• سه‌شنبه / ۲۰ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402042012539
  • خبرنگار : 50124

هوشمندسازی یارانه آرد و نان و ثمراتی که داشت

هوشمندسازی یارانه آرد و نان و ثمراتی که داشت

ایسنا/چهارمحال و بختیاری بیش از یک سال است که از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان به‌منظور مدیریت قیمت نان و شفاف‌سازی میزان تخصیص آرد به نانوایی‌ها می‌گذرد.

طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان با قرار دادن دستگاه های کارت خوان در اختیار نانوایی ها شروع شد و همه نانوایی ها به این دستگاه تجهیز شدند و این طرح با هدف جلوگیری از خروج آرد یارانه ای از شبکه توزیع اجرایی شد.

حال باید دید اجرای این طرح در چهارمحال و بختیاری تا چه میزان موفق بوده و چه تاثیری در افزایش کیفیت نان و جلوگیری از توزیع آرد خارج از شبکه داشته است.

محمدرضا غفاری رییس اتحادیه خبازان شهرستان شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اجرای موفق طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: اجرای این طرح باعث شد تا بسیاری از متخلفان آرد و نان از طریق سامانه «نانی‌نو» شناسایی و با متخفان برخورد شود از طرفی نانوایانی که عملکرد قابل توجهی داشتند مورد تشویق قرار بگیرند و سهمیه  آن‌ها در چرخه افزایش پیدا کند.

وی افزود: در چهارمحال و بختیاری ‌۸۹۰ نانوایی وجود دارد که ۳۹۰ نانوایی در شهرستان شهرکرد فعال است و کلیه نانوایان دولتی‌پزی به سیستم هوشمندسازی یارانه آرد و نان متصل هستند مگر چند مورد که با مشکلات فنی مواجه بوده و به زودی مرتفع خواهد شد.

رییس اتحادیه خبازان شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه سامانه «نانی‌نو» تاکنون عملکرد خوبی داشته است، بیان کرد: اما این سامانه مشکلاتی همچون تعریف نشدن خرید نان با تعداد بالا برای مردم، رستوران‌ها و مکان‌های گردشگری به همراه دارد که در همین راستا افراد مجبور به کشیدن کارت تکراری هستند و در نتیجه  از سهمیه آرد نانوا کم می‌شود  و در این زمینه نیازمند آموزش به نانوایان و مردم هستیم.

غفاری یادآور شد: در مرحله جدید هوشمندسازی یارانه آرد و نان این قابلیت دیده شده است که پس از وارد کردن رمز کارت یک پیامک بر گوشی خریدار ارسال می‌شود که نظر سنجی کیفیت نان نانوایان ازخریداران سوال می‌شود که در صورتی که خریداران از آن نانوایی رضایت داشتند آن نانوا مورد تشویق قرار می‌گیرد.

همچنین علی شریفی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد اظهار کرد: دولت گندم را به صورت تضمینی از کشاورز خریداری کرده و هر کیسه آرد ‌با قیمت ۶۰۰ هزار تومان در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود؛ در حالی که دولت آرد را با قیمت کیسه‌ای ۴۰هزار تومان بین نانوایی‌ها توزیع می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان کاری بسیار سخت و سنگین است، بیان کرد: به همین دلیل  هر زمان که در یک حوزه‌ای یارانه سنگین پرداخت شود قیمت تمام شده آن نسبت بقیه کالاها پایین‌تر خواهد آمد و ممکن است اسراف، سرقت و تخلف به همراه داشته باشد.

شریفی افزود: یارانه آرد و نان تنها برای مصرف خانگی پرداخت می‌شود و یارانه‌ای به آزادپزی‌ها مانند صنعت شیرینی‌پزی، کاکولی‌پزی، نون خشکه‌پزی‌ها و رشته‌پزی یارانه‌ای پرداخت نمی‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد گفت: گام نخست هوشمندسازی یارانه‌ها استقرار کارت‌خوان‌های هوشمند در هر نانوایی بود و در گام دوم سهمیه آرد نانوایان که تا پیش از آن میزانی ثابت بود به صورت شناور شد یعنی هر نانوایی، هر میزان پخت و عرضه نان به مردم داشت با توجه به عملکرد ثبت شده بر روی کارت‌خوان‌های هوشمند، به همان میزان آرد یارانه‌ای دریافت می‌کرد.

وی اضافه کرد: در ادامه گام دوم به ‌زودی برنامه‌ای به مردم معرفی خواهد شد که با استفاده از آن مردم می‌توانند پس از هر خرید نان، درباره کیفیت نان و عملکرد نانوایی، نظراتشان را ثبت کنند و نانوا براساس این نظرات مورد تشویق قرار گرفته و آرد یارانه‌ای بیشتری دریافت ‌کند.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد با اشاره به کسر سهمیه آرد برخی نانوایی‌ها، تصریح کرد: با هر تراکنش، دولت بین ۳۰ تا ۵۰ درصد به  نانوا یارانه پرداخت می‌کند که برخی نانوایان با انگیزه دستیابی به سهمیه آرد بیشتر اقدام به ثبت تراکنش‌های غیرواقعی می‌کنند که این مشکل از طریق سامانه نانی‌نو شناسایی می‌شود و به میزان تخلف، سهمیه آرد نانوایی‌ متخلف کاهش می‌یابد.

وی اظهار کرد: میزان فروش نان در خبازی‌ها سهمیه آرد آن نانوا را تعیین می‌کند که در همین راستا خبازانی که  نان با کیفیت‌تری عرضه کنند از سهمیه آرد و کمک‌هزینه‌های بیشتری برخوردار می‌شوند و از طرف دیگر نانوایی‌هایی که کیفیت نان پایین‌تر و یا تراکنش‌های غیر واقعی داشته باشند از سهمیه آرد آن‌ها کسر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد تصریح کرد: ابتدای کار هستیم و نیاز است نانوایان و مردم  آموزش‌های لازم را ببینند تا از ایجاد تخلف‌های احتمالی جلوگیری شود.  

شریفی خاطر نشان کرد: هوشمند سازی یارانه آرد و نان توانست مقابل بسیاری از تخلفات بایستد و فضای رقابتی خوبی بین کیفت پخت نان خبازان ایجاد کند و در همین راستا سهمیه بسیاری از نانوایان که عملکرد رضایت بخشی داشتند افزایش پیدا کرد.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha