• چهارشنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402031007051
  • خبرنگار : 50295

رئیس مرکز ملی فرش:

جامعه فرش نباید از تغییر بترسد

جامعه فرش نباید از تغییر بترسد

ایسنا/زنجان رئیس مرکز ملی فرش گفت: خلاقیت و نوآوری در بحث تولید بسیار مهم است و افراد نباید از تغییر بترسند در حالی که جامعه فرش ایران از تغییر می‌ترسند.

فرحناز رافع پیش از ظهر امروز (۱۰ خردادماه) در جشنواره نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش فرش دستباف و پنجمین جشنواره تجلیل از فعالان حوزه فرش دستباف استان زنجان که در جهاددانشگاهی استان زنجان برگزار شد، اظهار کرد: بیمه عشایر جایگزینی برای بیمه تامین اجتماعی است و طبق توافق‌نامه‌ای که منعقد شده قالی‌بافان بدون پرداخت وجهی می‌توانند بیمه صندوق عشایر را به اجتماعی منتقل کنند و نباید اینگونه باشد که یک بافنده عمری در حوزه فرش کار کند و سرانجام نیز بیمه‌ای نداشته باشد.

وی با بیان اینکه بیشتر هنرمندان قالی‌باف بانوان هستند که بیمه زنان خانه‌دار در این حوزه می‌تواند فرصت خوبی باشد، افزود: دولت در شرایط انقباضی به سر می‌برد ولی در همین دولت در حوزه فرش اقداماتی همانند ایجاد تفاهم‌نامه با تامین اجتماعی صورت گرفته و در این شرایط بیش از ۲ هزار نفر را جایگزین بیمه‌ای کرده‌ایم. همچنین مهم‌تر از بیمه، بحث صادرات و فروش است که به عنوان پیشران صنعت فرش دستباف است زیرا فرش متعلق به مردم بوده و اقتصاد آن مردمی است و در رشد ناخالص ملی جایگاه ویژه‌ای دارد.

این مسئول با بیان اینکه در حوزه آموزش و توانمندسازی از دانش روز بهره نگرفته‌ایم و هنوز نحوه آموزش‌ها همانند گذشته است، تصریح کرد: در حوزه رنگرزی نیز با مشکل مواجه هستیم و استان‌هایی که یک روزی تولیدکننده دانه‌های رنگزا بودند دیگر نیستند و دانه‌های رنگزا وارد می‌شود درصورتی که فرش کالای صددرصد اقتصاد مقاومتی است ولی در حال حاضر ارز برای آن هزینه می‌کنیم و درحال وارد کردن دانه رنگزا، پشم، ابریشم و ..‌ هستیم و این موارد به دلیل دقت نداشتن در آموزش است و باید بدانیم آموزش فقط بافتن گره نیست و مباحثی مثل اصلاح نژاد دام است.

رافع با بیان اینکه در بحث طراحی نیز باید دو مسئله را مدنظر قرار دهیم به این صورت که باید سلیقه جهان را کسب کرده و سلیقه‌سازی کنیم و باید به دانش روز مسلح شویم و از ابزارهای نوین استفاده کنیم، ادامه داد: در بحث تولید نیز شبکه تولید منسجم نداریم، در آمریکا و اروپا در خانه سالمندان قالی‌بافی آموزش می‌دهند تا افراد آلزایمر نگیرند و اگر در ایران مشکلاتی در سلامتی افراد پیش می‌آید برای این است که از ابزار و مواد خوب استفاده نمی‌کنیم و در بحث تولید و آموزش از دانش روز عقب هستیم.

رئیس مرکز ملی فرش با بیان اینکه در تلاش هستیم تا مراکز رشد و خانه‌های خلاق راه‌اندازی شود و با بهره‌مندی از هوش مصنوعی بحث قالی‌شویی را متحول کرده‌ایم و به دنبال طراحی و اجرای پرتابل ماشین پشم هستیم، گفت: باید دوباره بلند شویم و حرکت کنیم که لازمه این کار فقط مسلط بودن به ابزارهای نوین و دانش روز است، با بهرمندی از هوش مصنوعی در بازاریابی کارهای بزرگی می‌توان انجام داد. همچنین همه کسانی که در حوزه تولید فرش کار می‌کنند یا تاجر هستند حتما باید جوانان را در کنار خود داشته باشند و از آن‌ها استفاده کنند.

وی با بیان اینکه زنجیره فرش دستبافت ایرانی فقط بافت فرش نیست، برای جوان‌های متعددی می‌توان ایجاد شغل کرد به شرط اینکه زنجیره فرش را بشناسیم، عنوان کرد: در این دولت تلاش می‌کنیم تا برای اولین‌بار دیپلماسی اقتصادی، فرهنگی و توسعه صادرات غیر نفتی با فرش دستبافت را ایجاد کنیم. همچنین قالی‌بافانی داریم که در حوزه فرش روی لباس کار می‌کنند و کارهایی جدیدی انجام می‌دهند و با قیمت بالاتر می‌فروشند و این خلاقیت و نوآوری در بحث تولید بسیار مهم است و افراد نباید از تغییر بترسند درحالی که جامعه فرشی ما از تغییر می‌ترسند.

این مسئول با بیان اینکه هنری داریم که عظمتش بسیار بالا است، پیام زنان ایران زمین از دیرباز؛ صلح، آرامش، امنیت، عشق، مهر و محبت بوده و در همه نقش‌ها و طرح‌ها این را می‌بینم، پیام‌هایمان را با فرش به جهان فرستادیم ولی روایتگری نکرده و محتوا نساخته‌ایم، خاطرنشان کرد: خلاقیت و نوآوری باید در زنجیره ارزش فرش وارد شود، برای تاریخ فرش دستباف ایران روایت‌گری نداشتیم ولی مستند روایتگری فرش از ۲۵۰۰ سال پیش تا به امروز ساخته شده، در این دولت مشاهیر فرش در زنجان را برگزار خواهیم کرد.

گفتنی است در پایان مراسم تفاهم‌نامه توسعه همکاری‌های نوآوری، فناوری، آموزشی، فرهنگی و پژوهشی جهاددانشگاهی و اداره‌کل صمت استان زنجان با در نظر گرفتن سرمایه‌ها و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل مادی، اجتماعی و معنوی آنها در راستای هم‌افزایی و توانمند سازی علمی، فنی و زیرساختی یکدیگر منعقد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha