• شنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401041107500
  • خبرنگار : 50233

چند روش موثر در صرفه‌جویی آب/ لزوم رفع کسری آب در سمنان و شاهرود

چند روش موثر در صرفه‌جویی آب/ لزوم رفع کسری آب در سمنان و شاهرود

ایسنا/سمنان مدیرعامل آب و فاضلاب استان سمنان بااشاره به کاهش منابع آبی ناشی از روند نزولی بارندگی‌ها در این استان بر ضرورت رعایت صرفه‌جویی در مصرف آب برای عبور از تابستان گرم و سخت امسال تاکید کرد.

محمد طاهری در نشست خبری با رسانه ها اظهار کرد: راه‌های متعددی برای کاهش مصرف آب شرب وجود دارد که با رعایت آنها از سوی شهروندان می‌توان میزان مصرف را در دوران پیک تا حد زیادی کاهش داد.

وی در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص مهمترین و موثرترین روش‌های کاهش مصرف آب گفت: حدود ۴۰ روش برای کاهش مصرف آب وجود دارد که با عمل به آنها می توان شرکت آبفا را در مدیریت مصرف آب شرب کمک کرد.

وی از بهره‌گیری از تجهیزات کاهنده مصرف به عنوان یکی از موثرترین روش‌ها در کاهش مصرف آب نام برد و گفت: بنا بر پژوهش‌های انجام شده استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف و از جمله سردوش‌ها و سرشیرها و...می‌تواند میزان مصرف آب در این بخش‌ها را تا ۵۰ درصد کاهش دهد که رقم بسیار بالایی است.

طاهری از استفاده از سایبان و ترمستات در کولرهای آبی به عنوان دیگر روش موثر در کاهش مصرف آب یاد کرد و افزود: استفاده همزمان از سایبان و ترمستات در کولرهای آبی می‌تواند ۲۸ درصد مصرف آبی در کولرها را کاهش دهد.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان سمنان ادامه داد: هر کولر آبی در دوران پیک مصرف به طور شبانه‌روز ۳۵۰ تا ۴۰۰ لیتر آب مصرف می‌کنند و استفاده از سایبان و ترمستات می‌تواند بیش از یک چهارم این مصرف روزانه را کاهش دهد.

وی بر لزوم استفاده درست از آب در دسترس کنونی تاکید و خاطرنشان کرد: پژوهش‌های انجام شده در کشور نشان می‌دهد که چنانچه شهروندان هنگام شستن ضروف به جای اینکه شیر آب را به صورت مستمر باز بگذارند، از روش خیساندن ضروف قبل از شست و شوی نهایی استفاده و در هنگام شستن نیز شیرآب را تا آخر باز نکنند، این روند می‌تواند به ذخیره‌سازی ۸۰۰ تا ۲۰۰۰لیتر  آب در هر ماه کمک کند.

این مدیر مسوول با اشاره به استفاده عموم شهروندان از دستگاه‌های لباسشویی و ضرف‌شویی توصیه کرد: به منظور صرفه‌جویی بیشتر در منابع آبی، شهروندان با ظرفیت کامل از این دستگاه‌ها استفاده کنند تا از آب مصرفی حداکثر استفاده را ببرند.

طاهری ادامه داد: استفاده از ظرفیت کامل دستگاه‌های لباسشویی و ضرف‌شویی می‌تواند در هر هفته به ذخیره‌سازی ۳۰۰ تا ۸۰۰ لیتر آب کمک کند.

وی از آبیاری گل‌ها ، باغچه‌ها و فضاهای سبز به عنوان یکی دیگر از عوامل استفاده بی رویه از آب نام برد و تاکید کرد: توصیه ما به عموم شهروندان این است که آبیاری باغچه‌ها و فضاهای سبز را به ساعات شب موکول کنند. ضمن اینکه از کاشت چمن به دلیل نیاز بالای آبی جدا خودداری کنند.

طاهری اضافه کرد: تنها با تغییر زمان آبیاری از روز به شب هر شهروند می‌تواند به ذخیره‌سازی چهار مترمکعب آب شرب در هر ماه کمک کند.

کاهش آبدهی ۲ منبع آبی اصلی شهر سمنان

وی صرفه‌جویی۲۰  تا ۳۰درصدی را لازمه عبور از تابستان سخت پیش رو برشمرد و اظهار کرد: اانتظار می‌رود که رسانه‌ها آفای استان را در این راستا یاری دهند.

وی با اشاره به کمبود منابع آبی در استان افزود: همانطور که پیشتر نیز عنوان کرده‌ایم امسال تابستان سختی پیش روی ما است و عبور از این تابستان مستلزم همراهی و همکاری شهروندان است.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان با اشاره به کاهش دبی چشمه روزیه به عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع آبی شهر سمنان افزود: سال گذشته در تیرماه میزان دبی این چشمه ۵۴۰لیتر بر ثانیه بوده و این در حالی است که این میزان در حال حاضر به ۳۴۵ لیتربرثانیه رسیده و این دبی در روزهای و ماه های آینده نیز کاهش خواهد یافت.

چند روش موثر صرفه‌جویی در آب/ لزوم رفع کسری آب در سمنان و شاهرود

عضو شورای سازگاری با کم‌آبی افزود: میزان آبدهی قنات گل رودبار به عنوان دیگر منبع مهم آبی سمنان نیز کاهش یافته و از ۱۶۰ لیتر برثانیه در تیرماه گذشته امروز به ۱۱۰ لیتر بر ثانیه رسیده است

وی تاکید کرد: دو منبع آبی با کیفیت: قنات گل رودبار و چشمه روزیه به تنهایی ۷۰درصد آب شهر سمنان را تامین می‌کنند و مابقی آن از محل منابع زیرزمینی و چاه‌ها تامین می‌شود.

لزوم رفع کسری آب در شاهرود

طاهری افزود: نیاز آبی شهر سمنان ۹۸۵ لیتر برثانیه است و در حال حاضر توان تولید ما ۸۴۰ لیتر برثانیه است و حدودا ۱۶۰ لیتر برثانیه کسری آب در مرکز استان داریم. علاوه بر این در شهر شاهرود نیز با کسری آب مواجه‌ایم.

طاهری در پاسخ به پرسش ایسنا در ارتباط با وعده سرپرست فرمانداری شاهرود در خصوص تامین این کسری از سد کالپوش در چند روز اخیر اظهار کرد: مسوولیت تامین منابع آبی با آب منطقه ای استان است اما واقعیت این است که ما در شهر شاهرود با کسری مخازن مواجه‌ایم و برای بهره‌مندی شهروندان شاهرودی از منابع آبی پایدار باید این کمبود به هر طریقی که ممکن است مرتفع شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان ادامه داد: برای تامین کسری آب در استان نیازمند منابع جدید آبی هستیم و مسوولان ذی‌ربط باید برای مهم چاره‌جویی کنند.

وی با اشاره به مشکل فشار آب در طبقات بالا گفت: مرتفع‌سازها موظفند برای طبقات بالا تاسیسات فشار و مخزن آبی را تامین و تعبیه کنند.

طاهری از شهروندانی که اقدام به نصب پمپ می کنند خواست: بعد از کنتور اقدام به ایجاد مخزن آبی کنند و به هیچ عنوان بالافاصله بعد از کنتور اقدام به نصب پمپ نکنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha