• چهارشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۶:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1400120403510

داستان عزل یک فرماندار و حواشی آن

داستان عزل یک فرماندار و حواشی آن

ایسنا/کرمان عزل فرماندار رفسنجان و حواشی آن سبب شد مسئولان اگر سِمَت را سپر بلای خود می‌دانند، متوجه شوند همین سِمَت در کمتر از یک روز، خود می‌تواند بلای جان شود.

روز دوشنبه دوم اسفندماه نشست خبری در محل فرمانداری رفسنجان با حضور علی اکبر پورمحمدی، سرپرست فرمانداری رفسنجان و اهالی رسانه برگزار شد؛ نشستی که با ایجاد مشاجره لفظی میان فرماندار رفسنجان و یکی از خبرنگاران به نقل دیگر نشست‌ها و محافل تبدیل شد.
قبل و بعد از ویدئوی سی‌وچند ثانیه‌ای فرماندار چه گذشت؟
ویدئوی سی‌وچند ثانیه‌ای منتشرشده در فضای مجازی و رسانه‌ها نشان می‌دهد تمام این ماجراها و حواشی بر سر یک طرح انتقال آب و شتری است که جلوی پای فرماندار کشته شده اما خواندن اظهارات قبل و بعد از این سی‌وچند ثانیه هم خالی از لطف نیست.
ماجرا از آن لحظه‌ای آغاز می‌شود که خبرنگار از فرماندار رفسنجان در خصوص انتقال پساب مجموعه فرهنگی تفریحی ورزشی بانوان خجسته آگاه رفسنجان که از طریق یک خط لوله از بستر رودخانه به باغات اسلام‌آباد منتقل شده است سوال می‌پرسد و و این اقدام وی را غیرقانونی و بر اساس رابطه‌ای که با مالک این مجموعه داشته می‌خواند.
پورمحمدی در پاسخ به این خبرنگار با اشاره به این که یکی از مشکلات منطقه مشکل آب کشاورزی است بیان کرد:« در این رابطه چندین جلسه با کشاورزان رفسنجان برگزار شده و نظراتشان را جویا شدیم و به این نتیجه رسیدیم که اصلاح قوانین تعادل بخشی آب یعنی مواد ۲۷ و ۲۸ این قانون می تواند کشاورزی پسته را در رفسنجان نجات دهد و به سمت بهبودی و رونق سوق دهد.»
وی افزود:« طبق این ماده‌های قانونی می‌توان آب را از منطقه‌ای که زمین مرغوب ندارد با لوله کشی به سمت منطقه ای در همان شهرستان که دارای اراضی مرغوب و مفید است هدایت کرد که بهره وری بالایی دارد لذا این مطالبه به حق کشاورزان را از طریق آب منطقه ای استان کرمان پی گیری کردیم و امیدواریم به نتیجه خوبی برسیم. بدیهی است که نباید آب در منطقه ای که زمین مطلوب و مرغوب نیست هدر رود.»
فرماندار رفسنجان همچنین خاطر نشان کرد: «در ۳۰ درصد چاه‌های رفسنجان، انتقال آب بر اساس "ماده ۲۷ انتقال آب" انجام می‌گیرد و عده ای با اجازه سازمان های مربوطه و یا حکم دادگاه، آب را انتقال داده‌اند.»
پس از این توضیحات و توضیحات دیگری که توسط مسئولی دیگر در این نشست ارائه شد خبرنگار قانع نشده و پرسش « آیا حقیقت دارد که شما به خاطر این که روز اول که وارد فرمانداری شدید به خاطر شتری که برای شما قربانی کردند مجوز این کار را صادر کردید؟» مطرح کرد.
فرماندار رفسنجان پاسخ داد:«کشتند که کشتند، مگر من گفتم بکشند» اما با تکرار این سوال از طرف خبرنگار پورمحمدی پاسخ داد:«اگه یک بار دیگه تکرار کنی توی دهنت می‌زنم، حواست باشه!» و سپس در ادامه سخنانش گفت: «با هزار و یک زحمت باید یک سرمایه گذار را در این شهر نگه‌داشت تا بلکه بتوان به مدد مشارکت و سرمایه‌گذاری آنان ، برخی مشکلات عدیده شهرستان از قبیل بیکاری و … را حل و فصل نمود.»
وی اضافه کرد: «در حالی که نه تنها باید سرمایه‌گذار را سرد و طرد نکرد بلکه باید به دنبال او دوید و امنیت لازم را برای وی تامین کرد آن وقت افرادی پیدا می‌شوند که این‌گونه می‌خواهند جلوی پیشرفت شهرستان را بگیرند و بنده با کسی که بخواهد مانع رشد و پیشرفت شهرستان شود برخورد خواهم کرد.»
البته اهالی رسانه و خبرنگاران رفسنجان می‌گویند در پیگیری طرح انتقال آب از علی احمدی‌پور، مدیر سابق منابع آب شهرستان رفسنجان پاسخی دریافت نکردند تا اینکه اواخر ماه گذشته وحید حسیبی به عنوان سرپرست مدیریت منابع آب شهرستان رفسنجان معرفی شد.

برخی‌ از واکنش‌های اهالی رسانه و مسئولین به این ماجرا

انتشار این ماجرا و ویدئوی مذکور واکنش بسیاری افراد از جمله اهالی رسانه و مسئولین کشوری را برانگیخت؛ از جمله این واکنش ها می توان به واکنش ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اشاره کرد که در صفحه شخصی خود نوشت:« دهان خبرنگار می‌زنید؟ قرار بود مردم ولی‌نعمت مسئولان باشند، خبرنگار هم صدای مردم است، گوش و چشم مردم. فیلمی در شبکه های اجتماعی دست به دست می‌شود که فرماندار رفسنجان به یک خبرنگار توهین می‌کند. باید اصل ماجرا را جویا شد و حتما پیگیری خواهیم کرد، فرضا پای تمایلات شخصی هم وسط باشد باز این مسئولان هستند که باید سعه صدر و عفت گفتار داشته باشند.»
داستان عزل یک فرماندار و حواشی آن
همچنین عباس تقی‌زاده، مدیرکل روابط عمومی استانداری کرمان، نیز در واکنش به این ماجرا در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشته است:« به عنوان عضو کوچکی از روابط عمومی، متعهد به دفاع از فعالیت‌های خبرنگاران و آزادی بیان هستم.خبرنگار مهمترین ناظر بر مدیران و صدای جامعه است.رسانه‌ها از مولفه‌های مهم قدرت سیاسی هستند و بر حیات سیاسی آنها تاثیرگذار.برخورد توهین آمیز با خبرنگاران پذیرفتنی نیست و محکوم است.»

داستان عزل یک فرماندار و حواشی آن


سخنگوی دولت نیز به این ماجرا واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت: «دوران بدزبانی با خبرنگاران گذشته است؛ دولت مردمی، پاسخگو و حفظ کرامت خبرنگاران از سوی دولت‌مردان ضروری است.»

داستان عزل یک فرماندار و حواشی آن


خانه مطبوعات استان کرمان نیز در اطلاعیه پیگیری این موضوع را اعلام کرد؛ در این اطلاعیه همچنین آمده است:« بر همین مبنا مدیرعامل خانه مطبوعات استان کرمان حسب وظیفه ذاتی خانه در دفاع از آزادی بیان و دفاع از حقوق خبرنگاران، مذاکراتی را با استاندار محترم، سرپرست محترم معاونت سیاسی، امنیتی استانداری و مدیرکل روابط عمومی استانداری انجام (داد) و ضمن ابراز تاسف از «رفتار ناشایست» سرپرست فرمانداری، خواستار انجام اقدامات لازم و ضروری در مواجهه با این موضوع شد.
خانه مطبوعات استان کرمان ضمن غیرقابل توجیه دانستن رفتار سرپرست فرمانداری رفسنجان، پیگیری‌های خود را تا رسیدن به نتیجه قابل قبول ادامه خواهد داد.»

دستور عزل فرماندار رفسنجان رسید

این واکنش‌ها از طرف افراد و رسانه‌های مختلف ادامه داشت تا اینکه صبح روز سه شنبه، سوم اسفندماه، دستور عزل فرماندار رفسنجان از طرف وزیر کشور به صورت مستقیم صادر شد.

ماجرا همین‌جا ختم نشد و این موضوع دست‌مایه سوءاستفاده بیگانگان قرار گرفت تا جایی که صبح امروز چهارم اسفندماه تصویری از توئیتی منتسب به استاندار کرمان پخش شد؛ در این توئیت نوشته شده بود:« با دستور مستقیم ریاست جمهوری با فرماندار رفسنجان برخورد جدی انجام گرفت. ایشان به مدت ده روز از حقوق و مزایای مدیریت محروم خواهند شد و در صورت تکرار رفتار برخورد جدی‌تر انجام خواهد شد.»

داستان عزل یک فرماندار و حواشی آن


این توئیت بار دیگر آتش ماجرای روز گذشته را شعله‌ور کرده و مخاطبان را به سردرگمی وا داشت؛ پس از پیگیری‌های ایسنا در خصوص این توئیت از عباس تقی‌زاده، مدیرکل روابط عمومی استانداری کرمان به دلیل بودن استاندار کرمان در هواپیما و در دسترس نبودن وی خبر انتخاب سرپرست فرمانداری رفسنجان در تکذیب غیرمستقیم این توئیت و پس از گذشت ساعتی و مصاحبه با زینی‌وند خبر جعلی‌بودن این حساب کاربری و تکذیب این توئیت منتشر شد؛ همچنین استاندار کرمان تأکید کرد که در توئیتر حساب کاربری ندارد.
این موضوع سبب شد تا به مسئولینی که سِمَت خود را سپر بلای خود می‌دانند ثابت شود گاهی این سِمَت در کمتر از یک روز، خود می‌تواند بلای جان شود.
ایجاد امیدواری در دل اهالی رسانه و حتی مردم در احقاق حق خود پس از این حمایت مسئولین رده بالای کشوری از نکات مثبت این جریان و غیرقابل انکار است؛ از طرفی اقدام فرماندار رفسنجان نیز در برخورد با خبرنگار هیچ توجیهی ندارد اما فراموش نشود وظیفه رسانه منتشر کردن تمامی وقایع یک ماجرا و سپس گذاشتن قضاوت بر عهده مخاطب است.
انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha