• سه‌شنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401121612157
  • خبرنگار : 50233

سمنان ششمین استان کشور در اجرای "روستای نوفن"/ ورود فناوری به ۱۷ روستای استان

سمنان ششمین استان کشور در اجرای "روستای نوفن"/ ورود فناوری به ۱۷ روستای استان

ایسنا/سمنان مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان سمنان از سمنان به عنوان ششمین استان کشور در اجرای طرح ملی انتقال فناوری به روستاها (روستای نوفن) نام برد و گفت: این طرح به‌دنبال انتقال فناوری‌های نوین به روستاها است.

رمضان حافظی ۱۶ اسفندماه در نشست خبری که با حضور معاون اقتصادی استاندار، مدیرعامل صندوق کارآفرینی و رئیس جهادکشاورزی استان به بهانه زمینه‌سازی برای اجرای طرح روستای نوفن در استان برگزار شد اظهار کرد: این طرح در تلاش است تا از ظرفیت‌های مغفول مانده در روستا استفاده و با رونق بخشی به تولید در روستاها به تحقق مهاجرت معکوس به روستا، امنیت غذایی، تکمیل زنجیره تولید و بازاریابی، کاهش ریسک در فعالیت های اقتصادی و مهمتر از همه به اشتغالزایی در روستاهای هدف در استان کمک کند.
وی با بیان اینکه کار مطالعاتی اجرای طرح و شناسایی فرصت های مغفول مانده پیش از این آغاز شده ادامه داد: در این طرح با بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور داخلی و خصوصا واحدهای مستقر در استان به اشتغال و تولید در استان کمک می‌شود.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان سمنان ادامه داد: طرح ملی انتقال فناوری به روستاها یا روستای نوفن در صدد ایجاد و تقویت کسب و کارهای روستایی با استفاده از فناوری‌های نوین در تولید، بازاریابی و فروش، شبکه سازی بین فعالان، بهبود ظرفیت های طراحی، راه‌اندازی واحدهای فناوری و بسته‌بندی با استفاده از ظرفیت افراد، گروه های محلی، دستگاه های اجرایی و نهادهای دولتی و...است.

وی با برشمردن دستاورهای این طرح ملی اضافه کرد: ایجاد ارزش افزوده، افزایش اشتغال روستایی، توسعه کالاهای صادراتی، کاهش ریسک در بخش اقتصادی، تکمیل زنجیره بازاریابی، توسعه فرهنگ کارآفرینی، ایجاد تحرک در اقتصاد کشور و...از اهداف هدفگذاری شده در اجرای این طرح است.

حافظی از ورود فناوری به صنعت کشاورزی، ورود فناوری‌های نوین به زنجیره ارزش کسب و کارهای روستایی و توسعه فناوری به کار رفته در کسب و کارها به عنوان سه اولویت مهم این طرح در استان نام برد و تصریح کرد: این طرح متناسب با ظرفیت های مغفول شناسایی شده در روستاهای استان سمنان در دو بخش تولید آبزیان و اصلاح خاک اجرایی می‌شود.

وی بااشاره به هدفگذاری ۱۷ روستای استان برای اجرای این طرح گفت: طرح تولید آبزیان در فاز اول در چهار روستا و طرح اصلاح خاک در گام نخست در ۱۳ روستای شناسایی شده استان اجرایی خواهد شد.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان با اشاره به وجود صدها استخر ذخیره آب در استان سمنان گفت: در بسیاری از این استخرها هیچ فعالیت تولیدی جز تامین آب اراضی کشاورزی صورت نمی گیرد. در واقع ما با کمک شرکت های دانش بنیان به دنبال این هستیم که کشاورزان در کنار کشاورزی خود از این ظرفیت مغفول مانده برای تولید انواع آبزیان و ماهی‌ها استفاده کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشاورزان و صاحبان این استخرها به دلیل مشکلات ناشی از فضولات آبزیان در سیستم های آبیاری شان، از پرورش آبزیان اجتناب می کردند اما با تلاش همکاران ما و واحدهای دانش بنیان این مشکل از سوی واحدهای دانش بنیان استان مرتفع شد.

حافظی با بیان اینکه این استخرهای آب کشاورزی با صرف هزینه ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومانی می توانند در کنار کشاورزی به تولید آبزیان نیز بپردازند افزود: حدود ۱۰۰۰ استخر آب کشاورزی در استان وجود دارد که به تولید آبزیان نمی پردازند و لذا در قالب این طرح این استخرها می توانند به تولید آبزیان در استان بپردازند تا کشاورزان استان در کنار کار روزمره کشاورزی در بحث شیلات نیز به درآمد برسند.
وی غنابخشی به خاک اراضی کشاورزی از طریق ریزمغذی‌ها به عنوان دیگر طرح مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید استان در طرح ملی روستای نوفن نام برد و اظهار کرد: اجرای این طرح نه تنها به توسعه کشاورزی و بهبود اقتصاد کشاورزان در استان کمک می کند بلکه با بکارگیری واحدهای دانش بنیان استان به اقتصاد این واحدها و شرکت های نوپا در استان نیز کمک می‌کند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha