• شنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401111511369
  • خبرنگار : 50562

برنامه‌ریزی‌هایی جدید برای موزه آبادان

برنامه‌ریزی‌هایی جدید برای موزه آبادان

ایسنا/خوزستان سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آبادان گفت: طرح تعویض چیدمان ویترین‌های موزه آبادان یا جایگزین کردن ویترین‌هایی جدید در دستور کار اداره میراث فرهنگی آبادان قرار گرفته و امیدواریم طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده این طرح به زودی اجرا شود.

سید شمس‌الدین نوربخش‌غفاری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه موزه آبادان باید تنوع‌پذیرتر باشد گفت: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌ها و تدابیر اتخاذ شده بعد از اجرایی شدن برنامه ترکیب جدید در موزه آثار تاریخی جدیدی در موزه قرار دهیم تا این آثار با توجه به جنس و دوره خود بتوانند در یک محدوده مشخص قرار گیرند.

موزه آبادان یکی از موزه‌های قدیمی ایران است. این موزه سال ۱۳۳۸ با مجموعه آثاری از دوره ما قبل تاریخی، تاریخی و آثاری ‌از دوره‌های متاخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاه‌های هنرهای سنتی افتتاح شد. موزه آبادان در محله بوآرده شمالی در ضلع جنوب غربی دانشکده نفت آبادان و با وسعت تقریبی ۱۸۰۰ مترمربع به دست علی هانیبال و با همکاری شرکت نفت آبادان تاسیس شد و سال ۱۳۴۰ مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی با تاکید بر میزبانی صحیح از مسافران و گردشگران این شهرستان اظهار کرد: با حمایت مسؤولان ذی‌ربط و پیگیری اداره میراث فرهنگی شهرستان آبادان امیدواریم تحولی جدید در موزه ایجاد شود و شاهد بازدید و استقبال هر چه بیشتر سایر مردم، محققان و علاقه‌مندان از این موزه باشیم.

موزه آبادان نیازمند تنوع بیشتری است

نوربخش‌غفاری خاطرنشان کرد: بازدید از اشیای تاریخی که از گذشته‌های دور به جا مانده و در دل موزه‌ها جا داده شده برای سایر مردم همواره دیدنی است.

در موزه آبادان آثار مردم‌شناسی و آثار باستانی به معرض نمایش گذاشته شده  و ظروف سفال تاریخی و اشعار نگاشته شده بزرگان شعر و ادب پارسی بر روی دیوارهای آن قابل مشاهده است. برخی از آثار موزه عبارتند از: بت‌های مفرغی، سرگرزه‌ها، دهانه‌های اسب، مجسمه‌ حیوانات (ایلام و لرستان) و ظرف کروی لوله‌دار خاکستری رنگ ساخته شده به شیوه چرخ‌ساز، نیم‌تنه یک زن ساخته شده از سفال به رنگ آجری، تنگ لوله‌دار با کف ساده ساخته شده به ‌شیوه چرخ‌ساز که از شوش به دست آمده و... از جمله آثار این موزه هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha