• سه‌شنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402033019596
  • خبرنگار : 50039

ازدواج؛ آسان و آسمانی/ ۵

از بررسی لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صف‌های طولانی وام ازدواج در میزگرد ایسنا

از بررسی لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صف‌های طولانی وام ازدواج در میزگرد ایسنا

ایسنا/گلستان میزگرد تخصصی ازدواج جوانان "موانع و ظرفیت‌ها" با حضور مسئولان، نخبگان و فعالان فرهنگی و رسانه‌ای استان گلستان در سالن جهادگر شهید امرالله نادران جهاد دانشگاهی استان گلستان برگزار شد.

این نشست که صبح امروز سه شنبه ۳۰ خردادماه و به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان گلستان و همکاری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و خبرگزاری بین المللی قرآنی (ایکنا) برگزار شد میزبان نخبگان و فرهیختگانی بود که در آغازین روز از هفته ازدواج موانع ازدواج جوانان و ظرفیت های موجود برای ترویج ازدواج آسان را مورد بررسی قرار دادند.

تقدس زدایی از ازدواج ضربه دشمن به جوانان در جنگ شناختی

حجت الاسلام و المسلمین «رضا دیلم» معاون فرهنگی و تبلیغی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان در این میزگرد تخصصی تشکیل کانون مقدس خانواده را جزء اساسی‌ترین لازمه سبک زندگی بشریت دانست و اظهار کرد: باید برای ترسیم «خانواده» از آموزه‌های اسلام ناب محمدی(ص) بهره‌مند شد.

وی خانواده را اساسی‌ترین رکن خوشبختی و بدبختی بشر در جامعه برشمرد و ادامه داد: تقدس‌زدایی از ازدواج به عنوان محور تشکیل خانواده بزرگترین آسیب‌ها به بدنه خانواده‌ها بوده و فرهنگ غربی در تلاش است تا با ترویج این تفکر و راه‌اندازی جنگ ادراکی و شناختی، سبک زندگی خانواده‌های ایرانی را تغییر دهد.

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

حجت الاسلام و المسلمین دیلم با بیان اینکه نقش رسانه و فرهنگ‌سازی برای تقویت حوزه شناختی و ادراکی جوانان بسیار حائز اهمیت است، افزود: برای اینکه بتوانیم سبک زندگی و نظام محاسباتی برای ارتقای کیفیت زندگی خانواده‌ها را بالا بریم باید با تعمیق باورها، توانمندسازی، مهارت افزایی و الگوبرداری از سیره علما و بزرگان، زمینه را مهیا کنیم.

وی نگاه اسلام به ازدواج را دارای مؤلفه‌های عقلانیت، معنویت و حماسه به عنوان سه شاخصه مهم تشکیل خانواده دانست و خاطرنشان کرد: نمونه بارز این رویکرد، تربیت «حاج قاسم سلیمانی» از پدر و مادری با همه شاخص‌های فرهنگی، اجتماعی و دینی است.

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

ناتوانی نسل جوان در کسب مهارت و قطع وابستگی به درآمد والدین/ بحران مرجعیت فکری در نسل امروز

دکتر مصیب عباسی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع گلستان «خانواده» را مهمترین و اساسی‌ترین رکن جامعه و تمدن نام برد و تصریح کرد: عمومیت یافتن فرهنگ جهانی و جذابیت زیست فردی، فردگرایی و عدم پذیرش مسئولیت اجتماعی برای تأمین نیاز خانواده و تربیت فرزند از موانع ازدواج و تشکیل خانواده است.

وی با تأکید بر اینکه دچار شدن به تعارض فکری در انتخاب بهترین راه و عدم وجود راهنمای مطمئن و قابل اتکا، از چالش‌های زیست فردی است، اضافه کرد: برخلاف نسل‌های گذشته، نسل جوان فعلی از نداشتن مرجعیت فکری رنج می‌برند و مشکلات اقتصادی و نداشتن مدل دستیابی به حداقل امکانات اقتصادی تشکیل خانواده بر این رنج افزوده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع گلستان ناتوانی نسل جوان در کسب مهارت برای درآمد و قطع وابستگی به درآمد والدین را معضلی دیگر در بین این قشر عنوان کرد و افزود: بی‌شک در امر ازدواج داشتن مبانی دینی و تمدنی قوی و وضع قوانین حمایتی از سوی دولتمردان لازم است که باید مدنظر قرار گیرد.

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

اتفاقات امروز در امر ازدواج ریشه در نگرش دیروز دارد

محمدعلی محمدی‌نیک، مدیرعامل مجمع توسعه ترویج ازدواج آسان جوانان استان گلستان با تأکید بر اینکه کار به روی حوزه نگرش را باید از دوران نوجوانی آغاز کرد، ادامه داد: اتفاقات امروز ریشه در نگرش‌های دیروز دارد و در مقوله ازدواج هم این نظریه نیز صدق می‌کند.

وی درگیری تعداد کثیری از جمعیت جوان و خانواده‌ها با «بحران ازدواج» را یکی از مهمترین مسائل امروز کشور عنوان کرد و گفت: عدم کار گروهی دستگاه‌های متولی حوزه فرهنگ عمومی مسیر عبور از بحران را سخت کرده است.

محمدی‌نیک با انتقاد از اینکه «ازدواج» در کشور ما به موضوعی دولتی تبدیل شده در حالی‌که باید مردمی باشد و باید دولت نقش حمایتی خود را ایفا کند، تصریح کرد: باید خانواده‌ها برای کمک به تشکیل خانواده فرزندان خود رغبت ایجاد کنند و ضمن پرهیز از مانع تراشی در نقش هموارکننده حاضر باشند.

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

مشکلات معیشتی عامل فرار جوانان از ازدواج/ لزوم ورود قاطع حاکمیت به مبحث ازدواج

حجت الاسلام‌والمسلمین‌امین قرائی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک گرگان و استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه در بحث ترویجی برای افرادی که اقدامات خوب و مثبت انجام می‌دهند، ضعیف هستیم، خاطرنشان کرد: دقت مدیران و دست اندرکاران برای کاری که هیچ تأثیری در نظام اسلامی ندارد، بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه برای کشوری که به سمت پیشرفت حرکت می‌کند، ترویج ناامیدی بیشتر از ترویج پیشرفت است و قطعاً در ‌امیدآفرینی بسیار ضعیف هستیم، توضیح داد: برنامه‌ها روتین و مختص زمان خاص است و فرهنگ‌سازی‌ها به شکل مستمر در طول سال انجام نمی‌شود.

حجت الاسلام‌والمسلمین قرائی پرهیز جوانان از «ازدواج» را مشکل فرهنگی ندانست و از مشکلات معیشتی موجود به عنوان عامل فرار جوانان از تن دادن به این وظیفه دینی و شرعی نام برد و گفت: همانگونه که در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ دولت وقت با روش‌های حاکمیتی بر موضوع «فرزند کمتر، زندگی بهتر» ورود کرد و باید از همین رویه در ترغیب جوانان به امر ازدواج و فرزندآوری استفاده کند.

وی با هشدار در این خصوص که هنوز حاکمیت شرایط بحرانی را که مقام معظم رهبری در زمینه‌های فرهنگی، ازدواج و سایر موارد بر آن تأکید کرده را درک نکرده است، یادآور شد: ترویج ناامیدی از مهمترین دسیسه‌های دشمنان است که با استفاده از بازار رسانه در ذهن جوانان ما تداعی کرده است و نباید از این موضوع هم غافل شویم.

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

ساختار ذهنی توهمی و رسانه‌ای بر جامعه ما غالب است

محمدرضا بهرامی، فعال رسانه‌ای و کنشگر اجتماعی نیز با بیان اینکه اینگونه میزگردها و نشست‌ها باید صریح و ترکیبی به شکل مستمر با حضور افراد کارآمد، کاردان و اثربخش تشکیل شود، اظهار کرد: متأسفانه در عناصر فرهنگی ثبات نداریم و این ربطی به بالاشهر و پایین‌شهر ندارد و باید ببینیم چند درصد شاخص‌ها برای ازدواج‌ ایمان و باور قلبی زوجین است.

وی با تأکید بر اینکه ساختار ذهنی توهمی و رسانه‌ای بر جامعه ما غالب است، افزود: برخی اقدامات برای فرهنگ‌سازی مهندسی فرهنگی می‌خواهد که باید در این زمینه به شکلی دیگر نگاه کنیم.

این فعال فرهنگی تفکر غلط «من هنوز بچه هستم» که به عنوان ساخته ذهنی در اذهان عمومی بدون هیچ سندیت علمی و عرفی منتقل می‌شود را بسیار مخرب دانست و بیان کرد: در کشور ما طلاق خیلی سخت است و خیلی‌ها از ترس طلاق ازدواج نمی‌کنند در حالی‌که این ترس کاملاً غلط است و نباید پیش از نپذیرفتن مسئولیت زندگی و ازدواج به فکر آینده‌ای باشیم که ممکن است طوری دیگر رقم بخورد.

وی پرداختن به مسأله ازدواج را دغدغه مهم تصمیم گیرندگان عنوان کرد و گفت: حاکمیت باید در این موضوع نقش ویژه ایفا کرده و قوانین را به درستی اجرا کند و بسیاری از فرهنگ‌های غلط و آسیب‌های اجتماعی که از فضای مجازی و ماهواره وارد زندگی ما شده است را مدیریت کرده و تغییر مسیر دهد.

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

نیازمند بسته حمایتی جامع ازدواج از سوی دولت هستیم/ فرار از مسئولیت عامل عدم شکل گیری ازدواج

قاسم مازرلو، رئیس گروه امور جوانان اداره‌ کل ورزش و جوانان گلستان از مشکلات فرهنگی به عنوان غالب‌ترین مسأله چالش‌زا در بحث ازدواج نام برد و توضیح داد: نفوذ فرهنگ همانند نفوذ توده‌های هوا بوده و در یک لحظه کار خود را انجام می‌دهد و آثار آن در زمان‌ طولانی و بلندی باقی مانده است.

وی فرار از مسئولیت را از عوامل مهم تن ندادن به ازدواج عنوان کرد و گفت: عدم آشنایی به حق و حقوق و روابط خارج از ضابطه دختران و پسران از دیگر عوامل اشتباه رفتن مسیر است.

مازرلو با اشاره به اینکه پس از انقلاب شکوهمند اسلامی همه دنیا با ایران وارد جنگ شد و یکی از توطئه‌های غرب و راه‌های مبارزه با ملت ایران شبیخون فرهنگی بود که خانواده و ازدواج را در تیررس قرار داد، بیان کرد: در اقدامی متقابل با ترویج «فرهنگ غنی و اصیل ایرانی» به جنگ دشمنان در تغییر تفکر فرار از ازدواج، تشویق به فرزندآوری و دیگر مسائل برویم.

وی با تأکید بر اینکه در اولین قدم باید به این موضوع به چشم بحران و امنیت نگاه کرده و قرارگاه امنیتی تشکیل شود، یادآور شد: امروز وقت آن رسیده است که بسته حمایتی ویژه دولت برای ازدواج جوانان اعلام و به معنای واقعی عملی شود.

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

تناقض صف انتظار وام ازدواج با شعار حمایت از جوانان

مهدی باقریان، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان گلستان نیز با اشاره به اینکه ازدواج باید به یک اعتقاد و باور قلبی در جوانان تبدیل شود، خاطرنشان کرد: ضعف در ارائه الگوهای موفق را می پذیریم اما معتقدم باید جوان ایرانی به برکات و نعمات ازدواج به عنوان یک مرحله تکاملی در زندگی خود ایمان بیاورد.

وی با بیان اینکه جوان باید حاکمیت و دست اندرکاران فرهنگی را در کنار خود دیده و دلسوزی آنها را لمس کند، اضافه کرد: امروز جوانان در صف انتظار وام ازدواج و در برابر هزینه های گزاف برگزاری یک مراسم مختصر عروسی احساس همراهی مسئولان و دولت با خود را ندارند.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه همراهی و همکاری منظم دستگاههای فرهنگی برای ایجاد راهبردهای عملیاتی ازدواج آسان ضروری است، تاکید کرد: تولید محتوای امید بخش و اعتمادافزا در این برهه و نشست های صمیمی و بی واسطه مسئولان و کارشناسان حوزه ازدواج و جوانان با بدنه دانشجویی و جوانان می تواند به مرور به باور و اعتقاد جوان به ازدواج را تقویت کند

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

بار روانی دغدعه‌های روزهای نخست زندگی بر جوانان

اعظم محبی از فعالان رسانه‌ای استان گلستان مسائل روانی جامعه را از عواملی دانست که بر تشکیل زندگی تأثیر مستقیم دارد، گفت: دغدعه‌های وام، منزل و یافتن راه حل برای دیگر مسائل روزهای نخست زندگی قطعاً بار روانی بسیار شدیدی دارد و همین موارد عاملی شده تا جوانان در حرکت به مسیر تشکیل زندگی با چالش مواجه شوند.

وی با تاکید بر اینکه برگزاری میزگردهای این چنینی خوب اما ناکافی است، ادامه داد: همه باید تلاش کنند تا جوان ایرانی همت و اراده مسئولان برای کمک به وی و تاثیرات این نشست ها را در مسیر ازدواج خود شاهد باشد.

خبرهای خوش بدهید/ جوانان امروز نیازمند امیدبخشی هستند

زهره رجبی خبرنگار و فعال رسانه‌ای استان گلستان نیز با اشاره به وضعیت تهاجم فرهنگی و تلاش دشمنان بر تغییر در آداب و رسوم مردم گفت: قطعاً خبرهای خوش حمایتی در قالب بسته‌های مختلف که از سوی دولتمردان مطرح می‌شود، می‌تواند امیدبخش و بازدارنده باشد.

بررسی موانع ازدواج جوانان در میزگرد ایسنا/ لزوم تشکیل وزارت خانواده تا صفهای طولانی وام ازدواج

وی با بیان اینکه مسئولان حوزه ازدواج و جوانان باید پاسخگوی وضعیت امروز باشند، تاکید کرد: امروز باید مسئولان حوزه مسکن، مسئولان حوزه اشتغال، دانشگاهها، مدیران فرهنگی و همه افرادی که به نحوی در مسائل جوانان دخیل هستند باید در جمع جوانان و کارشناسان حاضر شده و به چرایی وضعیت امروز پاسخ بدهند.

لزوم تشکیل وزارت خانواده و جمعیت

حسینی مشاور خانواده و استاده حوزه و دانشگاه تشکیل ضرب الاجلی «وزارت خانواده و جمعیت» را از مهمترین نیازهای کشور در شرایط بحرانی کنونی دانست و افزود: بهره‌مندی از تجارب پیشکسوتان برای راه‌اندازی پویش‌های مختلف می‌تواند در ترغیب جوانان به امر ازدواج تأثیرگذار باشد.

وی مسأله جمعیتی کشور را بسیار بحرانی برشمرد و اضافه کرد: در این چالش عوامل بسیاری دخیل هستند که باید با همفکری و تعامل در سطوح بالاتر راهکارهای تأثیرگذار برای آنها پیدا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha