• چهارشنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402042818021
  • خبرنگار : 50035

با نصب نرم‌افزارهای امنیتی بر عملکرد کودکتان در فضای مجازی نظارت کنید

با نصب نرم‌افزارهای امنیتی بر عملکرد کودکتان در فضای مجازی نظارت کنید

ایسنا/همدان یک دکترای تخصصی روانشناسی اعلام کرد: اکثر اختلالات و ناسازگاری های رفتاری در دوران نوجوانی و جوانی ناشی از عدم توجه به دوران حساس و طلایی رشد دوره کودکی و عدم هدایت صحیح کودک در مسیر رشد و تحول است که ثبات، آرامش و غنی سازی محیط وظیفه والدین و مربیان است.

دکتر احمد قره‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای اینکه کودک بتواند مراحل رشد طبیعی را بگذراند و دارای شخصیت محکم و با ثباتی شود، محیط مناسبی نیاز دارد که متأسفانه بی توجهی والدین به مقتضیات رشدی کودک منجر به عدم سازش و سازگاری با محیط و بروز اختلالات در ابعاد مختلف برای کودک می شود.

قره‌خانی مطرح کرد: یکی از مهمترین عوامل بی توجهی والدین به محیط  کودکان، فضای مجازی و استفاده از گوشی های هوشمند است به طوریکه متأسفانه این روزها کودکان به علت لذت جویی، هیجان خواهی و کنجکاوی مجذوب تلویزیون، کامپیوتر، بازی های ویدئویی و تلفن های هوشمند می شوند و ساده ترین راه برای سرگرم نگهداشتن آنها برای طولانی مدت توسط والدین اجازه استفاده از این لوازم الکترونیکی است.

وی با بیان اینکه استفاده بیش از حد از فضای مجازی منجر به ایجاد اختلالات عاطفی و رشدی زیادی مانند اضطراب و تأخیر در رشد می شود، ادامه داد: اعتیاد به فضای مجازی می تواند مشکلات جدی روانی و تحصیلی ایجاد کند، اگر افراد نتوانند بیش از یک ماه دوری از فضای مجازی را تحمل کنند در معرض اعتیاد هستند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: اعتیاد اینترنتی، خلل روحی، افسردگی، عدم تمرکز، اضطراب اجتماعی، ضعف مهارت مقابله، عزت نفس پایین و خودکارآمدی کم از آسیب های روانی استفاده طولانی مدت از فضای مجازی و گوشی هوشمند است. 

وی یادآور شد: امروزه والدینی که اطلاعات اینترنتی فرزندشان نسبت به آنها بیشتر است باید بدانند کودکان به اندازه کافی بزرگ نیستند تا همه رفتار و موارد گوناگون که در اینترنت وجود دارد را درک کنند و حتی ممکن است در اینترنت مورد تهدید نیز قرار گیرند.

این روانشناس تصریح کرد: متأسفانه عدم نظارت والدین ممکن است سبب بلوغ زودرس در فرزندان شده و اختلالات فراوانی مانند اضطراب، افسردگی، اختلال در هویت یابی و اُفت تحصیلی را نیز در پی داشته باشد.

وی گفت: والدین باید آگاهی را شرط اول امنیت بدانند و در تکنولوژی و فضای مجازی به‌روز باشند و برای کودک خود وقت کافی درنظر گرفته و با کودک خود صحبت کنند تا احساس تنهایی نکرده و به فضای مجازی و دوستی های آنلاین پناه نبرد و کارتون، ویدئوها و یا بازی ها توسط والدین با اهداف آموزشی و تربیتی انتخاب شود تا کودکان در معرض محتواهای خشن قرار نگیرند و با نصب نرم افزارهای امنیتی بر عملکرد کودک خود در فضای مجازی نظارت داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha