• سه‌شنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1401082316285
  • خبرنگار : 50448

وضعیت مسکن ملی در بوشهر؛

خانه‌هایی که ساخته نشد و هزینه‌هایی که سر به فلک می‌کشد!

خانه‌هایی که ساخته نشد و هزینه‌هایی که سر به فلک می‌کشد!

ایسنا/بوشهر دولت در همان ابتدای کار عزمش را جزم کرد تا مردم را صاحب خانه کند. از این رو طرح "نهضت ملی مسکن" را آغاز کرد؛ زمین رایگان، تخفیفات شهرداری، نظام مهندسی و تسهیلات تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان از جمله حمایت‌هایی بود که بسیاری از خانواده‌های بی سرپناه را صاحب خانه می‌کرد.

مسکن‌های ملی و دولتی طرحی بود که در دولت نهم هم اجرایی شد البته دولت سیزدهم در تلاش بود تا تجربه‌های آن طرح را با اندکی همراه کردن مردم در ساخت برطرف کند؛ تجربه مسکن مهر این واقعیت را آشکار کرده بود که رغبت و استقبال مردم اگر خود در ساخت خانه همراه شوند بیشتر خواهد بود از طرف دیگر با واگذاری زمین‌های مازاد دولتی و حذف هزینه زمین، مسکن را برای مردم ارزان می‌کند.

اکنون متولی این طرح در استان بوشهر همانند سایر نقاط کشور بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزرات راه و شهرسازی هستند.

آورده اولیه متقاضیان ۴۰ میلیون تومان به اضافه ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی است. در عین‌حال، طی ۱۸ ماه متقاضیان باید بر اساس نرخی که سازندگان اعلام می‌کنند نسبت به تکمیل سایر مبالغ خود که قیمت تمام شده یک واحد مسکونی ملی است اقدام کنند که این رقم از سوی سازندگان فصل به فصل به متقاضیان اعلام خواهد شد؛ در بوشهر علی رغم اینکه کلنگ ساخت در نقاط مختلف استان به زمین زده می‌شود، اما مشکل آنجاست که بسیاری از افرادی که ثبت‌نام را انجام و آورده اولیه را پرداخت کرده‌اند، اما همچنان منتظر اقدام عملی متولیان ساخت هستند.

وقفه در ساخت و بالا رفتن لحظه‌ای هزینه‌ها

۷۰ درصد قیمت ساخت مسکن ملی برای مصالح و ۳۰ درصد مربوط به دستمزد است، تلاش دولت این است که با مدیریتی که در حوزه مصالح و خدمات انجام می‌دهد، ارزان‌تر به این پروژه‌ها تخصیص داده شود؛ منابع بانکی کفاف تامین مالی این طرح را نمی‌دهد، وقفه در ساخت و بالا رفتن لحظه‌ای هزینه‌ها سبب شده متقاضیان نگران هزینه بالای تمام شده مسکن باشند.

تعدادی از ثبت‌نام کنندگان طرح نهضت ملی مسکن در بوشهر به ایسنا گفته‌اند حدود ۶ ماه است که ثبت‌نام را انجام داده‌اند و هزینه اولیه را پرداخت کرده‌اند، اما هیچ خبری از ساخت نشده است و نگرانند که با افزایش هزینه‌ها صاحب خانه شدن باز هم برای‌شان رویا شود.

معاون مسکن شهری اداره کل بنیاد مسکن استان بوشهر در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تعداد متقاضیان مسکن ملی در استان که تخصیص پروژه پیدا کرده‌اند تاکنون ۲۹۳۶ واحد است؛ از این تعداد برای ۲۳۴۵ واحد انعقاد قرارداد انجام شده است، ۱۹۰۲ واحد پروانه ساختمانی اخذ کرده‌اند، ۲۸۴۴ واحد به بانک معرفی شده‌اند، ۲۷۱۶ واحد عملیات اجرایی آن‌ها شروع شده است، فونداسیون ۱۳۲۰ واحد تکمیل، ۳۸۰ واحد اسکلت و سقف تکمیل و ۸۴ واحد سفت‌کاریشان به پایان رسیده است.

سید اصغر صالحی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ واحدی از مسکن ملی در استان بوشهر تکمیل نشده است، اضافه کرد: در تلاش هستیم که تا پایان سال بتوانیم تعدادی از این مسکن‌ها را تکمیل کنیم.

وی بابیان اینکه در حال حاضر هیچ متقاضی پشت خطی در استان بوشهر وجود ندارد، تصریح کرد: هر نفری که پول پرداخت کند جز متقاضیان قلمداد می‌شود، مگر اینکه در آن شهر زمین نداشته باشیم. محدودیتی در ساخت مسکن ملی استان وجود ندارد و تا زمانی که متقاضی وجود داشته باشد عملیات ساخت انجام می‌شود.

معاون مسکن شهری اداره کل بنیاد مسکن استان بوشهر با بیان اینکه تاکنون ۱۳۶۶ قطعه زمین در این استان واگذار شده است، افزود: از مجموع ۴۱ شهر استان بوشهر تامین زمین در ۱۶ شهر انجام نگرفته است، البته پنج شهری که زمین تامین نشده است، نقاط جایگزین انتخاب شده است.

پیشرفت فیزیکی مسکن ملی بوشهر ۱۵ درصد است

صالحی با بیان اینکه در شهر گناوه با مشکل تامین زمین روبه‌رو هستیم، عنوان کرد: مسکن ملی برای متقاضیان شهر بوشهر در شهرهای چغادک و عالیشهر ساخته می‌شود؛ اکنون ۵۹۰ واحد در شهر عالیشهر با میانگین پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصد و ۱۲۰ واحد در شهر چغادک با پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصد در حال ساخت است.

وی میانگین پیشرفت نهضت ملی ملی مسکن در استان بوشهر را ۱۵ درصد تاکنون اعلام کرد و ادامه داد: با بالارفتن هزینه ساخت، مبلغ پرداختی متقاضیان نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی بابیان اینکه میزان تسهیلات ساخت مسکن تاکنون تغییری نداشته است، گفت: تاکنون ۷۲ میلیارد تومان تهسیلات مسکن ملی در استان بوشهر پرداخت شده است، باتوجه به روند افزایشی قیمت ساخت توصیه می‌شود مردم نسبت به پرداخت آورده‌های خود هر چه زودتر اقدام کنند.

معاون مسکن شهری اداره کل بنیاد مسکن استان بوشهر، به مردم قول داد که در زمان مشخص و با حداقل هزینه کار را انجام دهند چرا که مصالح مورد نیاز به طور مستقیم و به صورت انبوه خریداری می‌شود تا هزینه ساخت کاهش یابد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر نیز با بیان اینکه تا کنون ۵۸ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند، افزود: با وجود ظرفیت ایجاد شده در استان، برای ۳۵ هزار واحد مسکونی زمین تامین شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

دستغیبی عنوان کرد که هم اکنون در بیش از ۱۵ شهر عملیات اجرایی نهضت ملی مسکن در حال اجراست و پیشرفت‌های خوبی هم داشته که در مرحله آماده سازی هستیم و در مراحل مختلف سازه ای، زیرسازی تا اسکلت و همچنین در مرحله نازک کاری است.

به گفته وی، در شهر برازجان طرح ۲۴۲ واحدی در مراحل نازک کاری است و به زودی عملیات محوطه سازی آن هم وارد فاز اجرایی می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر با اشاره به اینکه این طرح مقرون به صرفه است گفت: تسهیلات ۳۰۰ میلیونی در استان و ۳۵۰ میلیونی در مرکز استان با اقساط بلند مدت از مزایای آن است و اینکه متقاضیان مستاجر هستند یا به صورت ۲ خانوار در یک واحد مسکونی زندگی می‌کنند که می‌توانند اجاره بهایی که در سال‌های آینده می‌خواهند پرداخت کنند اقساط تسهیلات شود.

رویش سقف از محل کلنگ در اما و اگر

اکنون با گذشت بیش از یکسال از آغاز طرح "نهضت ملی مسکن" روند رو به رشد قیمت مواد اولیه مسکن به حدی است که سیاست‌گذاران قادر نیستند میزان اقساط و بهای تمام شده دقیق هر واحد را پیش‌بینی کنند. از طرف دیگر تامین مالی این طرح در شبکه بانکی هم با چالش‌های جدی روبه‌روست، در این شرایط باید دید در آینده از محل کلنگ‌های بی‌شمار به زمین زده شده در استان بوشهر چه تعداد سقف رویش می‌کند؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha