• یکشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1400111712860
  • منبع : نمایندگی گیلان

کوتاه شدن دست دلالان از برنج، نیازمند تدابیر جدید دولت

کوتاه شدن دست دلالان از برنج، نیازمند تدابیر جدید دولت

ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه گفت: برای اینکه ارزش افزوده تولید برنج به کشاورزان ما برسد و دست دلالان در این مساله کوتاه شود،دولت باید تدابیر جدیدی بیاندیشد.

مهرداد محمدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شخم زمستانه در شالیزارهای این شهرستان در حال است و به کشاورزان نیز توصیه می کنیم از آب بارش های موجود استفاده بهینه کنند.

وی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی برنامه دارد تا میزان تولید برنج سفید آستانه را افزایش دهد، ادامه داد: استفاده درست از نهاده های کشاورزی و استفاده از ارقام بهتر می تواند در افزایش تولید برنج موثر باشد.

محمدی، افزایش کشت ارقام پرمحصول را یکی دیگر از راهکارهای افزایش تولید برنج آستانه عنوان کرد و افزود: برنامه داریم در سال زراعی پیش رو مقدار بذر بیشتری از رقام پرمحصول را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته ارقام پرمحصول چندان کیفی نبودند اما بذر ارقام پرمحصول کنونی با کیفیت هستند و برنجکاران نیز استقبال بیشتری برای کشت این نوع از ارقام برنج در مزارع خود دارند.رقمی که در آستانه کشت می شود، همانند دیگر شهرستانهای گیلان از نوع هاشمی است.

مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه در خصوص قیمت فعلی برنج تصریح کرد: متاسفانه کشاورزان ما محصولشان را بسیار پایین تر از قیمت کنونی فروختند و در حال حاضر فقط برای خود مصرفی برنج در دست دارند. برای اینکه ارزش افزوده تولید برنج به کشاورزان ما برسد و دست دلالان در این مساله کوتاه شود،دولت باید تدابیر جدیدی بیاندیشد.

وی با بیان اینکه سیاست وارد نکردن برنج خارجی بسیارکار خوبی است، ادامه داد: چنین برنامه ریزی هایی باید تداوم داشته باشد و سیاست های جدید نیز در جهت حمایت از برنج داخلی و کشاورزان استان نیز اعمال شود تا برنجکاما بتواند محصولشان را بدون بدون واسطه بتواند بفروشد.

محمدی تصریح کرد: کشاورزان برنج را با قیمت هر کیلو ۳۰ هزار تومان فروختند این در حالیست که هم اکنون قیمت این محصول به بیش از ۶۰ هزار تومان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه کشاورز ناچار است به دلیل بدهی هایی که در زمان کشت محصول به بار آمده است، بلافاصله پس از برداشت آن را بفروشد زیرا طلبکارش منتظر پول است افزود: اگر تمهدیداتی در این خصوص اندیشیده و کشاورزان هنگام کاشت و داشت پول نقد داشته باشند دیگر مقروض نمی شوند و می توانند محصول خود را به موقع بفروشند.

محمدی با اشاره به اینکه برنامه داریم افزایش تولید برنج داشته باشیم، بیان کرد: زهکشی مزارع، احداث ایستگاه پمپاژ جدید و تسطیح اراضی در صورت تامین اعتبار از جمله اقداماتی است که در جهت تحقق این هدف مهم موثر باشد.

مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه گفت: این شهرستان ۲۳ هزار و ۵۷۰ هکتار شالیزار دارد و آستانه برندی معبر برای بهترین برنج کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha