• سه‌شنبه / ۲۰ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402042012453
  • خبرنگار : 50046

در سه ماهه امسال تحقق یافت؛

غربالگری اولیه سلامت روان ۵۰ هزار نفر در خراسان شمالی

غربالگری اولیه سلامت روان ۵۰ هزار نفر در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از شناسایی بیش از ۱۵۰۰ غربال مثبت سلامت روان در این استان طی ۳ ماه نخست امسال خبر داد.

دکتر سیده ریحانه رضوانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به انجام غربالگری اولیه سلامت روان برای ۵۰ هزار نفر در ۳ ماه نخست امسال گفت: پیشگیری، آموزش، غربالگری و تشخیص زودهنگام، اهمیت به‌سزایی در پیشگیری یا کاهش اختلالات روانشناختی دارد.

وی با بیان اینکه امروزه اهمیت سلامت روان و تأثیر جدی آن بر سلامت جسمی انکارناپذیر است، افزود: در این مدت غربالگری اولیه اختلالات مصرف مواد، الکل و دخانیات برای ۴۱ هزار و ۶۵۷ نفر توسط مراقبین سلامت و بهورزان برای جمعیت هدف انجام شده است.

رضوانی با اشاره به اینکه غربالگری تکمیلی اختلالات مصرف مواد، الکل و دخانیات نیز برای یک هزار و ۱۵۷ نفر انجام شده است، ادامه داد: همچنین غربالگری اولیه همسرآزاری برای ۱۴ هزار نفر، غربالگری اولیه کودک آزاری برای ۱۵ هزار و ۴۳۶ نفر و غربالگری اولیه سلامت روان برای ۴۷ هزار و ۵۹۷ نفر انجام شد که تعداد هزار و ۶۶۸ نفر غربال مثبت سلامت روان، شناسایی و برای تشخیص و درمان به پزشک به صورت رایگان ارجاع شدند.

وی با بیان اینکه خدمات سلامت روان در مراکز  خدمات جامع سلامت، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت در استان انجام می‌شود، یادآوری کرد: در مراکز خدمات جامع سلامت مداخلات روانشناختی، آموزش خود مراقبتی در سلامت روان به سفیران سلامت و همچنین آموزش مهارت‌های زندگی و مهارت های فرزندپروری به جمعیت هدف توسط کارشناسان سلامت روان ارائه می شود.

رضوانی به تاثیر متقابل سلامت جسم و روان اشاره و اظهار کرد: سلامت روانی و جسمی به طور اساسی به یکدیگر ارتباط دارند، اختلالات روانشناختی و بیماری‌های جسمی می‌توانند کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهند و در طولانی مدت موجب بروز عوارض جدی‌تری شوند.

وی تاکید کرد: شناخت و درک ارتباط بین جسم و روان در افراد می‌تواند موجب پیشگیری از بیماری جسمی شود و همچنین فرد باید بعد از تشخیص بیماری به دنبال درمان آن باشد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: برگزاری وبینارهای آموزشی با موضوعات مهارت‌های زندگی، پیشگیری از اعتیاد، توزیع محتوای آموزشی در گروه‌های آموزشی و... از جمله فعالیت‌های دیگری است که در راستای ارتقاء سواد سلامت روان انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha