• چهارشنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402050402586
  • خبرنگار : 50614

/ جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ باایمان، امید و اعتماد به جوانان/

جهاددانشگاهی نهادی برای همه مردم است

جهاددانشگاهی نهادی برای همه مردم است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر درمانگاه تخصصی داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه جهاددانشگاهی، نهادی برای همه مردم است که در راستای عدالت اجتماعی فعالیت می‌کند، گفت: علی‌رغم افزایش قیمت خدمات و تجهیزات اما جهاددانشگاهی همچنان خود را متعهد به ملاحظه اقشار آسیب‌پذیر و مقید به رعایت استانداردهای مرتبط با کیفیت خدمات برای تمامی اقشار جامعه می‌داند.

راحله میری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: درمانگاه تخصصی داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۵ در راستای فعالیت‌های مرکز تحقیقات عفونت‌های منتقله از خون ایجاد شد که بیشتر متمرکز بر بیمارهای گوارشی، کبد و هپاتیت بود که بتواند در کنار آن مرکز هم کارهای پژوهشی انجام دهد و هم به‌عنوان محور بیمارهای هپاتیت و کبد در شمال شرق کشور باشد.

وی افزود: این درمانگاه خوشبختانه به واسطه حضور متخصصان بنام و خدمات جانبی از جمله آندوسکوپی و کولونوسکوپی با اقبال مردم روبه‌ شد و ما توانستیم هم فعالیت‌های پژوهشی منجر به تولید مقالات علمی انجام داده و هم به عنوان محور خدمات تخصصی شناخته شویم.

میری ادامه داد: با شروع کرونا، وضعیت مراکز درمانی متفاوت شد و خدمات انتخابی مانند آندوسکوپی و کولونوسکوپی که خطر ابتلا به کووید را افزایش می‌داد، موقتا تعطیل شد و تنها عمل‌های ضروری صورت می‌گرفت. در شرایطی که بسیاری از مراکز پزشکی به علت نگرانی‌های موجود از خطرات کرونا تعطیل بود، اما جهاددانشگاهی مانند همیشه در این مسئله ورود یافت و برای حل مشکل مکان این کار، تقریباٌ نیمی از فضای درمانگاه تخصصی داخلی را در اختیار آزمایشگاه کووید قرار دادیم با علم به اینکه نیاز جامعه و مردم است.

مدیر درمانگاه تخصصی داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: با توجه به پذیرش روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ نفر از بیمارانی که آزمایش کوویدشان مثبت بود، پزشکان ما بی‌هیچ چشم‌داشتی، این بیماران را پوشش می‌دادند، حمایت و درمان می‌کردند که در آن برهه زمانی یک حرکت جهادی و کمک شایان توجهی به نظام سلامت در مبارزه با کرونا بود.  

وی افزود: پس از اعلام پایان همه‌گیری کرونا مجدداً فعالیت‌های درمانگاه به حالت اولیه بازگشت و علاوه بر حضور متخصصان مختلف و به‌روز رسانی و تجهیز با بهترین دستگاه‌های آندوسکوپی و کولونوسکوپی سطح شهر، خدمات جدیدی نیز در حوزه تشخیص سرطان به فعالیت‌های درمانگاه اضافه شد.

وی با اشاره به اهداف بلندمدت جهاددانشگاهی در راه‌اندازی مرکز تشخیص سرطان، ادامه داد: در این راستا کلینیک چندتخصصی ژنتیک بیمارهای سرطان راه‌اندازی شده است و درمانگاه به آن سمت هم گرایش یافته است و بخشی را به عنوان شیمی‌درمانی سرپایی به درمانگاه اضافه کردیم که با اقبال خوبی مواجه شد.

جهاددانشگاهی نهادی برای همه مردم است

میری با اشاره به اینکه تعرفه درمانگاه، تعرفه نهاد عمومی غیردولتی است، بیان کرد: این تعرفه حتی از تعرفه خیریه هم پایین‌تر است. پزشکان و متخصصانی که در این درمانگاه داریم از سرشناس‌ترین متخصصان شهر هستند که حتی در مطب‌های خودشان با یک تعرفه چندبرابری به سختی نوبت‌دهی دارند. همچنین خدمات آندوسکوپی و کولونوسکوپی با بیهوشی انجام می‌شود.

مدیر درمانگاه تخصصی داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تاکید کرد: در نظر داریم بخش قلب را راه‌اندازی کنیم، نیازسنجی تست ورزش و کاردیوگرافی انجام شده است. هم چنین با اضافه شدن رادیولوژی و سونوگرافی، مجموعه بسیار کامل‌تر خواهد شد.

 میری، با بیان اینکه رسالت جهاد مبنی بر این بوده‌ است که بتواند باری از دوش جامعه بردارد، توضیح داد: خوشبختانه جهاد دانشگاهی با اینکه این رسالت را بر دوش می‌کشد، سعی کرده با به‌روز کردن متدها و دستگاه‌ها، دستاوردهای جدیدی نیز داشته باشد. به طوری که امروزه نه تنها قشر کم برخوردار بلکه سایر اقشار جامعه نیز که نیازمند آزمایش‌های تخصصی و با اعتماد هستند، به جهاد دانشگاهی مراجعه می‌کنند که این موضوع برگ برنده‌ای برای جهاد دانشگاهی است.

وی ادامه داد: خدمات جهاد دانشگاهی در کنار خدمت‌رسانی با قیمت مناسب و با توجه به شرایط اقتصادی جامعه، در بالاترین سطح است و باعث می‌شود همه افرادی که در کنار برنامه‌ریزی‌های مالی خود دغدغه کیفیت خدمات را دارند، خدمات جهاد را انتخاب کنند. جهاد دانشگاهی نهادی همگانی است و این موارد یک عدالت اجتماعی را ایجاد می‌کند که به همه افراد به یک شکل و با یک کیفیت خدمت‌رسانی ‌شود.

مدیر درمانگاه تخصصی داخلی جهاد خراسان رضوی همچنین در خصوص احساسی که نسبت به جهاد دانشگاهی و خدمت در این حوزه دارد، بیان کرد: در جهاد اولویت و حاکمیت با محاسبات مادی و مقررات دست و پا گیر نیست. رابطه بسیار دوستانه‌ای بین همکاران وجود دارد و من در همان بدو ورود احساس کردم وارد خانواده خودم شده‌ام. من حس خوبی در اینجا دارم و هیچ‌وقت به موقعیت‌های دیگر فکر نکرده‌ام. احترام متقابل و حس هم نوعی که در جهاددانشگاهی وجود دارد، برایم از همه چیز ارزشمندتر است.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی نهادی برای همه مردم است که در راستای عدالت اجتماعی فعالیت می‌کند، افزود: علی‌رغم افزایش قیمت خدمات و تجهیزات اما جهاددانشگاهی همچنان خود را متعهد به ملاحظه اقشار آسیب‌پذیر و مقید به رعایت استانداردهای مرتبط با کیفیت خدمات برای تمامی اقشار جامعه می‌داند.

جهاددانشگاهی نهادی برای همه مردم است

راه‌اندازی بخش بیهوشی در کلینیک دندان‌پزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی

در ادامه مجید باستانی، مدیر داخلی کلینیک دندانپزشکی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: فلسفه ورود جهاددانشگاهی به عرصه خدمات‌رسانی در حوزه دندانپزشکی نیاز شهروندان به این خدمات و استفاده از ظرفیت‌های متخصصان به ویژه دانشگاهیان بوده است. با این نیت کلینیک تخصصی دندانپزشکی فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر همه فعالیت‌های موردنیاز حوزه دندانپزشکی در این مرکز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: خدمات جهاددانشگاهی در حوزه دندانپزشکی شامل معاینات اولیه، ترمیم، درمان ریشه، جراحی لثه، جراحی فک و صورت، ارتودنسی، اطفال، پاتولوژی و تشخیص بیماری‌های دهان و دندان، خدمات لیزر و رادیولوژی است، همچنین در خصوص پروتز و ایمپلنت نیز به صورت جداگانه خدمت‌رسانی می‌شود.

باستانی با بیان اینکه موافقت‌های اصولی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای راه‌اندازی بخش بیهوشی اطفال گرفته شده است، تصریح کرد: بخش‌ بیهوشی تنها شامل اطفال نمی‌شود، بلکه شامل تمامی بیمارانی می‌شود که در عملیات دندانپزشکی در حالت هوشیاری همکاری نمی‌کنند. همچنین خدمت‌رسانی به بیماران خاص مانند سندروم داون و سایر بیمارانی که همکاری نمی‌کنند در این بخش اتفاق خواهد افتاد.

مدیر داخلی کلینیک دندانپزشکی جهاد دانشگاهی مشهد نیز ضمن خاطره‌ای در خصوص بیماران و بازخوردهای خوبی که از آن‌ها در جامعه می‌گیرد، اضافه کرد: من در این چند سال حتی یک بار هم نشده است که با حسی بد به جهاد دانشگاهی بیایم. اینکه بیماران را درمان کنیم احساس خوبی به ما می‌دهد. جهاددانشگاهی واقعا یک نهاد انقلابی است حس همدلی در بین ما وجود دارد. من اگر به ۱۳ سال پیش برگردم دوباره همین مجموعه را انتخاب خواهم کرد.

وی درمورد دوران کرونا و اقدامات صورت گرفته در بحث دندانپزشکی بیان کرد: پس از آغاز کووید۱۹ بسیاری از مراکز و برخی مطب‌ها تعطیل شدند، اما در حوزه دندانپزشکی‌ جهاددانشگاهی این اتفاق نیفتاد.

جهاددانشگاهی نهادی برای همه مردم است

در ادامه سیداحمد واحدی، مدیر اجرایی معاون پزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به اینکه در ابتدای انقلاب شاهد حرکات و جوشش‌هایی چون جهاد سازندگی، جهاد کشاورزی و... بودیم، جهاددانشگاهی هم یکی از همین جوشش‌ها بوده و تصمیم گرفت با جمع جهادی کارهایی را در زمینه پزشکی انجام دهد.

وی بیان کرد: در واقع سیر خدماتی که در شهرستان‌ها و مناطق کمتر برخوردار مانند طلاب و... انجام شده است، نشان‌دهنده همین رویکرد جهاددانشگاهی است. خاطرم هست در آن زمان صندوق‌هایی برای حمایت از بیماران کم‌بضاعت که قادر به پرداخت مبلغ کم هم نبودند، ایجاد شده بود که به آن‌ها کمک می‌کرد. از آن زمان تا کنون آزمایشگاه‌های جهاددانشگاهی همان رویکرد در مراکز تشخیص طبی همچنان پابرجاست.

واحدی گفت: یک مشخصه خوب جهاددانشگاهی این است که فضای انتقادی و صحبت دارد. یعنی آنقدر این محیط را امن می‌دانند که در مورد آن صحبت می‌کنند. در واقع یکی از مواردی که حوزه پزشکی را در بحث خدمات سرپا نگه داشته است روحیه جهادی و همدلی آن است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha