌ترین سیاست‌های پیشرفت و توسعه در کشورهای علمی دنیا به حساب می‌آید و پرداختن بیشتر به این موضوع نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی استان در دانشگاه های سیستان و بلوچستان تاکنون مغفول بوده که امید می رود با دیدگاه علمی و مصلحت اندیش مدیریت جدید اداره کل اتباع خارجی این معضل رفع و شاهد پیشرفت در حوزه علمی و جذب دانشجویان نخبه خارجی در دانشگاه های استان باشیم.

دکتر رضایی افزود: متاسفانه با شیوع گسترده کووید 19 در سراسر کشور های جهان، دانشگاه سیستان و بلوچستان هم در بحث پذیرش و جذب دانشجو خارجی با کاهش چشمگیری مواجه بوده است و امید می رود با انجام واکسیناسیون گروهی در ترم تحصیلی جدید شاهد افزایش ثبت نام دانشجویان خارجی در این دانشگاه باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به ورود طالبان به کشورافغانستان و مشکلات حاکم در کشور مذکور، در صورت رفع ممنوعیت از تمام دانشگاه های استان قطعأ زمینه برای جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه های استان مهیا می شود.

رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این دانشگاه همواره با دانشجویان خارجی که وارد دانشگاه می شوند با احتیاط و آکادمیک دانشگاهی برخورد می کند و تمام بستر های لازم در حوزه رشته های تحصیلی و امکانات رفاهی و تحصیلی برای دانشچویان خارجی را فراهم کرده است.

دکتر رضایی بیان کردند: اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی می تواند تاثیر شگرفی در خصوص اطلاع رسانی در خارج از مرزهای ایران در حوزه جذب دانشجوی خارجی داشته باشد و قطعا تعامل همسو این ارگان با مراکز آموزش علی می تواند زمینه را برای ارتقا منابع علمی و اقتصادی در استان فراهم کند.

وی گفت: هزینه تحصیل برای دانشجویان خارجی در دانشگاه ها گزاف است و بسیاری از دانشجویان این دانشگاه به دلیل آنکه دانشجوی تمام وقت محسوب می شوند، نمی توانند برای تامین هزینه های تحصیل و معیشت خودشان در مشاغل تمام وقت مشغول به کار شوند لذا اکثریت آنها با مشکل تامین شهریه مواجه هستند و لازم است در این خصوص نیز از حمایت های سازمان های ببین الملل نیز بهرمند شد.

در پایان این جلسه مقرر شد جهت ادامه تعاملات محورهایی که تحقیق و پژوهش در آنها برای اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی حائز اهمیت است احصاء شده و به امور بین الملل دانشگاه تقدیم تا از ظرفیت دانشجویان و اساتید رشته های مرتبط استفاده و پایان نامه ها و طرح های پژوهشی برون سازمانی به این سمت هدایت شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha