• سه‌شنبه / ۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1401090804935
  • منبع : نمایندگی کردستان

در مصرف انار احتیاط کنید

در مصرف انار احتیاط کنید

ایسنا/کردستان مصرف انار علی رغم اثرات مفید زیاد، باید متعادل باشد و نباید جایگزین دارو شود.

انار نماد اصلی سفره شب یلدا است و گذشتگان ما آن را میوه‌ی‌ باروری و برکت می‌دانستند. تحقیقات علمی نیز نشان داده‌اند که انار می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد و خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش دهد.

پوست انار ضخیم و خارق‌العاده است، اما درون این پوست ضخیم صدها دانه ظریف و خوشمزه یاقوت مانند قرار گرفته است. هر کدام از این دانه‌ها دارای خواص شگفت‌انگیزی هستند که انار را به یک میوه خاص تبدیل کرده است.

محمد سعد فرقانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: به دلیل مقادیر پتاسیم مصرف آب انار در بیمارانی که به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستند و یا داروهای ضد فشار خون و قلبی مصرف می کنند(که احتمال بالا رفتن خون را بالا می برند) مصرف آب انار در مقادیر زیاد، تحریک کننده دستگاه گوارش است و ممکن عوارضی به همراه داشته باشد.

وی تصریح کرد: آب انار برای افرادی که داروهای پیوند کلیه مانند سیکلوسپورین و تاکرولیموس، مصرف می‌کنند تداخل دارد، همچنین در بیمارانی که داروهای آنتی آریتمی کینین، آمیودارون و دیسوپیرامید، برخی داروهای ضد فشارخون و داروهای کاهنده چربی خون مصرف می‌کنند، مصرف آب انار می‌تواند با خطراتی همراه باشد.

در ادامه سحر فرشادی، بیان کرد: دانه‌های انار حاوی پلی فنول فراوان است، این ماده خاصیت انتی اکسیدانی قوی دارد.

 وی عنوان کرد: آنتی اکسیدانها در حذف رادیکالهای آزاد و پیشگیری از آسیب سلولی موثرند و خاصیت ضد التهابی دارد، مقادیر این ماده در انار سه برابر بیش از سه برابر چای سبز است.

این کارشناس مامایی، ذکر کرد: مصرف یک انار در روز بیش از 40 درصد نیاز روزانه ویتامین C را تامین می‌کند، این ماده در آب انار پاستوریزه به دلیل فرایند پاستوریزه کردن از بین می‌رود.

خواص ضد سرطانی انار

فرشادی افزود: آب انار در توقف و کند کردن تکثیر و رشد سلول‌های سرطانی پروستات موثر است.

وی با اشاره به اینکه انار خواص ضد آلزایمر دارد، گفت: آنتی اکسیدانهای آب انار کند کننده آلزایمر است و حافظه را بهبود می‌بخشد.

این کارشناسی مامایی، با بیان اینکه انار به عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند، عنوان کرد: آب انار به هضم غذا کمک و اثرات ضد التهابی در بیماریهای التهابی دستگاه گوارش کمک می کند، در واقع این اثر ضد التهابی در کاهش علایم بیماری کرون و کولیت اولسراتیو نیز ممکن است موثر باشد.

فرشادی ذکر کرد: آب انار حاوی فلاونول‌ها است، این ماده می‌تواند به کاهش التهاب در آرتروز  (استئوارتریت) و کم کردن آسیب غضروف مفصلی موثر باشد، در واقع این اثرات مفید، ممکن است در افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی و پوکی استخوان نیز مشاهده شود.

وی با اشاره به اینکه آب انار از سیستم قلب و عروق محافظت می‌کند، افزود: آب انار در کاهش سفتی عروق، کاهش فشارخون، بهبود جریان خون و کند کردن رشد پلاک‌های کلسترولی موثر است، با این حال آب انار با داروهای ضد فشارخون یا داروهای کاهنده چربی خون تداخل دارد، در این موارد بهتر است بیمار با پزشک مشورت کند.

این کارشناس مامایی، خاطرنشان کرد: مصرف یک لیوان آب انار در روز برای بهبود یاد گیری و حافظه موثر است و همچنین آب انار تازه علاوه بر ویتامین C ، حاوی ویتامین های E ، فولات، ویتامین K و پتاسیم فراوان است.

فرشادی در پایان با اشاره به اینکه آب انار توان جسمی را در ورزشکاران زیاد می‌کند، یادآور شد: انار در کاهش درد عضلانی در ورزشکاران موثر بوده و اثرات اکسیدانی ناشی از ورزش سنگین را کم می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha