• سه‌شنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1401110403180
  • خبرنگار : 50448

رئیس پلیس فتا استان بوشهر خبر داد:

کلاهبرداری با ترفند واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در بوشهر

کلاهبرداری با ترفند واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در بوشهر

ایسنا/بوشهر رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) استان بوشهر نسبت به سوء‌استفاده و کلاهبرداری از شهروندان در پوشش واریز سود سهام عدالت به هموطنان هشدار داد.

سرهنگ مهدی قاسمی سه‌شنبه 4 بهمن در نشست با خبرنگاران اظهار کرد:: در پی واریز سود سهام عدالت در ماه گذشته، مجرمان سایبری با ارسال پیامک‌هایی تحت عنوان سهام من و سهام عدالت اقدام به سرقت اطلاعات حساب‌های بانکی شهروندان می‌کنند که اخیراً در بستر شبکه‌های اجتماعی و میان کاربران استان نیز مشاهده شده است.

این مقام انتظامی افزود: ارسال پیامک‌های جعلی یکی از شیوه‌های رایج کلاهبرداری سایبری است که این بار با عنوان دریافت سود سهام عدالت در حال ارسال به هموطنان است.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) استان بوشهر تصریح کرد: در ابتدا پیامکی از سوی مجرمان سایبری با یک شماره خصوصی با عنوان "دریافت سود سهام" به قربانی ارسال می‌شود و پس از آن کاربر را به صفحات فیشینگ هدایت و به دام می اندازند.

قاسمی در خصوص این روش کلاهبرداری گفت: لینکی به همراه پیامک به قربانی ارسال می‌شود که با کلیک کاربر روی آن، صفحه‌ای نمایش داده می‌شود که در آن باید کدملی و شماره همراه وارد شود و پس از آن با نمایش عملیات موفقیت‌آمیز، از کاربر خواسته می‌شود جهت دریافت سود سهام عدالت خود، اپلیکیشن مورد نظر را دانلود و نصب نماید.

وی بیان کرد: پس از اجازه کاربر به نصب نرم افزار، بدافزاری با نام سهام عدالت در دستگاه قربانی اجرا می‌شود که طی آن اطلاعات دستگاه کاربر را به سرور مهاجم ارسال می‌شود. وی افزود: در مراحل بعدی از قربانی درخواست واریز وجه اندکی به عنوان مالیات و... می‌شود و در صورتی که کاربر روی دکمه پرداخت کلیک کند، به درگاه جعلی پرداخت هدایت می‌شود و اطلاعات بانکی آن به سرقت می‌رود.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) استان بوشهر  به دیگر اعمال مخربی که بدافزار نصب شده بر روی گوشی انجام می‌دهد نیز اشاره کرد و گفت: دسترسی به پیامک‌های دریافتی و همچنین دسترسی به تمام مخاطبین از دیگر اعمال مخرب بدافزار است و کلاهبردار از این طریق می‌تواند علاوه بر دسترسی به رمزهای پویا به منظور خالی کردن حساب بانکی، پیامک جعلی را به تمامی مخاطبان قربانی ارسال کند.

این مقام سایبری به شهروندان توصیه کرد: به هیچ عنوان فریب پیامک‌های جعلی که از سوی افراد سودجو با سرشماره های ناشناس ارسال می شود را نخورند و برای پیگیری موارد از قبیل سهام عدالت، ابلاغیه قضایی و ... به وب‌سایت‌ها و شماره های اعلام شده از سوی سازمان ها مراجعه کنند. توصیه‌ها: 1. افراد باید به این نکته توجه داشته باشند که هیچ سازمانی از طریق شماره موبایل‌های شخصی، اقدام به ارسال پیامک نمی‌کند. 2. هرگونه اطلاع رسانی در سهام عدالت صرفاً از طریق وب‌سایت های رسمی شرکت سپرده گذاری مرکزی به نشانی www.csdiran.ir، www.sejam.ir و sahamedalat.ir به اطلاع عموم مشمولان سهام عدالت می رسد. 3. هرگونه پیامک که حاوی لینکی مبنی بر دریافت سود سهام عدالت باشد کلاهبرداری است؛ بنابراین افراد هرگز اینگونه لینک‌ها را باز نکنند. 4. از بازکردن لینک‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی و معمولا از منابع نامعتبر منتشر میشود تحت هر عنوانی، خودداری شود تا خدای ناکرده مجرمین سایبری به محتویات و اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا نکنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha