• سه‌شنبه / ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۰:۱۰
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1400120907449
  • خبرنگار : 71461

هدف بعثت تربیت و بیداری انسان‌ها بود

هدف بعثت تربیت و بیداری انسان‌ها بود

یک کارشناس مذهبی با اشاره به اهمیت مبعث رسول اکرم(ص) در تربیت و بیداری انسان‌ها گفت: از سوی خداوند متعال افرادی در طول تاریخ مبعوث می‌شدند تا فطرت‌ها را به پاکی خود بازگردانده و با تربیت صحیح انسان‌ها، اخلاق‌مداری و انسانیت را حاکم کنند و مبعث رسول اکرم(ص) نمونه‌ای از آن است.

حجت‌الاسلام طاهر قلی‌زاده محمدی - کارشناس مذهبی و پژوهش‌گر اهل‌بیت(ع) – در گفت‌وگو با ایسنا به بهانه مبعث رسول اکرم(ص) و اهمیت این روز گفت: از مسائل مهم در طول تاریخ بشریت که مورد توجه اندیشمندان و انسان دوستان بوده را می‌توان مسائل مربوط به حوزه تعلیم و تربیت دانست.

وی ادامه داد: تعلیم و تربیت، به هر اندازه که حساب شده و غنی‌تر صورت بگیرد افرادی ساخته خواهند شد که می‌توانند تحولاتی عظیم و مفید را برای خود و خانواده‌ای که تشکیل خواهند داد و نیز یک جامعه پاک رقم بزنند؛ تحولاتی که افراد و نسل‌های بسیاری را می‌تواند تحت تاثیر قرار داده و مسیر زندگی‌های زیادی را دست خوش تغییرات کند.

حجت‌الاسلام محمدی ابراز کرد: این تاثیرگذاری منحصر در زندگی دنیوی نخواهد بود بلکه می‌توان گفت شیوه‌ای که با آن تربیت صورت گرفته و در نتیجه‌ی آن، بصیرت و آگاهی حاصل شده است، باعث تغییر درجات معنوی و جایگاه انسان‌ها نیز خواهد شد و زندگی پس از مرگ را نیز دستخوش دگرگونی خواهد کرد.

این کارشناس مذهبی یادآور شد: چنانکه خداوند متعال به اهمیت اندیشه‌های تربیت‌یافته و وجودهایی که با علم و معرفت زینت پیدا کرده‌اند چنین اشاره می‌فرماید: «هَلْ یَسْتَوِی الَّذینَ یَعْلَمُونَ وَ الَّذینَ لا یَعْلَمُونَ إِنَّما یَتَذَکَّرُ أُولُوا الْأَلْبابِ [زمر/ ۹] آیا کسانی که معرفت و دانش دارند و کسانی که بی‌ بهره از معرفت و دانش‌ اند، یکسانند؟ فقط خردمندان متذکر می‌ شوند.»

حجت‌الاسلام قلی‌زاده بیان کرد: در این آیه شریفه خداوند متعال به دنبال بیان این حقیقت است که بین افرادی که به درستی تربیت شده‌اند و به معرفت و دانش دست یافته‌اند و کسانی که چنین نیستند تفاوت است و نمی‌توان این دو گروه را هم رتبه دانست.

وی افزود: البته به استناد آیه ۳۰ از سوره مبارکه «روم» که خداوند می‌فرماید: «فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنیفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتی‌ فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْها لا تَبْدیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ» می‌توان ادعا کرد که در خلقت تمامی انسان‌ها، پاکی و دوست‌دار حقیقت بودن قرار داده شده است و در تمامی انسان‌ها این قابلیت وجود دارد که بتوانند بر اساس روحیه حقیقت‌طلبی که دارند در مسیر تربیت و ارتقای کمالات علمی و معرفتی قرار بگیرند.

این پژوهشگر اهل‌بیت(ع) خاطرنشان کرد: متأسفانه گاهی اوقات حوادثی ایجاد می‌شود که انسانِ دوست‌دار حقیقت، در مسیری قرار می‌گیرد که دیگر، رسیدن به کمالات انسانی ایده‌آل آن نبوده و به دنبال آن نخواهد بود بلکه ممکن است در مقابل آن موضع‌گیری منفی نیز داشته باشد.

حجت‌الاسلام محمدی ابراز کرد: اتفاقی که در گذشته و حال در قالب‌های مختلف شاهد آن بوده‌ایم. از باب نمونه می‌توان انسان‌هایی را دید که برخلاف فطرت انسانی دست به کارهایی می‌زدند که بسیاری نسبت به آن سرافکنده شده و از آن اعلام انزجار کرده‌اند. از آن جمله، زنده به گور کردن دختران و یا در عصر حاضر حاکمیت پول و سرمایه‌داری بر جهان را می‌توان مورد اشاره قرار داد که برای رسیدن به سود مالی بیشتر، با جان مردم جهان به شکل‌های مختلف بازی می‌کنند؛ رفتارهایی که برخلاف فطرت پاک انسانی بوده و طبعی که آلوده نشده باشد این گونه رفتارها را نخواهد پذیرفت. لذا از سوی خداوند متعال افرادی در طول تاریخ مبعوث می‌شدند تا فطرت‌ها را به پاکی خود بازگردانده و با تربیت صحیح انسان‌ها، اخلاق‌مداری و انسانیت را حاکم کنند.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: چنانکه در خطبه اول نهج‌البلاغه، امیرالمومنین علی علیه السلام به این حقیقت چنین اشاره می‌فرمایند: «خداوند، پیامبرانش را در میان آنها مبعوث کرد و رسولان خود را پی در پی به سوی آنان فرستاد تا پیمان فطرت را از آنها مطالبه کنند و نعمت‌های فراموش شده الهی را به آنان یادآوری نمایند و با ابلاغ دستورات او حجّت را بر آنها تمام کنند و گنج‌های پنهانی عقل‌ها را برای آنها آشکار سازند و قدرت خدا را به آنها نشان دهند.»

حجت‌الاسلام محمدی اظهار کرد: این مطلوب، یقینا حاصل نمی‌شد مگر از سوی کسانی که خود به بهترین نحو ممکن بر اساس فطرت الهی رفتار و به گنج‌های پنهانی عقل‌ها دسترسی داشته باشند و بتوانند اخلاق‌مداری و انسانیت را به معنای حقیقی ترویج کرده و اسباب تربیت انسان‌ها را فراهم آورند.

وی در پایان گفت: آخرین رسول الهی به تصریح آیات قرآن کریم در آیه بیست و یک سوره احزاب که می‌فرماید «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی‌ رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» جامع این ویژگی‌ها بودند و شایسته است که تمامی انسان‌های حق‌طلب ایشان را به عنوان الگو و بهترین مربی خود قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha