• چهارشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401041510148
  • خبرنگار : 71573

واکنش های ادامه دار به ماجرای حذف ادبیات از کنکور /کار اضافه‌تری نکنید!

واکنش های ادامه دار به ماجرای حذف ادبیات از کنکور /کار اضافه‌تری نکنید!

سعید شفیعیون با تأکید بر اهمیت و ضرورت زبان و ادبیات فارسی می‌گوید: مسئولان بگردند و بلایی‌هایی را که به خاطره نمره و کنکور بر سرادبیات آورده‌اند رفع و رجوع کنند، کار بدتر و اضافه‌تری نکنند.

این استاد دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا درباره حذف درس‌های عمومی از جمله ادبیات از کنکور ۱۴۰۲، اظهار کرد: آیا این تصمیم غیرعقلانی مصاحبه دارد؟! این‌که عده‌ای چنین تصمیمی می‌گیرند، چه مصاحبه‌ای می‌خواهد؟ واقعا چه باید بگوییم؟ تبعات این تصمیم فرونشست فرهنگی و ادبی و ارتباط جمعی است. زبان فارسی فقط حافظ و سعدی که نیست، کسی که می‌خواهد چیزی سرهم کند بنویسد یا نامه اداری بنویسد به آن نیاز دارد، هرچقدر بخواهند زبان وادبیات را تضعیف کنند، بعد از این باب ضرر می‌کنند. من واقعا نمی‌دانم چه عقلانیتی پشت این تصمیم وجود دارد.

 او درباره انتقادهایی که درباره تستی بودن ادبیات وجود دارد، توضیح داد: گاه یک‌سری مسائل آسیب‌هایی دارد مثلا این‌که باعث شده ادبیات فارسی لطمه بخورد و علاقه دانشجو و بچه‌ها از ادبیات فارسی کم شود و یا سرخورده شوند، باید ببنیم چه کاری باید انجام دهیم و آن بخش را اصلاح کنیم اما زمانی که صورت مسئله را حذف می‌کنیم باید در جای دیگری آن را جبران کنیم، مثلا اگر از کنکور حذف می‌کنیم باید در طول دوره تحصیل جدی‌تر به آن بپردازیم و جایگاه و شأنش را حفظ کنیم. اما در مملکتی که همه چیز بر اساس نتیجه‌گرایی و مدرگ‌گرایی شده، حذف این درس‌ها باعث می‌شود دانش‌آموزان بگویند این‌ درس که در کنکور نیست، استادش هیچ و درسش هم هیچ. درس را به امان خدا ول می‌کنند و بعد وارد دانشگاه می‌شوند، یکی دو درس ادبیات هم در دانشگاه دارند و کلا از دست می‌رود.

 شفیعیون خاطرنشان کرد: درس‌های عمومی همه ارزشمند هستند اما قطعا هم‌سطح نیستند. ممکن است در میان این‌ها یک چیز، حیاتی‌تر باشد و یا نشود جایش را با چیزهای دیگر مثلا فوق برنامه‌ و چیزهایی که در رادیو و تلویزیون است، پر کرد. زبان و ادبیات فارسی چنین حالتی دارد و همین الان هم با این هجمه‌ای که از همه‌سو به آن وارد می‌شود به اندازه کافی ضربه می‌خورد؛ مثلا این‌که زبان فارسی به عنوان زبان رسمی، دیگر زبان‌ها محلی را می‌خورد و این دید را برای برخی از ایرانیان به‌ وجود آورده‌اند و یا این‌که در بسته‌هایی مانند موسیقی، ترانه‌ها مبتذل و با زبان و واژه‌های خیلی ساختگی بی‌حساب و کتاب داریم. حالا چیزی شبح‌مانندی به عنوان یک درس مهم که جدی گرفته می‌شود، حذف کنیم و کاری نداریم که این درس به غلط ارائه می‌شود. این کنکور و سوال‌های بی‌خود آن را که ما خودمان در آن می‌مانیم، باید حل کنند.

 این استاد دانشگاه سپس بیان کرد: در مملکتمان چیزی به اندازه ادبیات فارسی نداشتیم که بتواند هویت ما را نگه دارد، این همه پزشک، این همه منجم و ریاضی‌دان و رجال نتوانستند به اندازه فردوسی به هویت ما کمک کنند. به واسطه بخت و اقبالی که داشتیم با همه حملاتی که در قرون و اعصار به کشور و ادبیات ما شده‌، ادبیات برای ما مانده است که صرفا ادبیات فارسی نیست. در واقع ادبیات بخش زیادی از زحمت زبان را به دوش می‌کشد و آن را تلطیف می‌کند. اگر چیزی تحت عنوان گسترش زبان فارسی داریم، صدقه‌سر ادبیات است؛ اگر شاهنامه فردوسی آیینه افتخارات ایرانیان نبود که کرد و بلوچ و ترک خود را در آن ببیند و زبان فارسی را از شاهنامه یاد بگیرد، همه چیز از بین رفته بود. کاری به شأن درس‌ها نداریم، همه درس‌ها در مرتبه اعلی هستند اما اگر به ضرورت حساب کنیم، هیچ چیز اهمیت زبان و ادبیات فارسی را ندارد. بگردند و بلایی‌هایی را که به خاطر نمره و کنکور سرش آوردند، رفع و رجوع کنند، کار بدتر و اضافه‌تری نکنند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۵ ۰۸:۴۲

متاسفم برای یک استاد دانشگاه با این لحن صحبت

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۵ ۰۹:۵۸

سوالات ادبیات کنکور به شدت حفظی هستن مثلا به من که میخواهم پزشک شوم چرا باید در حد یک دکترا ادبیات آرایه بلد باشم البته خیلی از دکترا های ادبیات ها هم نمی توانند ادبیات کنکور را بالای 50 بزنند.اگر میخواهید ادبیات در کنکور بماند حداقل یک ادبیات در حد نیاز بدهید وگرنه همون حذف شه بهتره چون اینطوری فقط کلاس های کنکور دارن سود میبرن.

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۵ ۱۰:۳۵

سلام ایا در تست زدن افراد میزان مهارت و دانایی یک فرد به موضوعات ادبیات مشخص می شود ما باید در دبیزستان ادبیات را بهتر تدریس کنیم و از اول ابتدایی تا اخر دانشگاه درس و تدریس در حوزه ادبیات مناسب باشد و گرنه با سوال تستی کار انجام نمی شود و فرض کنیم اصلا کنکور حذف شده است حالا چکار کنیم متاسفانه اکثر اعتراضات برای همان کلاس های پر هزینه کنکور است نه برای ماهیت ادبیات

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۵ ۲۰:۴۰

استاد محترم .‌منتقد عزیز . قربونت برم . فکر می کنید اگر سعدی و حافظ امروز زنده بودند و کنکور می دادند چند درصد از تست های مزخرف ادبیات کنکور را می توانستد درست بزنند ؟ دانش آموزان ما ۱۲ سال در مدرسه ادبیات فارسی می خوانند . در کنکور هم درس ادبیات فارسی برای رشته انسانی جزء درس های اختصاصی است و حذف نشده . حالا چه نیازی هست که در کنکور برای کسی که قرار است پزشک یا مهندس شود ، تست ادبیات فارسی هم بپرسیم ؟ عوض این انتقاد ها باید سعی شود که ازهمان ۱۲ سال فرصت آموزش فارسی به دانش آموزان بهتر استفاده کنیم و با طرح چند پرسش تستی ادبیات فارسی در کنکور ، چیزی به دانش ادبیات داوطلب اضافه نخواهد شد . اصلا در کنکور تجربی ، کسی که زیست شناسی بهتر می داند باید پزشک شود ، یا اولویت با کسی است که فارسی بیشتر می داند ؟ این انتقاد ها بیشتر از جانب کسانی است که با برگزاری کلاس های کنکور و تست زنی فارسی درآمد خوبی داشتند و اکنون نگران از دست دادن درآمد خود هستند .

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۶ ۰۵:۰۹

این درست است ولی خوب از اقای نگارنده این مطلب یک سوال دارن زبه طور مثال کسس که می؟هواهد مهندس مواد شود باید ادبیات قوی تری داشته باشد یا شیمی قوی تری درسهای عمومی ور گزینش رشته های تخصصی نباید دخالت داشته باشند

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۶ ۰۹:۵۶

کی گفته برای رشد و اعتلای ادبیات زبان فارسی حتما باید سئوال در کنکور از ادبیات بیاید. برو عمو شماها همگی نگران نابودی درودکان تون توی آموزشگاههای خصوصی کنکورتان هستید.

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۶ ۱۰:۱۱

این چه توجیهی است که دانش آموزان به واسطه کنکور به درس باید توجه بیشتری کنند ،پس در کشورهای دیگر که از اساس ،کنکوری وجود ندارد دانش‌آموزان به درس اهمیت نمی دهند ؟؟ و اگر قرار باشد روزی کنکور در ایران حذف شود پس باید فاتحه درس و مدرسه را در ایران خواند ؟؟ به جای این حرفها و فشار بیشتر بر دانش اموزان ، روش ارزشیابی برای ورود به دانشگاه را درست کنید . شما با این فشارها فقط نسلی با روح و روان ناسالم به آینده کشورتان تحویل می دهید .

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۶ ۱۷:۵۰

ادبیات یه درس مزخرفه به من چه که این بیت ایهام داره یا این جمله چهار جزئی گذرا به مفعول یا مسنده اگه قراره ادبیات به کنکور برگرده و باز هم همین روال باشه همون بهتر که برنگرده

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۶ ۲۱:۳۳

فقط که با کنکور دادن وتست زدن به ادبیات کمک نمی شه این همه راه وجود داره خوب بهتره در دوران مدرسه این همه دانش آموزان را از درس و مدرسه بیزار نکنن،از بس کتابها سنگین ودشوار هست اثر معکوس داشته،کتابها را متناسب کنید،اصولی هم کار کنید،امتحان کتبی هم هست،مثل دیگر کشور ها چرا فقط کشور ما مشکل ادبیات داره؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۷ ۱۷:۲۶

این دوست عزیز که از سنجش و اندازه گیری و روایی و پایایی چیزی نمی داند نباید اظهار نظر کنند.

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۹ ۱۷:۴۶

حذف از کنکور از اسیب های جدی و بیشتر به این درس و زبان و ادبیات فارسی و سایر دروس عمومی جلوگیری می کند. البته درامدهای های مافیای کنکور و کلاسهای کنکور رو هم کم میکنه.