• یکشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401050906957
  • خبرنگار : 50040

معاون فنی و آبخیزداری گیلان خبر داد

کنترل فرسایش و رسوب تالاب انزلی در ۱۱ حوضه آبریز/ لزوم مدیریت سیلاب با آبخیزداری

کنترل فرسایش و رسوب تالاب انزلی در ۱۱ حوضه آبریز/ لزوم مدیریت سیلاب با آبخیزداری

ایسنا/گیلان معاون فنی و آبخیزداری گیلان، تمرکز اعتبارات سفر را بر حوضه های آبریز تالاب انزلی دانست و یادآور شد: تالاب انزلی ۱۱ حوضه آبریز در شش شهرستان دارد و لذا پروژه های آبخیزداری را با هدف کنترل فرسایش و رسوب در این حوضه های تعریف کردیم.

محمدرضا عبدالهی در گفت وگو با ایسنا، از پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه های آبخیزداری سال ۱۴۰۰ در استان گیلان خبر داد و اظهار کرد: روند اجرایی این پروژه ها تا پایان سال مالی یعنی شهریور امسال ادامه دارد و حدود ۵۰ درصد از اعتبارات مصوب را جذب کردیم.

وی با اشاره به تخصیص ۲۱ میلیارد تومانی اعتبارات مصوب سال ۱۴۰۰، افزود: ۱۴ پروژه اعم از مکانیکی و بیولوژیکی در سطح هفت شهرستان در دست اجراست.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، پروژه های بیولوژیکی را شامل بذرپاشی و کپه کاری و حفاظت و قرق و نهال کاری غیر مثمر در بالادست و نهال کاری در پایین دست دانست و تصریح کرد: جلوگیری از چرای بی رویه دام در مراتع نیز در دستور کار است. متاسفانه چرای بیش از حد دام موجب نابودی پوشش گیاهی در بالادست می شود.

عبدالهی از تخصیص اعتبار ۲۵ میلیارد تومانی از محل تملک ملی و ۳۳ میلیارد تومانی از محل محرومیت زدایی برای پروژه های آبخیزداری سال جاری خبر داد و بیان کرد: در جریان سفر ریاست جمهوری به گیلان اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومانی برای آبخیزداری استان مصوب شد که طی سه سال جذب می شود.

وی تمرکز اعتبارات سفر را بر حوضه های آبریز تالاب انزلی دانست و یادآور شد: تالاب انزلی ۱۱ حوضه آبریز در شش شهرستان دارد و لذا پروژه های آبخیزداری را با هدف کنترل فرسایش و رسوب در این حوضه های تعریف کردیم.

معاون فنی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه هرچقدر در بخش آبخیزداری سرمایه گذار و هزینه کنیم باز کم است، تصریح کرد: اتفاقاتی که اخیرا در کشور ما رخ داده و بسیاری از استان ها را درگیر سیلاب کرده است، با عملیات آبخیزداری و آبخوانداری قابل مدیریت است و قطعا می توانیم تهدید و بلا را تبدیل به فرصت و نعمت کنیم.

وی با اشاره به درگیری بسیاری از مناطق کشور با خشکسالی، متذکر شد: اگر آبخیزداری انجام شود می تواند سفره های آب زیرزمینی را تقویت و برای رفع مشکل آب از آن استفاده کنیم.

عبدالهی ۱۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات مصوب سفر را ملی و ۲۰ میلیارد تومان را استانی دانست و اضافه کرد: تاکنون پنج میلیارد از محل ملی و دو میلیارد از محل استانی تخصیص یافته و درخواست اعتبار ۱۸ میلیاردی تا پایان سال داریم و لذا ۹۵ میلیارد دیگر طی دو سال آینده جذب خواهد شد.

معاون فنی و آبخیزداری گیلان، همچنین از انجام طرح های مطالعاتی در حوزه پروژه های آبخیزداری خبر داد و اضافه کرد: برای اجرای پروژه نیازمند مطالعاتی از قبیل جانمایی و کارشناسی و حجم سازه و... هستیم.

وی با تاکید بر لزوم توجه به تقویت پوشش گیاهی و کاهش تنش دام مازاد، بیان کرد: براساس تکلیف ملی، در حال حاضر تمرکز پروژه های آبخیزداری بر حوضه های پرخطر از جمله تالاب انزلی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha