• دوشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401082315594
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول خبر داد:

آغاز ساخت پروژه اتاق تمیز در خراسان شمالی تا ماه آتی

آغاز ساخت پروژه اتاق تمیز در خراسان شمالی تا ماه آتی

ایسنا/خراسان شمالی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از آغاز ساخت پروژه اتاق تمیز در این استان تا ماه آتی خبر داد.

دکتر امیرعلی قهرمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برای اولین بار در این منطقه به دنبال راه اندازی اتاق تمیز است، اظهار کرد: قرار بر این است بعد از راه اندازی این اتاق، سلول درمانی و ژن درمانی انجام شود.

وی گفت: برای اجرای این پروژه بودجه ۱۵ میلیارد تومانی در نظر گرفته شده که تاکنون ۵ میلیارد تومان از آن اختصاص داده شده و در فاز نخست مبلغ ۷۵۰ میلیون تومان جذب شده است.

دکتر قهرمانی افزود: علاوه بر آن قرار است اعتباری ۷ میلیارد تومانی نیز با دستور معاونت تحقیقات فناوری وزارت بهداشت در روزهای آتی اختصاص یابد و ساخت این پروژه تا ماه آینده آغاز خواهد شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شهر مشهد اتاق تمیز دارد اما گرید B را ندارد، ادامه داد: در تلاش هستیم در این استان گرید B را راه اندازی کنیم که سلول درمانی در آن انجام شود.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه حوزه فناوری این دانشگاه بر اساس شعار سال تلاش کرده تا جهش هایی را ایجاد کند، بیان کرد: این دانشگاه در حوزه فناوری در بین دانشگاه های هم تراز رتبه سوم و در میان تمام دانشگاه ها رتبه ۲۵ را کسب کرده است.

وی با بیان اینکه مراکز رشد و نوآوری این دانشگاه راه اندازی شده است، گفت: با تلاش های صورت گرفته از سوی وزارتخانه موفق شدیم تا تاییدیه مرکز رشد و همچنین مجوز مرکز نوآوری به عنوان یک مرکز نوآوری تخصصی در زمینه سلول و ژن درمانی را دریافت کنیم.

به گزارش ایسنا، اتاق تمیز اصولاً به محیطی گفته می‌شود که جهت تولید یا تحقیقات علمی و صنعتی در آن فعالیت‌هایی صورت می‌گیرد و در این محیط مقدار آلاینده‌های زیست‌محیطی، بسیار پایین‌تر از حد معمول فضای یک محیط بسته است. آلاینده‌های معمول عبارتند از: گرد و غبار، میکروب های معلق در فضا و بخار مایعات محیطی. به‌طور دقیق تر، اتاق تمیز محیطی با آلایش کنترل شده ذرات معلق در فضاست که در هر متر مکعب آن تعداد معینی ذره موجود است. به‌طور مثال در ساختار تعریف شده در سازمان بین‌المللی استانداردسازی برای اتاق‌های تمیز تعداد کمتر از ۳۵ میلیون ذره در هر متر مکعب تشریح شده‌است.

در کشور ایران از کلین روم (clean room) در صنایع خودرویی، غذایی، فضایی، داروسازی، صنایع اپتیک، علوم زیستی و تجهیزات پزشکی، بیوتکنولوژی، انرژی، صنایع الکترونیک و … استفاده می‌شود. به دلیل حساسیت بالای این خطوط تولید، میزان ذرات گرد و غبار، ذرات معلق، میکروب‌های هوازی و گازهای شیمیایی در محیط کاهش داده شده و تحت کنترل قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha