• دوشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401062115738
  • خبرنگار : 50181

خرید مدرسه چقدر آب می‌خورد؟

خرید مدرسه چقدر آب می‌خورد؟

ایسنا/کرمانشاه دو سالی می‌شد که خبری از بازار بازگشایی مدارس نبود و حالا بعد از دو سال شوق خرید مدرسه، همه بچه‌ها را روانه بازار کرده و شلوغی بازار کرمانشاه در این روزهای پایانی شهریور کاملا مشهود است.

پس از  تعطیلی دو ساله مدارس به دلیل کرونا، بازار بازگشایی مدارس دوباره رونقی گرفته و این روزها حال و هوای خاصی دارد. از مغازه‌هایی که کیف و کفش رنگارنگ آویزان کرده اند تا دستفروشانی که انواع دفتر، پاک کن، مداد و مداد رنگی را روی بساط خود چیده اند و بچه‌هایی که چند کیسه خرید در دست دارند و همراه والدینشان در بازار می‌چرخند.

امسال شوق خرید مدرسه بعد از یک وقفه دو ساله همه دانش آموزان را به بازار کشانده است، بازاری که البته قیمت‌های آن با دو سال قبل تفاوت چشمگیری دارد و همین امر باعث شده مدرسه رفتن دانش آموزان برای پدر و مادرها حسابی خرج بردارد.

 خرید مدرسه برای دانش آموزان طیف گسترده‌ای دارد و نمی‌توان همه را به یک چشم دید. از دانش آموزان لاکچری که کیف های برند و با قیمت بالا و دفترهای فانتزی و سیمی با جلدهای آنچنانی و مدادرنگی های ۲۴ رنگ و ۳۶ رنگ می خرند تا بچه هایی که شاید با همان کیف دو سال قبل به مدرسه بروند و خرید را به چند دفتر و خودکار ساده به اندازه نیاز محدود کنند، اما یک خرید معمولی برای مدرسه هم این روزها هزینه میلیونی دارد.

اولین نیاز برای مدرسه رفتن روپوش مدرسه است که قیمت آن بسته به سایز، جنس  و اینکه برای دختر یا پسر باشد، متفاوت است.

ارزانترین مانتو و شلوار برای دانش آموز دختر در بازار از ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تومان آغاز می شود و با احتساب قیمت مقتعه به نزدیک ۳۰۰ هزار تومان می رسد و تا بیش از ۵۰۰ هزار تومان هم برای پارچه های با کیفیت بالا می رود، این قیمت برای روپوش مدرسه پسرانه نیز بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تا حدود ۴۰۰ هزار تمان است، البته برای اجناس معمولی.

کیف مدرسه هم از قیمت ۱۵۰ هزار تومان برای کیف های کوچک ساده آغاز می شود و برای کیف های با جنس خوب که جای لپ تاپ هم داشته باشد تا ۶۰۰، ۷۰۰ هزار تومان بالا می رود.

کفش هم بسته به نوع آن، اسپرت یا غیر اسپرت، دخترانه یا پسرانه و اینکه چه جنسی داشته باشد (فوم، چرم مصنوعی یا چرم طبیعی) از حدود ۲۰۰ هزار تومان آغاز می‌شود و برای کفش‌های با جنس چرم طبیعی به حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد.

هزینه مورد نیاز برای لوازم تحریر هم بسته به مقطع تحصیلی و تخصصی بودن برخی از انواع لوازم تحریر بسیار متغییر است، اکنون دفتر صد برگ ساده را در بساط دستفروشان می توان با قیمت جلدی ۱۵ هزار تومان البته با کاغذ نه چندان مرغوب پیدا کرد، اما دفترهای سیمی که از برندهای مرغوب باشند تا ۱۲۰ هزار تومان هم قیمت دارند و این قیمت برای دفترهای ۸۰ برگ، ۶۰ برگ، ۴۰ برگ و دفتر نقاشی به تدریج کاهش می یابد، بگونه‌ای که دفترهای نقاشی ۴۰ برگ هشت هزار تومانی هم در بازار یافت می شود.

در شرایط معمولی خرید چند دفتر حداقل ۱۵۰ هزار تومان هزینه نیاز دارد و اگر قیمت مداد، پاک کن، تراش، مداد رنگی و ... را هم به آن اضافه کنیم چیزی نزدیک به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان برای خرید یک سری لوازم تحریر بسیار ساده و معمولی باید هزینه کرد، این قیمت برای لوازم تحریر تخصصی شامل انواع خط کش ها، پرگار، مدادرنگی های ۲۴ رنگ، لوازم تحریر لوکس و فانتزی و نوشت افزار برند تا بیش از یک میلیون تومان هم می‌رسد.

با این اوصاف اگر هر خانواده تنها یک بچه برای مدرسه رفتن داشته باشد باید برای یک خرید ساده به دور از تجملات حدود یک میلیون تومان کنار نگذارد.

خیابان مدرس اصلی‌ترین مرکز خرید مدرسه در کرمانشاه

اینکه والدین خرید مدرسه را برای فرزندان خود از چه محلی انجام دهند تاثیر بسزایی در هزینه تمام شده خرید آنها خواهد داشت، در کرمانشاه مغازه‌های کتابفروشی لوکسی داریم که انواع لوازم تحریر فانتزی و برند را عرضه می کنند و قیمت آنها نیز قابل توجه است.

عمده مردم اما خرید خود را از خیابان مدرس انجام می‌دهند و شاید اصلی ترین دلیل این امر در درجه اول قیمت مناسب اجناس مغازه های این محدوده باشد و در درجه دوم اینکه در همین محدوده امکان خرید یکجای همه ملزومات مدرسه از پوشاک تا کفش و لوازم تحریر وجود دارد.

وجود خانه کفش به عنوان مرکز خرید کیف و کفش و از همه مهمتر فعالیت دستفروشان که اجناسی با قیمت مناسب برای همه اقشار را عرضه می‌کنند، تا فعالیت تولیدی‌های پوشاک، همگی خیابان مدرس را به محل خرید محبوب مردم تبدیل کرده و ازدحام و شلوغی خیابان مدرس در چنین روزهایی خود گویای این ماجرا است.

بعد از خیابان مدرس به ترتیب شهرک آبادانی و مسکن و بعد خیابان نوبهار و در نهایت خیابان الهیه بر اساس نظرات مردم، بیشترین میزان مراجع و خریدار را در ایام بازگشایی مدرسه دارند.

دانش آموزان چه می خرند؟

اگرچه بیشتر خانواده‌ها سعی می‌کنند با یک خرید اقتصادی، حداکثر وسایل ضروری مورد نیاز مدرسه را با قیمت مناسب خریداری کنند، اما در بیشتر مواقع دانش آموزان خصوصا در مقاطع تحصیلی پایین تر نظر متفاوت تری نسبت به والدین خود دارند و ترجیح می دهند از مراکز گران قیمت، انواع لوازم فانتزی و غیر ضروری را بخرند.

دانش آموزان دختر در این موضوع پیشتاز هستند و بیشتر سراغ خریدهای فانتزی می روند، دختران خرید کیف های صورتی با تصاویری از "کیتی"، "سیندرلا" و یا دفترهایی که تصاویری از شخصیت های کارتونی دخترانه را دارد ترجیح می دهند، به علاوه به خرید انواع پاک کن و جامدادی فانتزی و وسایل تزئینی مانند برچسب دفتر و کتاب، گیره دفتر و ... تمایل بیشتری نشان می دهند.

پسرها خرید لوازم تحریر با تصاویری از "مرد عنکبوتی"، "انگری برد" و "باب اسفنجی" را بیشتر ترجیح می دهند، معمولا خرید پاک کن و لوازم فانتزی از سوی پسرها کمتر است، اما جامدادی های فلزی که طرح ماشین دارد را بسیار دوست دارند.

این قیمت ها و اطلاعات بر اساس بازدید میدانی خبرنگار ایسنا از بازار بازگشایی مدارس کرمانشاه و سوال از مردم و مغازه داران  جمع آوری شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha