• یکشنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401113021915
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

۲۰ سال خشکسالی خراسان جنوبی / ۲۳

عواملی که عمر ذرات معلق را در هوای خراسان جنوبی افزایش می‌دهد

عواملی که عمر ذرات معلق را در هوای خراسان جنوبی افزایش می‌دهد

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: عوامل تخریب طبیعت و یا تغییر کاربری‌ها و افت سفره آب زیرزمینی در بسیاری از نقاط استان وجود داشته و تمام این عوامل شدت تولید ذرات معلق را در استان تشدید می‌کند.

از آنجایی که خراسان جنوبی خشکسالی‌های چندین ساله را پشت سر گذاشته و خاک استان سست و بی رمق شده و همچنین به دنبال افزایش زمان بادهای ۱۲۰ روز سیستان به ۱۸۰ روز، وضعیت هوای خراسان جنوبی از حیث گرد و غبار در وضعیت نامطلوبی قرار دارد که می‌تواند در آینده بحرانی شود.

اسدالله حاتمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به فعالیت ۳۵ کانون گرد و غبار در استان، اظهار کرد: براساس مطالعات انجام شده و تقسیم‌بندی ناشی از وضعیت گرد و غبار استان‏‌ها، خراسان جنوبی در کنار استان‏‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان از غبارخیزترین استان‏‌های کشور است و با وجود کانون‌های فرسایش در استان، وقوع گرد و خاک شدت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه خشکسالی و کاهش بارندگی‌، گرد و غبار را براساس داده‌های ثبت شده در ایستگاه‌های سنجش کیفی هوا در سال جاری افزایش داده است، افزود: سالانه خسارت جبران‌ناپذیر ناشی از گرد و غبار به منابع مختلف زیرساختی، اقتصادی و زیست‌محیطی استان وارد می‌شود که در صورت عدم کاهش قابل توجه گرد و غبار، مجموع خسارت گرد و غبار بر اقتصاد استان قابل تأمل بوده و نیاز است پیشگیری و احیا داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه خاک خراسان جنوبی به دنبال خشکسالی‌های پی در پی سست شده و با اندک وزش باد از هم جدا می‌شود و به همین علت شاخص گرد و خاک در این استان افزایش یافته است، افزود: در حال حاضر این آلودگی نگران کننده نیست، اما در آینده می‌تواند نگران کننده باشد.

حاتمی تصریح کرد: عوامل تخریب طبیعت و یا تغییر کاربری‌ها و افت سفره آب زیرزمینی در بسیاری از نقاط استان وجود داشته و تمام این عوامل شدت تولید ذرات معلق را در استان تشدید می‌کند.

وی با بیان اینکه مسئله مهم مسئله مراقبت و پیشگیری است چراکه بخش‌های زیادی از کانون‌های فرسایش ما هنوز فعال نیستند، ادامه داد: هرچقدر این کانون‌ها بیشتر فعال شوند تعداد روزهای آلوده و شدت غبار موجود در هوا افزایش خواهد یافت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی افزود: سیستم اقلیمی استان این گونه بوده و ماهیت طبیعی دارد، اما دامنه عملکرد سامانه‌ها و شدتشان در حال افزایش بوده و بارندگی کم و کاهش پوشش گیاهی در سال‌های اخیر این وضعیت را تشدید کرده است.

حاتمی با اشاره به لزوم خرید دو ایستگاه پایش گرد و غبار با اعتبار ۱۰۰ هزار میلیون ریال، تصریح کرد: پیگیر این امر در سند اعتبارات استان هستیم تا بتوانیم هرچه بیشتر کیفیت هوا را مورد بررسی قرار دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha