• شنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۱ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401041106966
  • خبرنگار : 50250

چه کسانی نیازمند مصرف مکمل دارویی برای جبران کمبود ویتامین هستند

چه کسانی نیازمند مصرف مکمل دارویی برای جبران کمبود ویتامین هستند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک متخصص تغذیه گفت: استفاده از برخی داروها و یا انجام اعمال جراحی مانند برداشتن بخشی از معده و روده، جذب آهن در بدن را مختل می‌کند و یا امکان جذب ویتامین‌های مورد نیاز از طریق غذا برای فرد وجود ندارد، در چنین شرایطی باید فرد از مکمل‌های دارویی برای جذب ویتامین مورد نیاز بدن استفاده کند.

مجید هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ضرورت استفاده از مکمل‌های دارویی برای جبران کمبود ویتامین در بدن انسان، اظهار کرد: اگر فرد از برنامه غذایی صحیحی پیروی کند، هیچ نیازی به مصرف مکمل و ویتامین‌های دارویی نخواهد داشت.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه نوزاد در ۶ ماهه ابتدایی زندگی علاوه بر مصرف شیر مادر و یا شیر خشک نیاز به مصرف ویتامین A و D دارد، مصرف این ویتامین‌ها برای نوزاد ضرورت دارد، همچنین در ۶ ماهه دوم و سوم زندگی در کنار شیر مادر کودک باید قطره آهن مصرف کند.

وی بیان کرد: همچنین توصیه می‌شود مادران در دوره بارداری و سه ماهه ابتدای شیردهی علاوه بر رژیم غذایی برای دریافت ویتامین‌های مورد نیاز بدن از اسیدفولیک نیز استفاده کنند.

هاشمی با اشاره به اینکه در برخی مواقع فقر آهن و کم‌خونی در فرد با رژیم غذایی قابل جبران نیست، توضیح داد: این فرد باید در کنار تغذیه صحیح از مکمل‌های دارویی برای جبران کمبود آهن در بدن استفاده کند.

این متخصص تغذیه افزود: استفاده از برخی داروها و یا انجام اعمال جراحی مانند برداشتن بخشی از معده و روده، جذب آهن در بدن را مختل می‌کند و یا امکان جذب ویتامین‌های مورد نیاز از طریق غذا برای فرد وجود ندارد، در چنین شرایطی باید فرد مکمل‌های دارویی برای جذب ویتامین مورد نیاز بدن استفاده کند.

وی یادآور شد: برخی ورزشکاران نیز به واسطه فعالیت سنگین ورزشی و نیاز به رژیم‌های خاص غذایی نیاز به استفاده از مکمل‌ها و ویتامین‌های دارویی دارند.

هاشمی در پایان با تاکید بر اینکه بسیاری از بانوان با مشکل کم‌خونی و فقر آهن مواجه هستند، گفت: توصیه می‌شود این افراد برای جبران کمبود آهن در بدن از جگر، قلوه و دل به صورت هفتگی یا دو هفته یکبار استفاده کنند، همچنین مصرف مغز قلم، گوشت قرمز، عدس، پسته و اسفناج به‌همراه آبلیمو به افراد توصیه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha