• شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402012613199
  • خبرنگار : 50163

فرمانده تیپ مستقل ۲۱۶ زرهی شهید سرلشکر غلامرضا مخبری زنجان:

ارتش به معنای واقعی فدای ملت است

ارتش به معنای واقعی فدای ملت است

ایسنا/زنجان فرمانده تیپ مستقل ۲۱۶ زرهی شهید سرلشکر غلامرضا مخبری زنجان گفت: ارتش با حضور در صحنه‌های مختلف از دفاع مقدس گرفته تا حوادث، نشان داده است که به معنای واقعی فدای ملت است.

سرهنگ محمدعلی بیرانوند ظهر امروز (۲۶ فروردین‌ماه) در نشست خبری که به‌منظور تشریح اهداف و برنامه‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان زنجان برگزار شد، با اشاره به دلیل نامگذاری روز ۲۹ فروردین به‌روز ارتش، اظهار کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران را در سه برهه مختلف می‌توان مورد بررسی قرارداد که این برهه‌ها شامل دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا آغاز دفاع مقدس، دوران دفاع مقدس و دوران بعد از جنگ تحمیلی تاکنون می‌شود که خدمات ارزشمندی ارائه کرده است.

وی با اشاره به اینکه دوران پیروزی انقلاب تا آغاز جنگ یک برهه ۲۰ماهه را برای ارتش شامل می‌شود که نام‌گذاری روز ارتش نیز در این برهه است، افزود: اگر عوامل شکل‌گیری پیروزی انقلاب اسلامی را در کنار هم قرار دهیم قطعاً یکی از ارکان پیروزی انقلاب اسلامی ارتش بوده است، ارتشی که جدای از سران خودفروخته یک بدنه مردمی بود، بدنه‌ای که با روحانیت و مردم وفاق پیدا کرده و باعث این پیروزی شد.

بیرانوند با بیان اینکه در تاریخ ۱۹ بهمن ۵۷، تعدادی از فرماندهان و سربازان نیروی هوایی و کارکنانشان به دیدار امام راحل رفته و با ایشان بیعت می‌کنند، افزود: این یک ریسک بزرگ برای آنها در برهه‌ای که انقلاب به پیروزی نرسیده بود به شمار می‌رفت که این امر بیانگر مردمی‌بودن و ولایت محور بودن ارتش است.

فرمانده تیپ مستقل ۲۱۶ زرهی شهید سرلشکر غلامرضا مخبری زنجان با توضیح اینکه در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تبلیغات شدید و گسترده بر علیه موجودیت ارتش به عمل آمد و دیدگاه‌های متفاوتی وجود داشت، تأکید کرد: یک دیدگاه که توسط گروهک‌هایی مانند مجاهدین خلق، چپی‌ها، عوامل ضدانقلاب و افراد ناآگاه داخلی مطرح شد این بود که ارتش باید منحل شود که سبب شد ارتش در آن دوران با بحران شدید مواجه شود که در این برهه عوامل مختلفی نیز برای تضعیف ارتش انجام شده بود که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تقلیل مدت سربازی از دو سال به یک سال و مخیر بودن برای انتخاب محل خدمت اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه از همان ابتدای پیروزی انقلاب ضدانقلاب‌ها، دموکرات‌ها و کومله‌ها در کشور شروع به فعالیت کردند، متذکر شد: این عوامل سبب شده بود وضعیت مملکت نیز ناآرام باشد.

سرهنگ بیرانوند با یادآوری اینکه دیدگاه دیگر نیز این بود که ارتش بماند؛ اما اصلاحات در آن انجام شود، افزود: در ۲۴ فروردین ۵۸ اعضای کمیته انقلاب ارتش برای کمک و مصلحت‌اندیشی باواسطه خدمت امام راحل در قم می‌رسند و پیشنهاداتی برای ایشان دارند و درخواست می‌کنند امام راحل خودشان مسئولیت فرماندهی کل قوا را بپذیرند تا ارتش سامان‌یافته و از دخالت‌های بی‌جا در امان باشد.

وی با بیان اینکه امام راحل با بینش بالای خود در ۲۶ فروردین ۵۸ و دور روز بعد از ملاقات اعضا بیانیه‌ای از رادیو با این عنوان صادر کرد که خودشان فرماندهی کل قوا را پذیرفته و فرمودند این ارتش، ارتش رسول‌الله است و تعرض و دخالت در امور ارتش را ممنوع اعلام و مقرر کردند ارتش و نیروی زمینی در استان‌ها و شهرستان‌های بزرگ با سازوبرگ نظامی رژه بروند و از مردم نیز خواستند از ارتش حمایت کنند و بدین ترتیب روز ۲۹ فروردین روز ارتش نام‌گذاری شد.

وی با اشاره به اینکه در برهه‌های مختلف انقلاب ارتش فداکاری‌های فراوانی را انجام داده است، افزود: در همان اوایل انقلاب از تیپ زنجان برای کنترل ضدانقلاب یگان‌های مختلف اعزام شد که شاهد شهادت برخی از این نیروها نیز در این دوران بودیم. همچنین در دوران هشت‌ساله دفاع مقدس نیز ارتش به‌خوبی در تمام عملیات حضور داشته و در این عملیات نیز شهیدان بسیاری را تقدیم انقلاب کرده است.

این مسئول با یادآوری اینکه ارتش جمهوری اسلامی ۴۸ هزار شهید را تقدیم این نظام کرده است، یادآور شد: بعد از دفاع مقدس نیز همچنان باتوجه‌به وظیفه ذاتی که در قانون اساسی برای ارتش جمهوری اسلامی ایران تعریف شده است همیشه و در مواقع موردنیاز ارتش در کنار مردم بود به‌طوری‌که در سیل گلستان مقام معظم رهبری فرمودند: ارتش حتی زودتر از ستادهای بحران وارد عمل شد.

وی افزود: در حال حاضر نیز ارتش با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و عمل به این فرمایش مقام معظم رهبری که می‌فرمایند «نگاهتان به درون باشد و از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کنید»، قریب به هزار و دستگاه از انواع تجهیزات و تسلیحاتی را با بهره‌گیری از فناوری نوین به بدنه نیروی زمینی ارتش ملحق شده است.

وی با اشاره به اینکه تجهیزات جدیدی که به بدنه ارتش ملحق شد دارای یک سری ویژگی بودند، گفت: از جمله این ویژگی‌ها می‌توان هوشمندی، دورزن بودن، نقطه زن بودن تناسب داشتن با فناوری روز و داشتن قابلیت شبکه‌شدن اشاره کرد.

وی با تأکید بر اینکه با افتخار می‌توانیم بگوییم که هیچ دشمنی در هیچ جای دنیا از رصد موشک‌های ما خارج نیست، اذعان کرد: خوشبختانه در حال حاضر ارتشی مدرن و به‌روز داریم اما با توجه‌ به پیشرفت روزبه‌روز علم و تکنولوژی تنها به این امر قانع نیستیم  و همواره پیگیر به‌روز نمودن سلاح و تجهیزات ارتش است.

وی توضیح داد: بخشی از این تجهیزات که در تهران رونمایی شد مربوط به تیپ زنجان است که در حال ورود به یگان است تا پرسنل زنجان نیز از این تجهیزات بهره‌مند شوند.

سرهنگ بیرانوند با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های روز ارتش در زنجان، اذعان کرد: بزرگداشت یادواره شهید صیاد شیرازی، تجلیل از پیشکسوتان و یادگاران دفاع مقدس، برگزاری مسابقات ورزشی، فرهنگی، برگزاری محفل انس با قرآن، ویزیت رایگان برای عموم مردم به مدت سه روز در بیمارستان ارتش، رزمایش کمک‌های مؤمنانه، پویش اهدای خون توسط کارکنان، افتتاح چندین پروژه ساختمانی و تأسیساتی، رونمایی از یک سری تسلیحات نظامی و انجام رژه شکوهمند خودرویی در روز ۲۹ فروردین از جمله این برنامه‌ها است.

وی با اشاره به ایام شهادت سپهبد شهید صیاد شیرازی، عنوان کرد: یکی از اقدامات ماندگاری این شهید می‌توان به ایجاد همدلی بین نیروهای مسلح اشاره کرد این امر سبب پیروزی های چشمگیر در دوران دفاع مقدس شد.

فرمانده تیپ مستقل ۲۱۶ زرهی شهید سرلشکر غلامرضا مخبری خاطرنشان کرد: طی یک سال گذشته اقدامات خوبی در حوزه تأمین مسکن، بازسازی مراکز اقامتی برای پرسنل ارتش در استان زنجان انجام شده است که بخشی از آنها ظرف چند روز اخیر افتتاح می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha